Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vyšší hladina serotoninu a karcinoid

Endokrinologie Michaela 17.11.2018

Asi před 5 roky na podzim sem si všimla že po konzumaci alkoholu zčervenání v obličeji a na hrudníku až třeba na ramena. Pak se to nak neukazovalo a až letos na jaře opět a k tomu bolesti žaludku. Našla sem na internetu článek o karcinoidech a to mě dost vylekalo, po přečtení co vse to zhoršuje nemůžu caj a banány okamžitě mám návaly horka, svědění a tlukot srdce. Doktor me nechal vyšetřit hadici do žaludku, rtg plic, EKG, sedimentaci vše v normě. Pak pro můj klid ještě udělal speciální zber moče na karcinoid ta vyšla v pořádku ale při odběru krve zjistily trochu zvýšený serotonin, poslal mě na ct břicha ale i tam bylo vše v pořádku. Teď na podzim se opět vrátily bolesti žaludku, častá únava, po jídle divná tupost krku(na Orl vše v pořádku) , červenáni po alkoholu a také ta chvilkova divná tupost krku a po čaji tlukot srdce a návaly horka.Pred měsícem děláno predoperacni vyšetření (pupeční kyla) vše v pořádku. Byla sem u lekare dal mi nolpazu a na dotaz na karcinoid mi řekl že všechny vyšetření byli v pořádku že to vidí spíše na stres(tím zvýšený i ten serotonin) z toho co sem se dočetla na internetu a sugeraci. Prosím o radu mám se obávat chtít další vyšetření nebo to není zapotřebí? Před nedávnem sem k vám psala dotaz jen méně rozepsany jedna paní doktorka mě uklidnila že nic nehrozí a odpověď od specialisty byla opačná prý by se o karcinoid jednat mohlo. Děkuji za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
je pravda , že jste jiz podstoupila řadu vyšetření víceméně s negativním výs...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, odpovídám znovu. Vyšší serotinin v krvi není přesvědčivým důkazem, může se ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hladina serotoninu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakým způsobem se...
Brintelix a zvýšení serotoninu v těle
Dobrý den, mám deprese a užívám lék Brintelix 10mg....
Mám karcinoid?
Dobrý den před rokem sem se na internetu dočetla že...
Může to být karcinoid?
Na jaře mi byli dělaný testy na karcinoid moc v pořádku...
Vyšší lačná hladina cukru
Je mi 52 let a mám zvýšený cukr - 6,2. Glykemickou...
Hladina serotoninu a antidepresiva
Dobrý den, velice stručně bych se rád zeptal. Beru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyšší hematokrit

Dobrý den, prosím o informaci co pro mne znamená zvýšená hodnota hematokrit...

Vyšší hladina bilirubinu v těhotenství

Dobry den,jsem v 37+1tt a mam zlucove kyseliny 17 umol/l...jaterni testy v poradku.Chtela...

Vyšší hladina bílých krvinek

Dobrý den, můj syn (3,5 roku). Je často nemocný, rýmy, kašel, občas teploty,...

Vyšší hladina cukru v krvi

Dobrý den, náhodně mi byla zdrav.sestrou naměřena hladina cukru v krvi 8,2....

Vyšší hladina cukru v krvi.

Dobrý den. Před cca.2 měsíci jsem byla na odběru krve. Byla mi zjištěna zvětšená...

Vyšší hladina cholesterolu

Mám celkový cholesterol 7.48 a zvýšený HDL 2.88. Ostatní S- tuky mám v pořádku....

Vyšší hladina kortizolu

Dobrý den, prosím o zhodnocení krevních vyšetření za poslední rok. Hlavně o...

Vyšší hladina krevního cukru


Vyšší hladina prolaktinu

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mé sestry. Zhruba 3 roky má potíže s prsy...

Vyšší hladina S-aTPO

Dobry den pred dvoma rokmi som bola na vysetreni v endokrinologickej ambulancii...

Vyšší hladina vápníku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně zvýšeného vápníku v krvi. Minulý...

Vyšší hladina železa v krvi po substituční terapii


VYŠŠÍ HLADINY KYSELINY MOČOVÉ, HYPERNATRÉMIE

Dobrý den, reaguji na svůj dotaz pod č. 208094. Uvedené hodnoty, které tedy...

Vyšší hodnota bilirubinu

Dobrý den, jsem žena, 35 let, 172 cm/87 kg. Před několika lety jsem následky...

Vyšší hodnota CRP

Dobrý den od minulého tDne jsem brala antibiotika penbene na nespecifikovatelny...

Vyšší hodnota glykémie v prvním trimestru

Dobry den, jsem v 16 tydnu těhotenství. Ve 12 tydnu mi krev na glykemii, Hodnota...

Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den, paní doktorko, chodím do osteocentra, zjistili mi uvolňování vápníku...

Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den paní doktorko, už jsme spolu komunikovaly, ještě bych chtěla dodat,...

Vyšší hodnota cholesterolu po porodu

Dobrý den paní doktorko, jsem 5 měsíců po porodu, stále mám nahoře asi 7 kilo...

Vyšší hodnota kreatininu

Dobrý den, mám vysoký kreatin 106, dle lékaře je to špatná funkce ledvin. Jsem...