Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

WPW syndrom

Srdce a cévy Jitka 9.3.2018

Dobry den,nedavno jsem psala dotaz ohledne ekg,jsem ve druhem trimestru a 5 let po ablaci wpw syndromu.Muj obvodni lekar mi delal ekg do teh.prukazky,kde v cislech vybehlo :zkraceny interval PR 110.Nedalo mi to ,protoze vim,ze v lednu na kontrole v poradne arytmologa bylo vse ok,obvodni tedy poslal zaznam na posouzeni kardiologovi,a ten mi sdelil,ze dulezita je krivka,ktera dle nej preexcitaci nevykazuje,a ciselny udaj nemusi nic znamenat,,presto ze vychazi pod 120ms,tak krivka je pry v norme.Dle odpovedi ale Vaseho lekare ktery mi odpovidal na zaznam ekg mi bylo sdeleno ze zaznam odpovida wpw syndromu,ktery jsem mela,prosim tedy o posouzeni tohoto zaznamu kde kardiolog udava ze krivka preexcitaci nevykazuje,presto ze v cislech je PR 110 ms,,,bojim se totiz recidivy,,a nevim cemu mam verit a jsem z toho nervozni,v lednu dle jineho zaznamu bylo PR(PQ)120,,a le krivka dle kardiologa stejna jako ted,,nemuze to byt skryte,opravdu je krivka dulezitejsi nez ciselne udaje,dle Dr je recidiva po 5 letech malopravdepodobna a palpitace nemam,,a ze by vznikla nova se mi nezda,,,nechci nic zanedbat pri porodu,udajne mohu rodit normalne.Dekuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, Wolff-Parkinson-Whiteův syndrom (WPW syndrom) je nejčastějším syndromem preexcitace komor. Jedná se o srdeční arytmii, při které dochází k šíření vzruchu ze síní na komory mimo AV uzel (normální místo převodu vzruchu). Akcesorní dráhu zde tvoří patologická spojka mezi síněmi a komorami. Diagnostika tohoto syndromu se opírá o typický EKG obraz, který kromě zkrácení PQ (PR) intervalu ≤ 0,12 s zahrnuje další typické změny, které u Vás na křivce nejsou přítomné. Především vlna delta (počátek QRS komplexu je deformován vlnou delta, myokard komor je preexcitován), druhá polovina QRS komplexu je normální, rozšíření komplexu QRS nad 0,10 s. V tomto případě by jsem určitě věřila kardiologovi, který je nejerudovanější kdo by se k této problematice měl vyjádřit a určitě má i více zkušeností. S pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jak píše paní doktorka, na dnešní křivce není přítomna preexcitace. Hlavně, že nemáte palpitace. Je velmi nepravděpodobné, že by se vedení v akcesorní spojce obnovilo.

Související dotazy

WPW syndrom
Dobrý den, ted nedavno mi zjistili wpw syndrom nahodou...
WPW syndorm a těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je při vrozeném...
WPW syndrom
Chtěla bych se jen zeptat, můj přítel má vpv syndrom,...
WPW sy
Dobry den,zajime me vas nazor na moje ekg,ktere mi...
Ashermannův syndrom
Ashermannův syndrom a nízká děložní sliznice - chtěli...
Anemický syndrom
Dobry den preji. Mela bych takovy dotaz. Mam anemicky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Wobenzym po císařském řezu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vhodné dávkování přípravku wobenzym po porodu...

Wobenzym pro regeneraci po zlomenině

Dobrý den, můj syn je profesionální hokejista a bohužel si zlomil zánartní kost.Lékař...

Wobenzym, Penoxal

Je vhodné. 10 dní před operací tlustého střeva preventivně užívat Vobenzim nebo...

Wobenzym,Ribomunyl - mohou se užívat dohromady?

Zdravím a prosím o radu. Mohu po zápalu plic dávat 7letému dítěti Wobenzym a...

Wonenzyn

Dobry den, jiz jsem brala jako podpurnou lecbu k ATB wobenzyn, prestala jsem,...

WPC 80

Dobrý den, chci se zeptat, mám refluxní zánět jícnu a chodím do posilovny. Je...

WPW sy

Dobry den,zajime me vas nazor na moje ekg,ktere mi delal obvodni lekar kvuli...

