Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zánět na plicích u novorozence

Péče o dítě Markéta . 20.10.2011 redakce uLékaře

Chtěla bych se zeptat, jaké následky mívají novorozenci, kteří byly 14 dní přenášeni a při vyšetření došlo k alternaci ozev a porodu císařským řezem, v jehož průběhu miminko vdechlo své výkaly a došlo tím k zánětu na plicích. Samozřejmě, že to je individuální, ale zajímalo by mě, jaká je pravděpododobnost, že bude miminko v pořádku. A zda nehrozí postižení mozku, či jiné postižení. Děkuji.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, z Vaší zprávy není úplně přesně jasné, o jakou příčinu (tím myslím původce) zápalu plic se jednalo. Jak správně píšete, u každého dítěte je situace zcela odlišná, obecně je však prognóza novorozeneckých pneumonií dobrá. Abych Vám dokázala odpovědět přesněji, musela bych buď Vaše dítě znát nebo mít k dispozici alespoň propouštěcí zprávu z nemocnice.

Související dotazy

Kontakt s novorozencem
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na jednu věc....
Kyčle novorozence
Dobry den,prosim muzete mi sdelit,podle teto zpravy...
Neštovice u novorozence ??
Dobrý den, jsem ve vysokém stupni těhotenství, zbývají...
Dle RTG S+P ložisko na plicích
Dobrý večer, prosím o vysvětlení nálezu mé sestry,...
Sjögrenův syndrom, nález na plicích
Dobrý den mám diagnostikován sjögrenův syndrom, test...
Infekt na plicích
Dobrý den,prosím o váš názor,manžel měl teploty,37-38%.Lékař...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět mozku

Dobrý den, chtěla bych se více dovědět o zánětu na mozku, který není způsoben...

Zánět mozku

Dobrý den, můj rodinný příslušník onemocněl ve svých semi letech zánětem mozku....

Zánět na achilivce

Dobrý den, hraji závodně florbal a před vánoci jsem si byl zaběhat(cca hodinka...

Zánět na čípku

Dobrý den, mám zánět na čípku a brala jsem Macmiror 500 do pochvy, to mi nepomohlo,...

Zánět na děložním hrdle vs. očkování proti chřipce

Dobrý den. Již několik let mám jakýsi výrůstek na děložním hrdle, moje lékařka...

Zánět na kůži

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda nevite, co to je? Uz to mam 5. den, prvni...

Zánět na kůži obličeje

Dobrý den, prosím Vás o radu - mám kožní problém.Na obličeji se mi vytvořil...

Zánět na penise

dobrý den,již několik let mám problém se zápachem z penisu,hygienu samozřejmě...

Zánět na penise

Dobrý den rád bych se zeptal co to muže bejt mám to už měsíc na penisu kolem...

Zánět na penisu

Dobrý den! Mám problém, je mi 13let a udělal se mi na penisu pod žaludem takový...

Zánět na prstech

Dobrý den, na dvou prstech ruky se mi udělali jakoby dvě boule, prsty mě...

Zanet na prstu

Dobry den mam prosbu. Mam tatinka ten ma problemy us dlouho s nehtamy na nohou...

Zánět na velkém stydkém pysku

Dobrý den, před časem se mi na velkém stydkém pysku - v jeho spodní třetině...

Zánět na zubu, nutnost trhání

Dobrý den, před rokem mi lékařka léčila zánět na zubu horní šestce vlevo s...

Zánět na žaludku

Dobrý den,v červnu jsem se léčila se zánětem žaludku bez H.P. Zhruba po 14ti...

Zánět na žaludku a léčba

Dobrý den, (co se týká kávy nebo cigaret vyzkoušel jsem je nepoužívat přes...

Zánět na žaludu

Dobrý den podával jsem si tu otázku ohledně zánětu na žaludu udělal se mi zase...

Zánět nadvaelete

Dobrý den, chci se zeptat. mám problém se zbytkovou močí,trochu s prostatou,...

Zánět nadvarle?

Dobrý den, chtěl bych se nejprve zeptat vás než půjdu k urologovi.Asi před týdnem...

Zánět nadvarlete

Dobry den, pred dvěma lety přibližně jsem si nahmatal ze spoda na právem varleti,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny v břiše


Dlouhodobá rýma

Dobrý den, je mi téměř 18 a mám dlouho rýmu, mám ji třeba týden a není úplně...

Bolesti pravého ucha po skoku do vody

Dnes jsem skocil do vody a pri dopadu a naslednem ponoreni do vody me pichlo...

Arytmie, tachykardie


Výplach pochvy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vám položila dotaz. Bylo mi doporučeno provádět...

Křeče v lýtku


Bílá tečka na jazyku

Dobrý den, asi rok, možná i více, jsem měl malinkou bílou tečku na jazyku,...

MUDr. Michal Farský

Zubní ordinace

MUDr. Luděk Vláčel

Praktický lékař pro dospělé

Menstruace a štítná žláza


Bolesti na právé straně břicha

Dobrý den,mám delší dobu bolesti na pravé straně břicha cca.měsíc,jsem unavená...

Bílá skvrna na dásni


MUDr. Václav Pecháček

Cévní a interní ambulance

Devět tipů, jak ulevit srdci v parném letním dni

Léto je fajn, ale pro kardiaky mohou vysoké teploty znamenat určité riziko....

Plod bez pohybu

Dobrý den. Jsem v 19 týdnu těhotenství a od včerejška necítím pohyby.

Boreliosa


Tmavá stolice v těhotenství


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×