Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysoký tlak a bolest hlavy

Srdce a cévy Inka 22.5.2011

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zhruba před rokem mě diagnostikovala obvodní lékařka vysoký tlak a vyšší tep srdce. Předepsala mě Egilok 1/2, poslala mě na vyšetření Holtr, kde se nějak nic neukázala, před dvěma měsíci sem si vyžádala doporučení ke kardiologovi, ten mi změnil léky na Concor 1/2 udělal další vyšetření s tím že problém se srdcem neshledal. Ale dané léky si myslím že nejsou úplně ideální pořád mě bolí hlavy, jako se mi to houpalo, mám černé mžitky před očima a tlak ani tep srdce výrazně dolu nešel. Nevím zda je taková léčba správná. Ale pracuji v železniční dopravě a potřebuji se plně soustředit. Mám trochu štítnou žlázu bez léků- mohlo by třeba i to být nějakou příčinou? Nebo může mít vliv HA (marvelon)? Co si od lékařky ještě vyžádat? Děkuji za radu. Je mi 26.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,

neuvádíte, jaká byla hodnota krevního tlaku (TK) a srdeční frekvence v úvodu a jaká je nyní při léčbě betablokátorem Concor. Zvýšená činnost štítné žlázy může být sama o sobě příčinou rychlejší srdeční frekvence, ale i problémů se soustředěním (častější je ovšem snížení funkce - typ poruchy jste neuvedla), stejně tak užívání hormonální antikoncepce bývá u některých žen spojené se zvýšením TK. Obecně je betablokátor vhodným lékem pro kombinaci zvýšeného TK a tachykardie. Pokud máte bolesti hlavy mohou být způsobeny nejen kolísaním TK, ale může jít i o nežádoucí účinek léčby Concorem, obvykle však pomine do 2 týdnů od zahájení léčby. Doporučoval bych zopakovat 24-hodinovou monitoraci EKG i krevního tlaku a dle nálezu a intenzity Vašich případně obtíží změnit léčbu.

S pozdravem Michal Hudcovic

Související dotazy

Vysoký tlak
Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi...
Bolest hlavy
Dobrý den.... mám bolesti hlavy v zadní části hlavy...
Vysoký tlak v těhotenství
Dobry den je mi 19.let.. V tehotebnstvi me Tyden me...
Vysoký tlak krve
Dobrý den, nyní již několik dní a dříve jsem to měl...
Vysoký tlak u teenagera
Dobry den už několik měsíců mě trápil vysoký tlak (180/100...
Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoký Tlak

Dobrý den, léčím se na vysoky tlak Loza 50, 1/5, je mi 32 let, před dvěmi dny,...

Vysoký tlak

pane doktore, již několik let užívám léky na výsoký tlak, ráno Prestarium neo...

Vysoký tlak

Dobrý den, právě jsem začla brát léky na vysoký krevní tlak konkrétně Isoptin...

Vysoký tlak

Dobrý den, potřebovala bych se poradit, je mi 36 let, jsem silné postavy, již...

Vysoký tlak nohy

ráno mávam tlak 190 - 200/90 po liekoch postupne klesne aj na 130/67 okolo...

Vysoký tlak - co s tím?

Dobrý den, je mi 18 let, nekuřák, abstinent, sportovec. Od dubna jsem se měsíc...

Vysoky Tlak - nejvhodnejsi leky

Dobry Den, Muj tatinek (66) a vyskoky tlak jiz pul roku dostal na predpis ORCAL...

Vysoký tlak - syndrom bílého pláště

Již několik let trpím vysokým tlakem, jeho hodnoty velmi často dosahují i 200/150...

Vysoký tlak (palpitace,ospalost,zívání)

Dobrý den, pokračuji v odpovědi na tento dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ospalost-a-buseni-srdce-v-klidu-55003 V...

Vysoký tlak a antikoncepce

Dobrý den mám na vás takový dotaz mám vysoký krevní tlak a ráda bych věděla...

Vysoký tlak a bušení srdce

Chcel by som sa mám taký problém som chlap mám 173 cm a 108 kg mám taký problém...

Vysoký tlak a další problémy s tím spojené

Dobry den, je mi 30 let. Pred necelymi dvemi mesici jsem mel umrti v rodine,...

Vysoký tlak a Detralex

Dobrý den, léčím se s vysokým tlakem, cca 3 roky, od posledního porodu. Předtím...

Vysoký tlak a hypertrofie LK

chci poprosit o Váš názor. Je mi 47 let, od posledního porodu před 1,5 rokem...

Vysoký tlak a cholesterol

dobrý den, je mi 60 let - mám častý dotaz - "civilizační choroby"...

Vysoký tlak a jeho léčba

Dobrý den. Mám vysoký krevní tlak a už roky beru RAMIPRIL ACTAVIS 5mg, MODURETIC...

Vysoký tlak a jeho léčba

Dobrý den, mám vysoký krevní tlak, jsem pod kontrolou lékaře a bral jsem léky...

Vysoký tlak a názor na léčbu

Dobrý den,před měsícem mi bylo zle,silné bolesti hlavy,tlak jsem měla po příchodu...

Vysoký tlak a nevhodná kombinace léků


Vysoký tlak a nízký tep


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v krku a koronavirus


Pálení na plicích, pálení žáhy bolesti ramen a rukou, bolest zubu

Dobrý den.. Už nějakou dobu mě pálí na plicích, v rukach mi jde jakoby studený...

Černé kruhy pod očima u dítěte

Dobrý den, mám 13. měsíční dcerku. Od devátého měsíce se jí pod očima každý...

Mirtazapin

Dobry den chtela jsem se zeptat na mirtazapin sandoz 15.jestli pribira kazdy?a...

Můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika ?

Dobrý den můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika Zinnat 500?Děkuji za...

Krvácení

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, čím by mohlo být zpusobeno "krvaceni"...

Zarudlý penis

Dobrý den, můj penis je nějaký divný, více červený a udělala se mi na něm nějaká...

Antidepresiva a menstruace

Dobry den, moze AD elicea sposobit meskanie menstruacie? V case menstruacie...

Černé tečky ve stolici

Dobrý den, všimla jsem si ve stolici strašně malých černých teček. Mohlo by...

Hučení v uších


Ztenčená nosní přepážka po šnupání Kokainu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné vyléčení zarudlé nosní sliznice...

Bolest ušního lalůčku

Dobrý den, posledních pár měsíců mě trápí bolest levého ušního lalůčku. Na pohled...

Růst chlupů a červené tečky

Dobrý den, bude mi 42 let. Před 13 měsíci se mi začaly najednou měnit chlupy...

Sklerodermie a lichen sklerosus

Je mi 65 let a v roce 2013 mi byla zjištěna lokální sklerodermie a zároveň...

Bolest v krku

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Od stredy (minuleho tydne) jsem mela teploty...

Dvanácterníkový vřed

Dobrý den,mám bolesti břicha a pálení žáhy.I přesto že beru léky DOGMATIL 50mg,APO-OME...

Vystouplá žíla na penisu

Dobrý den, je normální mít takhle vystouplou žílu na penisu. Žíla je měkká a...

Malý penis

Dobry den mam maly penis je mi 15 let vyska 175 cm 68kg muj penis meri 3 cm...

Intolerance lepku a laktózy

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí zažívací problémy, typu průjmy, bolesti...

Warfarin

Dnes jsem se dozvěděla, že když beru valfarin po operaci chlopně,tak nesmím...

Reklama