Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysoký tlak

Praktické lékařství Martin 13.9.2016

Dobrý den!Měl,bych dotaz ohledně mého zdravot.stavu.Je mi 45let,váha105,vyš.182cm.Dlouhodobě se léčím z vys.krevním Tk,cukrovkou II.typ a LS vas pateře.Před třemi týdny,jsem byl hospitalizován s vys krevTK 205/100 a vzápětí ,jem skolaboval(viz.dokumenty)Chtěl,bych se zeptat zda-li dva nálezy s očního pozadí a ct mozku mohou ovlivnit psychický stav např.deprese a pod.Zda-li,bych měl podstoupit další vyšetření.Pak,bych se chtěl,zejména zeptat,zejména na pořízení vířivky.Vířivku v součastné době nepoužívám,protože mám obavu a nevím zda-li je pro mne vhodna za součastné situace,proto prosím o raduMá praktic.lékařka mne konkrétně nedokázala odpovědět.Ze zdravot.problémy bojuji dlouhodobě a snažím se dodržovat dietní opatření a pod..Nevím si rady,jak dosáhnout lepšího zdravotního stavu.Děkuji za odpověĎ

MUDr. Martin Krákora
Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

Dobrý den Martine, rozvíjí se u vás tzv metabolický syndrom- tzn. že k vaší nadváze a velmi pravděpodobně špatnému životnímu stylu se přidávají (nebo již přidali) postupně další onemocnění jako jsou cukrovka, vysoký tlak... Nyní jste ve stadiu nastavování antihypertenzivní terapie (léčba vysokého tlaku), je tedy zapotřebí, abyste si pravidelně kontroloval krevní tlak a léčba se precizně nastavila. Teprve potom bych viděl vířivku jako zcela bezpečnou (výřivka v teplé vodě může způsobit pokles krevního tlaku). Deprese nesouvisí s vaším interním onemocněním, nález CT a očního vyšetření jsou bez závažné patologie . Je zapotřebí, abyste se začal více hýbat, chce to každodenní fyzickou aktivitu !! Nejméně 45 minut- přičemž doporučuji se u aktivity zapotiti a zadýchat ! Hezký den. Dr. Krákora M.

Související dotazy

Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...
Vysoký tlak
Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi...
Vysoký tlak v těhotenství
Dobry den je mi 19.let.. V tehotebnstvi me Tyden me...
Vysoký tlak krevní
Dobrý den, užívám léky na vysoký tlak - Micardis,...
Vysoký tlak
Dobrý den...v mládí jsem vždy trpěla na nízký tlak....
Vysoký tlak u teenagera
Dobry den už několik měsíců mě trápil vysoký tlak (180/100...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoký tlak

Dobrý den,od minulého roku mě trápí občasný vysoký tlak. Na vyšetření jsem byla,...

Vysoký tlak

Dobrý den,praktický lékař předepsal manželovi na léčbu výš.tlaku prestarium...

Vysoký tlak

Jde léčit tlak zeleninou a ovocem

Vysoky tlak

Dobry den.Je mi 55 let a beru lek losartan 100mg na vysoky tlak.Ted mi urolog...

Vysoky tlak

Na vasi radu jsem si nechal zmenit leky na vysoky tlak.Bral jsem rhefluin,amlodipin...

Vysoký tlak

Dobrý den, prosím o radu: měla jsem jít na plánovanou operaci, ale vyletěl mi...

Vysoky tlak

Dobry den.Mam stale problem s vysokym tlakem.Leky mi spatne zabiraji a jsem...

Vysoký tlak

Mám podezření na vysoký tlak , měřeno 5.8.16 ve 23.30 tlak 168/66 Je to normální...

Vysoký tlak

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na vysoký krevní tlak. Poslední dobou pozoruji...

Vysoký tlak

Dobrý den. Mám již dva roky vysoký tlak,zkoušela jsem brát Zorem,ale bohužel...

Vysoký tlak

Vysoký tlak se lékařem příslušnými medikamenty jen stlačuje, aniž se zjistí,...

Vysoký tlak

Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi 5/1,25 mg. Mám fobii z...

Vysoký tlak

Dobrý den, beru Loristu 50 a Tenormin 50 nyní mi paní doktorka napsala místo...

Vysoký tlak


Vysoký tlak

Dobrý den, chci se zeptat nikdy jsem neměla problém s tlakem až ted od ledna...

Vysoký tlak

Dobrý den. Je mi 17 let a doktorka mi naměřila 3x během 3 týdnů vysoký tlak....

Vysoký tlak

Dobrý den jak se pozná vysoký tlak da se na něj umrit

Vysoký tlak

Dobrý den. Při domácím měření tlaku mi vychází kolem 160/99-101, tep někdy i...

Vysoký tlak

Dobrý den Predem se omlouvam pokud jsem vybral spatny obor. Chtel bych se...

Vysoký tlak

Dobrý den, paní doktorko, delší dobu užívám léky na hypertenzi, tlak jsem měl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyprchání lokální anestezie

Dobrý den, trápí mě jedna věc: v posledním týdnu jsem byla 4x u své zubní lékařky.....

Dáseň

Dobrý den. Všimla jsem si, že mám dáseň u jednoho zubu tak nějak "nahoru"...

Snížená činnost štítné žlázy


Křupání páteře


Problémy se stolicí

Dobrý den, delší dobu, mám problém se stolicí, je v ní hlen, barva stolice se...

Potíže s polykáním a brněním

Dobrý den, mám problém a polykáním. Byla jsem na pasáži jícnem a vše v pořádku,...

Pobolívání na pravé straně v podbříšku

Dobrý den, prosím o radu. Cca 2 měsíce mě pobolívá na pravé straně níže pod...

Přeříznutí cévky na rozhraní penis-šourek

Dobrý den Včera se mi stala taková komická událost. Při holení jsem si na rozhraní...

Zvětšené prsní žlázy u batolete

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně mé 16timěsíční dcerky. V nemocnici,...

Červené kousky ve stolici

Vážený pane doktore, dobrý den. Včera jste mi odpovídal na dotaz ohledně červených...

Nález na plíci

Dobr den, cca před týdnem jsem měl velice nenápadný kašlík, který se po sportovním...

Pálení palce u nohy

Dobrý den, chci se zeptat na příčinu pálení palce u nohy. Nedávno mě z ničeho...

Bolesti krční páteře, mravenčení rukou

Dobrý den, již několik dní mě trápí nepříjemné pálení obou rukou a občas...

Roupi

Je mi 13 let a už asi 2-3 roky me trápí rupy..vím že je to hodně ,ale do nedávna...

Pozoruji výrazné zmenšení varlat

Dobrý den, už cca 3-4 měsíce mám bolesti varlat, někdy přímo varlat někdy je...

Bulka pod bradou


Cukání svalů, třes, slabost

Dobrý den, již delší dobu (cca.3/4 roku) mě trápí cukání a záškuby svalů po...

Modřiny vznikající bez příčiny


Uzliny na štítné žláze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co to znamená, když mi zjistili na sonu...

Tinnitus a invalidní důchod

TINNITUS Může tinnitus, který v nočních hodinách dosahuje takové intenzity,...

Reklama