Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vývoj

Endokrinologie Petr 11.8.2018

Dobrý, den je mi 17let a ve 14letech jsem prodělal zánět varlete a nadvarlete, od té doby jsem měl sem tam nějáké odezvy co se týče bolesti, ale nic extra bolavého. Zánět byl údajně podle ultrazvuku zcela vyléčen. Chci se zeptat, jestli mi tenhle problém v minulosti mohl nějak ovlivnit produkci testosteronu, protože u mě nevidím nějáký tělesný vývoj, co se týče ochlupení, nebo růstu pohlavních orgánů. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Pokud jste ´prodělal akutní zánět a to jen jedenkrát v životě, tak to určitě nemá vliv na produkci hormonů. Pokud je vám 17 let a nemáte žádné sekundární pohlavní znaky a vypadáte stále dětsky, tak budete muset na odběr krve, kde se hodnota testosteronu zjistí. V 17 letech je povinná preventivní prohlídka, kde by lékař měl vývoj zhodnotit. Byl jste na dětském na prohlídce? nebo již chodíte k praktickému lékaři pro dospělé? i tam byste se měl o tuto prohlídku přihlásit. Pokud jste na prohlídce byl, tak lékař asi neshledal nic mimořádného. Vaši postavu nevidím, ale možná se vám to jen zdá, že nemáte tělesný vývoj. Jak vypadají vaši rodiče, prarodiče? Jsou statné postavy, nebo spíše drobnější, to hraje velkou roli. U některých chlapců ochlupení začíná růst až okolo 17 roku, vousy i daleko později, ale pokud vidíte, že genitál, svalovinu i hlas máte dětský, tak zajděte na vyšetření. Nejdříve tam, kde jste registrován a lékař vám dá případně doporučení na endokrinologii. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.


Dobrý den, řekla bych, že jednorázový zánět na jednom varleti nebude mít vliv na jeho funkci a nepoškodí ho. V průběhu zánětu jistě snížená produkce testosteronu byla, ale tu pravděpodobně dohnalo druhé varle. Je potřeba vyhodnotit váš pohlavní vývoj u praktického lékaře, který může porovnat dynamiku a případně doporučí endokrinologa k dalšímu vyšetření.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Motorický vývoj
Dobrý den, ráda bych znala názor na motorický vývoj...
Pomalý vývoj dítěte
Dobrý den, měla bych dotaz na zdraví vývoj dítěte....
Drobné odchylky u dítěte, vývoj dítěte
Dobrý den, Chci se zeptat. Dcera 5 měsíců, narozena...
Vývoj kojence
Dobry den, mam 5-ti mesicni dceru.Od narozeni plazi...
Vliv štítné žlázy na mentální vývoj dítěte
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda může špatná funkce...
Zpomalený vývoj
Dobrý den, mám dotaz ohledně Nootropilu. Předepsán...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vytvorili se mi na penise drobne pupinky a male opary

Dobry den, vytvorili se mi na penise drobne pupinky a male opary. Chtel bych...

Vytvoření AV spojky pro dialýzu

Dobrý den ,manžel ná 67 roků a je to diabetik přes 20 let na insulínu. Pravidelně...

Vytvoření nových znamének u penisu

Během půlroku sem mi nad penisem vytvořilo několik (cca 20) malých vystouplých...

Vyuziti cukru a tuku z jidla

Dobry den pani doktorko, pred sportem a behem nej se doporucuje konzumovat...

Využití inhalačního analgetika u porodu

Dobrý den, zvažuji využití inhalačního analgetika u porodu. Bohužel se mi nepodařilo...

Využitie schopností ľudí s obmedzenou funkciou zraku

Dobrý deň Prečo vlastne naše zdravotne zariadenia nevyužívajú ľudí s poškodeným...

Vyvařování a ničení virů hepatitidy B

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouhým vyvařováním se zničí viry hepatitidy...

Vyvětlení RTG plic

Dobrý den, byl jsem na RTG Plic, bohužel zprávu mi předala sestřička a nález...

Vyvíjení jadérek

Dobrý den, mám 13 měsíčního syna od narození má problém s vyvíjením jadérek.Nyní...

Vývod do žaludku

t Manžel má 10 dní sondu v nose a nyní přestal polykat a ústy přijímat potravu,...

Vývoj 3,5 měsíční dcerky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak správně nosit naší 3,5 měsíční dcerku....

Vývoj 4 letého chlapečka

Dobrý den ...mám čtyř letého syna a všimla jsem si že šahá dívkám na prsa myslela...

Vývoj a stres

dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli má na růst a vývoj člověka vliv každodenní...

Vývoj batolete

Dobrý den. Mám 17-ti měsíční dceru. V roce používala občas asi 5 slov a různé...

Vývoj dítěte

Dobrý den, mám 3,5 měsíční holčičku.Dcera je vývojové v pořádku.Diagnoze mc...

Vývoj dítěte

Dobrý den Jsem 3 měsíce po porodu a byla my zjištěna snížená fce št. žlázy...

Vývoj dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli vývoj mého chlapečka je v pořádku. Mému...

Vývoj dítěte

Dobrý den, chci se zeptat, náš desetiměsíční syn ještě neumí sedět, neudrží...

Vývoj dítěte

Obracím se k Vám s prosbou o vyjádření k následujícímu problému. Týká se výšky...

Vývoj dítěte, mentální retardace

Dobrý den mám 4 letého syna a byl mu zjištěna diagnoza PMR retar.nerovnoměrný...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rakovina tlusteho střeva

Chci se zeptat uz 3 mesice mam zažívací problémy zácpa,nadýmání,úzká stolice,a...

Pravá noha

Dobry den, mam problem. Mam spatnou pravou nohu. Kdyz mam na prave noze botu,...

Dermatologické problémy

Dobrý deň, pred časom som si všimla že po tele sa mi robia drobné hnedé/červené...

Obrna nervu

Dobrý den, v listopadu 2017 jsem prodělal středně těžkou parézu lícního nervu....

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Zvýšená chuť na sex


Střídavá necitlivost na zevní straně stehna v levé a pravé noze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím může být způsobené střídavá necitlivost...

Výrůstky na jazyku

Dobrý den. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Při kontrole zubů jsem narazil...

Vhodná antikoncepce

Dobrý den, bude mi 16 let a se svým "stálým partnerem" míváme poměrně...

Brnění končetin, bolesti hlavy, výpadky paměti

Dobrý den, prosím o radu, již nějaký čas, nevím přesně, jak dlouho, přibližně...

Popálenina nohy

Dobrý den ráda bych se zeptala před měsícem jsem si vylily na nohu horký olej,už...

Pálení chodidel


Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Zlomená kostrč, těhotenství a porod

Dobry den,pred asi 15 lety jsem si zlomila kostrc. Jelikoz pan doktor myslel...

Bolest zad nejasného původu

Dobry den, jiz jsem vam psal par tydnu zpatky, od te doby jsem vsak navstivil...

Nehormonální antikoncepce

Dobrý den, již druhým rokem užívám hormonální antikoncepci, ale přemýšlím o...

Puchýře a pálení při močení

Dobrý den, byla jsem před pár dny v bazénu a poté mě začaly svědit malé i velké...

Brnění prstů a porucha ciltivosti


Vedlejší účinky Doxyhexal


Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.

Reklama
Zavřít