WPW syndorm a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je při vrozeném WPW syndromu nutná...

WPW syndrom

Chtěla bych se jen zeptat, můj přítel má vpv syndrom, chtěla bych se na to co...

WPW syndrom

Dobrý den, ted nedavno mi zjistili wpw syndrom nahodou při kolapsu a potom jsem...

Wunderlichův syndrom x těhotenství

Dobrý den, chtěla bych si jen ověřit, zda nemohu udělat víc pro to, abych otěhotněla....

Wurm ex

Dobry den,chtela jsem se vas zeptat.Mam leidenskou mutaci ,hetero.Nyni jsem...

X-ray ruk

dobry den, na rtg oddeleni mi udelali xray snimek zapesti s tym, ze epifyzarni...

Xados - obsahuje kortikoidy?

Dobrý den, mám dotaz ohledně alergických léků Xados, které užívám denně a zajímá...

Xaleto 20mg a těhotenství

Dobrý den již třetí měsic uživám Xarelto 20mg 1-0-0 a Detralex mam trombozu...

Xanax

dobry den pani doktorka po velkych problemoch som zacal uzivat najprv frontin...

Xanax

Dobrý den, mám špatné svědomí. Rok jsme se snažili o miminko a když už jsem...

Xanax a mirtazapin

Dobrý den, delší dobu trpím depresemi a úzkostnémi stavy, Začalo to před třemi...

Xanax na nervozitu - závislost?

Dobrý den, měla jsem poslední dva roky velice náročné životní období. Nyní...

Xanax v těhotenství

Dobry den, jiz jsem se tady ptala, ale stejne mam porad strach. Na zacatku tehotenstvi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Vynechání menstruace

Dobrý den, měla bych dotaz kvůli tomu že mi dvakrát za sebou nepřišla perioda...

Antikoncepce a Amoksiklav


Pocity na omdlení

Dobrý den, je mi 24 let a mám nízký tlak, ale nemám s ním problém, když se mi...

Nemocenská po konizaci

Dobrý den, ve čtvrtek jsem byla na menším zákroku-konizaci čípku (k prozkoumání...

Kožní potíže v oblasti konečníku

Dobrý den, prosím o radu: V oblasti konečníku se mi objevil nepříjemný výrustek...

Natažený přední stehenní sval

Dobrý den, včera jsem Vám psal ohledně problému s predním stehenním svalem...

Zpožděná menstruace a nehormonální tělísko

Dobrý den, užíván nehormonální tělísko a neměla jsem zatím problém s menstruací,...

Křeče na pravé i levé straně podbřišku

Dobrý večer, měla bych takový dotaz, mívám křeče na pravé i levé straně podbřišku...

Angína, mononukleosa, EBV, CMV

Dobrý den,moje dcera prodělala ve 12 letech mononukleozu.Dnes je jí 15 let.Před...

Bulka pod prsem

Dobrý den..:) prosím o radu. Pod levým prsem na žebrech sem si nahmatala bolestivou...

Bolest zad, nohy, mravenčení nohou

Dobrý den Mám jemné mravenčení , začíná na jednom místě na zadnici,celá levá...

Vysoký krevní tlak, bolesti hlavy

Dobrý den je mi 32 roki mam kravni tlak 158/107 moc mě boli chlava nevím co...

Výrůstek v oblasti konečníku

Dobrý den mám výrůstek na konečníku ale už hodně dlouho nevím je mi 17 let ale...

Boule na pravém boku

Dobrý den,p.doktore chtěl jsem se zeptat na bouli na pravém boku (vyvalený bok)s...

Výtok z ucha

Dobrý den, příteli už cca půl roku vytéká z levého ucha vodnatý výtok a má je...

Hořkost na rtech

Dobry den, po dobu zhruba 2 mesicu vnimam nekdy hořkost na rtech. Muze to byt...

Zelenohnědá stolice v těhotenství

Dobry den, mam na Vas dotaz. Ted podruhe za sebou se mi stalo, ze mam zelenohnedou...

Spolknutí plastu

Dobrý den, mám strach že moje dcera ( 3,5 měsíce ), mohla spolknout kousek plastu...

Alkohol a porucha paměti

Dobrý den, můj dotaz se týká paměti. Mám známou (její 55let), o kterou se bojím....

Reklama