Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zaludek

Trávení Iveta . 8.5.2012

Dobry den, jiz dlouho me trapi problemy se zaludkem, pred pul rokem zjistena bakterir Helicobater Pylori a prelecena ATB ale problem stale trva, po Omeprazolu me vyskakuje svedici vyrazka jako cervene fleky tak jej jiz neberu ani nic jineho jsem nedostala, ze stav ktere se mivraci do krku me pali az boli cely hrudnik a hlavne jamka na krku a nuti me ke kasli, jako by tam neco prekazelo. I stolici mam zvlastne oranzovou, testy ale pry v poradku.Beru si rennie ale to pomuze jen na chvilku.Delali mi zkousku na Helicobater Pylori tentokrat novou metodou z dechu a zatim vysledky nemam.Budi me to i ze spani a lekar mi rekl ze se to casem upravy ze si mysli ze je to jen psychicke, uz nevim co delat, jim zdrave, nekourim , alkohol nepiji, snazim se vypit tak 3 litry vody denne, hodne cvicim.dekuji moc predem za odpoved

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, Omeprazol má u Vás nejspíše nežádoucí účinky na kůži nebo jste ně něj alergická, z toho důvodu Vám lékař nejspíš raději už žádný inhibitor protonové pumpy (tj. žádný "-prazol") nepředepíše - opakovaná reakce bývá horší a horší. Na překyselení žaludku z léků ještě mohou pomoci H2 antihistaminika - ranitidin, famotidin. Jelikož trpíte pálením žáhy, jak píšete, nelze vyloučit, že máte gastroezofageální reflux (GER)- navracení se žaludečních šťáv z žaludku do jícnu přes nedomykající se jícnový svěrač. Zda máte nebo nemáte GER (zda máte v pořádku spojení žaludku a jícnu), to se vyšetřuje gastroskopicky ("hadice do žaludku s kamerkou na konci", lékař prohlédne celou cestu od úst až do žaludku a vidí, jak vypadají sliznice, jak dovírá záklopka mezi jícnem a žaludkem). I bez tohoto vyšetření však můžete jíst po malých dávkách a pomalu, ve vzpřímené poloze, k jídlu si vždy, i jen jako sousto, dát na konec něco zásaditého, aby se aspoň trochu neutralizovaly kyselé žaludeční šťávy, můžete se vyvarovat silné kávy, silně pálivých a překořeněných jídel, horkých potravin, abyste si žaludek zbytečně nedráždila. Spát je při GER /pálení žáhy dobré s hlavou výše než žaludek ("tři polštáře pod hlavou"), aby se šťávy z žaludku nevracely do jícnu tak snadno, a nechodit spát s plným žaludkem, tj. nejíst a nepít těsně před spaním. Dále může pomoci dbát na správné vzpřímené držení těla, abyste si nestlačovala oblast bránice, vhodné je sportování pro udržení kondice a udržování hmotnosti v rozumných mezích /nadváha a obezita obecně bývá častěji spojena s poruchami trávení. Obecně - nepřeplňujte žaludek, ani vodou, aby se nezvyšoval tlak na záklopku (svěrač) mezi žaludkem a jícnem. Lékař může kromě léků snižujícíh kyselost žaludečních šťáv předepsat při GER léky na snadnější vyprazdňování žaludku (metoklopramid například), které mohou, ale také nemusí pomoci.

Související dotazy

Cítím nekomfort tam, kde je žaludek
Dobrý den, Jsem dívka, 17 let. Už asi měsíc cítím...
Pokažený žaludek
Dobrý den. Již přes týden mě trápí žaludek na vodě....
Žaludek
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, za jak dlouho...
Žaludek
Dobrý den, už týden mě bolí žaludek. Ze začátku to...
Žaludek
Dobrý den, po střevní chřipce mě asi měsíc bolí žaludek...
Žaludek
Chci jse poradit nedávno mě začlo tlačit ale i sem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zaltý stafylokok - další reakce

Ráda bych se informovala touto cestou na nosiče zaltého stafylokoka. Bylo mi...

Zalubena do psychiatra

Zalubena do psychiatra Dobry den.Psychiatra navstevujem raz do mesiaca.Od prveho...

Zalud

Mam zalud jakoby do seda je to normalni?Taky kdyz si pretshuju predkozku tak...

Zaludecni stavy a zacpa

Dobry den,mam takovy dotaz.mam stale zacpu a skoro denne me pali zaha mam ty...

Zaludecni stavy a zacpa

Dobry den,mam takovy dotaz.mam stale zacpu a skoro denne me pali zaha mam ty...

Zaludecni vredy

Dobrý den. Před rokem mi lékařka zjistila vřed na dvanacterniku (podotikam pohmatem)...

Zaludecni vredy

dobry den jsem rad ze se muzu s vama podelit o sve zdravotni problemy.asi pred...

Zaludecni vredy

mam zaludecni vredy a nevim jestli bych mohl posilovat je to muj oblibeny konicek...

Zaludecni vredy?

Dobry den,chtela jsem se zeptat,po smrti blizkeho cloveka mi bylo od zalzdku...

Zaludecni vřed

Dobrý den,chci se zeptat,před 3 týdny mi zjistili žaludeční vřed,začala sem...

Zaludek

Dobry den Jiz delsi dobu me poboliva v podbrisku, jsou to takove neurcite bolesti...

Zaludek

Dobry den,chtela bych se zeptat na mou 10letou dceru,uz mesic trpi silnymi bolestmi...

Zaludek

Dobry den prosim o radu uz asi 4mesice obcas po jidle mam takovy tlak jako v...

Zaludek

prosim vas pani doktorku uz tak dva mesice mam problemi s bolesti zaludku ,nevolnosti...

ZALUDEK

Uz nekolik dni mam strasny tlak v zaludku,ale vzdy jenom vecer a nemuzu spat.Furt...

Zaludek

Dobry den, je to dva tydny co jsem byla propustena z nemocnice, duvod hospitalizace...

Zaludek

Uz 6 let trpim problemy se zaludkem. (Paleni zahy, paleni na jazyku, rihani...)...

Zaludek

dobry den, jiz asi dva roky me trapi nepravidelna bolest zaludku. Prichazi tak...

Zaludek a streva

Dobry den, mám citlivou oblast žaludku a strev a to jak pocitove tak pohmatem....

Zaludek a střeva

Dobrý den Paní doktorko,moc prosím o radu a i o Váš názor.Je mi 33 let a již...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×