Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysvětlení pojmů z lekařské zprávy

Praktické lékařství Jarča 13.9.2016

Po návštěvě u specislisty které jsem si po vaší radě vyžádala u obvodní dr. jsem byla vyšetřena.A chtěla bych se zeptat na odborné názvy léčby co to znamená?.Mám zánět štítnice a hyper funkci .TSH 0,005 a volná T4 -33,5 protilátky anti-Tg:447 IU/ml,Anti TPO-386IU/ml dostala jsem Thyrozol 10 1-1-1 .Do ted jsem brala 1/4 ráno. Zajímá mě co znamená Thyretoxikosa,stále aktivní,v.s.Hashimotova thyreoiditida v hyperfunkční fázi.?A ještě bych se chtěla zeptat na léčbu,jak se dá léčit a jakými způsoby.?Ještě bych chtěla otěhotnět tak do roku. Co by bylo dobré aby to neohrozilo pak plod? děkuji

Odpovídá lékař:

Hezký den Jarčo, podle údajů, které popisujete ve zprávě se jedná tedy o tzv. Hyperfunkci štítné žlázy - nadměrnou funkci žlázy s nadměrnou produkcí hormonů štítné žlázy. Dále podle hodnoty protilátek anti-Tg a anti-TPO - protilátky proti tkánové peroxidáze a proti thyreoglobulinu ukazují na autoimunitní zánět, ketrý právě způsobuje tuto aktivaci žlázy k větší produkci hormonů. Důležité nyní je, že se onemocnění nyní podchytilo, jste správně zaléčena - Thyrozol 10 je lék, který utlumí právě tuto nadměrnou produkci hormonů, užívejte ho tedy pravidelně podle předpisu specialisty a chodte k němu pravidelně na kontroly jak laboratorní, tak ultrazvukové. Thyrozol je pro Vás vhodnou léčbou a jistě se Vám díky němu podaří dostat hormony do normálních fyziologických hodnot, další terapie k tomuto léku již není nutná. S otěhotněním počkejte, až budou hodnoty hormonů ve fyziologickém rozmezí, tzn. TSH : 0,3 - 5,0 mIU/l, hladina fT4 9-25 pmol/l. Fyziologické hodnoty hormonů štítné žlázy jsou totiž k úspěšnému otěhotnění a správnému průběhu těhotenství zásadní. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

Související dotazy

Vysvětlení lékařské zprávy
Dobrý Den, chtěla bych poprosit o vysvětlení této lékařské...
Vysvětlení pojmů z lékařské zprávy
Dobrý den chtěla bych se zeptat co přesně znamenají...
Vysvětlení lékařské zprávy
Prosím o vysvětlení lékařské zprávy.
Vysvětlení pojmů
Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení...
Vysvětlení pojmů
Dcerce dělali na kravské mléko a na lepek, prosím o...
Vysvětlení lékařské zprávy
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o "laické" vysvětlení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysvětlení pojmů

Dobry den, mohu se s vami poradit hyperventilace, anxiozita. Cestou Pl dsetrit...

Vysvětlení pojmů

Dobrý den, na můj dotaz #315402 ohledně ovulačního krvácení a jeho případného...

Vysvětlení pojmu

Dobrý den. Paní doktorko, nechávala jsem se testovat na žloutenku typu B a ve...

Vysvětlení pojmu

Dobrý den byl jsem na CT mozku kvůli pískání v levém uchu a vše je v pořádku....

Vysvětlení pojmů

Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení někteých lékařských pojmů. Moje...

Vysvětlení pojmů - cystitis atd.

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat co znamena mocovy mechyr hladky kontur?...

Vysvětlení pojmů GFR, MDRD

Byl jsem na vyšetření krve i moče ve FN Hradec Králové. Ve zprávě, kde jsou...

Vysvětlení pojmů MR

Dobrý den,prosila bych o vysvětlení zprávy z MR. Th páteře;chondrosa Th 6/7...

Vysvětlení pojmů nádorových onemocnění

Dobrý den, chci uzavřít rizikovou životní pojistku a v pojistných podmínkách...

