Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vyšší hladina prolaktinu

Lenka . 20.2.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mé sestry. Zhruba 3 roky má potíže s prsy (sekrece z prsu). Před 3 lety podstoupila sono prsu - bez nálezu a MR mozku - vpravo při kuadálním okraji striata zobrazeno ostře ohr. ovoidní ložisko vel. asi 8 mm, isointenzní s likvorem. Jinak ložiskové změny neprůkazné, přiměřený signál šedé a bílé hmoty.Středová rovina bez ovlivnění, gyrifikace symetrická. Komorový systém souměrný, bez dilatace. Zevní likvorové prostory nerozšířeny. Sledovatelné mozkové tepny i žíly beze změn signálu. Temporální laloky bez průkazu patol. změn. Oblast selly a hypofýzy bez nápadností. Obsah orbity bilat. bez průkazu patol. změn. Zachycené VDN vzdušné, bez hrubých změn. Oblast mostomozečkového koutu a pyramidy bilat. bez průkazu struktur. změn. Zachycená část krční míchy bez nápadností. Závěr: drobná neuroepiteliální cysta či asymetricky dilatovaný perivaskulární prostor vpravo v pops. lokalisaci, jiné patologické změny neprůkazné. - dále nikdo neřešil, prý se může jednat o vrozenou záležitost. Nyní, když jsem zjistila, že potíže stále přetrvávají, tak jsem jí donutila problém dále řešit, kdy byla na odběrech krve - kde PRL 597.7 (102 - 496 v naší lab. ref. mez) a aTHG 18,97 (0.31 - 4,11) zbylé výsledky na ŠŽ v normě. Do poradny na endokrinologii jde až za měsíc, myslíte si, že se máme něčeho obávat? Jaký bývá postup léčby s takovými výsledky? Děkuji za odpověď Lenka

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, sestra byla odeslaná na MR mozku, jelikož někdy je nadprodukce prolaktinu spojená s nádůrky lokalizovanými v oblasti hypofýzy, či hypotalamu. Tato oblast je na MR ale v pořádku. Zvýšení prolaktinu, které by mohlo být odpovědné za sekreci z prsu, je jen mírné, takže se budou na endokrinologii snažit zjistit, jestli není jiná příčina tohoto nálezu (vliv léků, či jiných nemocí). Stav se dá zaléčit medikamentozně. Předpokládám, že sestra nebyla před těmito obtížemi těhotná a nekojila - někdy může sekrece z prsou i po ukončení kojení přetrvávat v malém množství i celá léta. Pokud je sekrece jenom z jednoho prsu, podle věku se můžou doplnit ještě další vyšetření zaměřená jen na prsa. Mějte se hezky.

Související dotazy

Prolaktin zvýšená hladina
Dobrý den příteli zjistil pan doktor zvyseny prolaktin...
Galaktorea a hladina prolaktinu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde si můžu nechat...
Zvýšená hladina prolaktinu
dobrý den chci se zeptat byla jsem odeslána k paní...
Zvýšená hladina prolaktinu
Dobry večer.chtěla bych se zeptat mam šanci aby mi...
Zvýšený prolaktin
Dobrý den. Byl mi nalezen zvýšený prolaktin. A nyní...
Zvýšený prolaktin
dobrý den chci se zeptat mám hodně prolaktinu v těle...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyšší folikulární teplota

Dobrý den, s mou partnerkou se snažíme o dítě (teprve druhý měsíc po vysazení...

Vyšší frekvence stolic

Dobry den. Moje dcera 8let. Denne chodi i 4-5x na velkou potrebu. Cez den moc...

Vyšší glykemie na lačno

Můj otec už mel v mém věku jiz diagnostikovanou DM 2. typu a nyni jsem od nej...

Vyšší hematokrit

Dobrý den, prosím o informaci co pro mne znamená zvýšená hodnota hematokrit...

Vyšší hematokrit

Dobrý den, při běžné kontrole krve mi byl zjištěna hodnota hematokritu 0,52...

Vyšší hladina bílých krvinek

Dobrý den, můj syn (3,5 roku). Je často nemocný, rýmy, kašel, občas teploty,...

Vyšší hladina cukru v krvi

Dobrý den, náhodně mi byla zdrav.sestrou naměřena hladina cukru v krvi 8,2....

Vyšší hladina cukru v krvi.

Dobrý den. Před cca.2 měsíci jsem byla na odběru krve. Byla mi zjištěna zvětšená...

Vyšší hladina cholesterolu

Mám celkový cholesterol 7.48 a zvýšený HDL 2.88. Ostatní S- tuky mám v pořádku....

Vyšší hladina krevního cukru


Vyšší hladina S-aTPO

Dobry den pred dvoma rokmi som bola na vysetreni v endokrinologickej ambulancii...

VYŠŠÍ HLADINY KYSELINY MOČOVÉ, HYPERNATRÉMIE

Dobrý den, reaguji na svůj dotaz pod č. 208094. Uvedené hodnoty, které tedy...

Vyšší hodnota CRP

Dobrý den od minulého tDne jsem brala antibiotika penbene na nespecifikovatelny...

Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den, paní doktorko, chodím do osteocentra, zjistili mi uvolňování vápníku...

Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den paní doktorko, už jsme spolu komunikovaly, ještě bych chtěla dodat,...

Vyšší hodnota cholesterolu po porodu

Dobrý den paní doktorko, jsem 5 měsíců po porodu, stále mám nahoře asi 7 kilo...

Vyšší hodnota kreatininu

Dobrý den, mám vysoký kreatin 106, dle lékaře je to špatná funkce ledvin. Jsem...

Vyšší hodnota kreatininu - nedostatečný pitný režim.

dobry den, Tyden trpim na bolest kloubu a unavu. Mela jsem odber krve a kreatinin...

Vyšší hodnota tepu

Dobrý den, cca 2 roky se léčim s vysokým tlakem,který mám po lécích/Amloratio...

Vyšší hodnota total hcg

Dobrý den, jsem dnes 17+3tt. Byla jsem na prvotrimestrálním screeningu i na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×