Vysvětlení pojmů z gynekologické operace

Dobrý den mám dotaz v květnu jsem byla na LS rozsáhlá adhesiolýza,ovarektomie...

Vysvětlení pojmů z lékařské zprávy

Dobrý den chtěla bych se zeptat co přesně znamenají tyto věci zapsané v lékařské...

Vysvětlení pojmů-co stim

DOBRÝ DEN.RÁD BYCH SE ZEPTAL CO ZN.NÁLEZ NA PÁTEŘI MÍRNÁ DEFORMUJÍCÍ SPONDYLOZA,OJEDINĚLÝ...

Vysvětlení pooperační zprávy

Prosím o vysvětlení pooperační zprávy a radu, zda je vhodná následná aplikace...

Vysvětlení popisu CT páteře

Dobrý den, od dubna mě bolela záda v kříži, od listopadu se bolest stupňovala,...

Vysvětlení popisu magnetické rezonance

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení této diagnozy a jaký mám očekávat...

Vysvětlení popisu magnetické rezonance

Dobrý deň. Už dlhšie mám problémy s trávením. Prekonala som aj zápaly, momentálne...

Vysvětlení popisu MR a doporučení řešení problému

Prosím o vysvětlení výsledků z vyšetření MR C páteře, které bylo provedeno pro...

Vysvětlení popisu MR páteře

Dobrý den, prosím o vysvětlení popisu MR páteře.Disk L 4/5 prominuje 3 mm do...

Vysvětlení popisu na ultrazvuku

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda je nalez v poradku. Je mi 36let, zadne...

Vysvětlení popisu nálezu z CT vyšetření

Vážený pane doktore, chtěl bych vás požádat o vysvětlení popisu nálezu z CT:...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené pupínky

Mám dotaz ....asi tak před měsícem se mi na pravem i levém rameni udělali červené...

Hlen v kuku

Dobrý den, prosím o radu. Již skoro 4 roky mě trápí problémy s krkem. Konkrétně...

Loupající se kůže na na prstech ruky

Dobrý den, asi tak před 14 dny se mi na prstech na rukou přesně řečeno na polštářcích...

Jak dlouho se léčí dutiny?

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat . Mám bolesti hlavy v oblasti (hlavně čela...

Stržená piha

Dobrý den, 3 dny zpátky jsem si na cele všiml tmavě hnědé pihy, která neměla...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu

Dobrý den, můžete mi poradit? Před několika týdny se mi objevil takový výrustek...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Motání hlavy ve spánku

Dobrý den, dneska v noci mně při otočení na bok probudilo intenzivní motání...

Nervově labilní člověk

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, na jednu "věc", která se...

Antibiotika furolin na streptokoka

Dobry den, jsem již zoufalá tak se obracím na vás. Již druhým rokem se potýkám...

Červený flíček na kůži

Zdravíčko, můj dotaz je spíše informačního charakteru. Už několik let mám tady...

Lék jsem dobral, nicméně výtok nepřestal

Dobrý den, v nedávné době jsem zde psal ohledně mého problému s pálením při...

15-ti letá prohlídka a marihuana v moči

Dobrý den. Mám velký problém. Všude na vašem webu čtu o tom že se na takovýchto...

Játra v těhotenství

Dobrý den,jsem v pátém měsíci těhotenství, před týdnem (17. týden těh. )jsem...

Cukání očního víčka

Dobrý den, již asi týden mě trápí cukání horního víčka u pravého oka. Denně...

Anechogení ložisko

Dobrý den,mám dceru 16měsíců, po očkování vakcínou PRIORIX se jí v tříslech...

Červený flíček na kůži

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat jestli se nejedná o něco vážného a zda bych...

Stužkovitá stolice

Dobrý den, trápí mě stužkovitá(zúžená) stolice. Někdy výrazně, jindy téměř...

Svědění penisu

Dobrý den, mám problém, je mi 19 let a zhruba před 5 mesici jsem mel sexualni...

Pihy

Dobrý den, škrábl jsem se do pihy velké cca 1-2 mm. Na místě se mi udělal strup,...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.