Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zánět na žaludku a léčba

Karel . 17.9.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, (co se týká kávy nebo cigaret vyzkoušel jsem je nepoužívat přes týden a vůbec se to nijak neprojevilo na zlepšení, alkohol je velmi v malém množství jedná se o výjmečné okamžiky narozeni, oslavy) Každé ráno co vstanu, mám sucho v ústech a škrábe mě v krku, po zapití i litrem vody to nijak nepomůže. Po 10 minutách po probuzení jdu si zapálit cigaretu, někdy ji dokouřím a někdy ani ne půlku a musím jít na velkou, kde na mě čeká jako vždy průjem. Po použití WC se nachystám, trvá to tak 10-20 minut a poté mě zabublá nebo natáhne na zvracení a letím na WC znova ale pocit na zvracení stále je, a na velkou musím jít každopádně. Když už jsem byl 2x během hodiny na WC tak kolem 04:00 rána si udělám kafé a po malém napití což není ani 1 lok, tak mě to prožene a jdu potřetí na WC zase na velkou. když už musím vyjít na autobus v 04:30, tak musím jít asi přes kilometr na zastávku a vždy asi v polovině nebo 3/4 cesty mě chytí křeče do břicha a já se musím vrátit, nebo kolikrát ty křeče nemám, ale natahuje mě na zvracení když jdu rychle. Během celého dne napočítám bolesti nebo křeče břicha asi 5-7x, berů léky na zánět na žaludku (LOSEPRAZOL), pak proti průjmu (REASEC), na epilepsii (VALPROAT). Lékaře kterého mám na epilepsii mi řekl, že "Tablety na tu epilepsii mají vedlejší vliv vyvolávat křeče v břichu" Co se týká diety, vyzkoušel jsem běžnou dietu proti průjmu a nic se nestalo, zkoušel jsem i vytipovat jídla které by mi dělaly zle, a to byly většinou hodně kořeněné jídla, např: klobasy, čipsy hlavně jídla která obsahovaly paprikové koření a také byli ostré, tato jídla jsem po nějakou dobu vyhodil ze seznamu jídelníčka a nahradil ho kuřecím masem, čaji (ovocný, černý, zelený) sýry (bez koření a velkým obsahem tuku) rohlíky se šunkou, vodou, ovocem a zeleninou. Děkuji za odpověďi a váš/e názory na to jak bych měl dále pokračovat s léčením aby se mi to úplně vyléčilo.

Odpovídá:

MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Dobrý den, kafe a cigarety rozhodně způsobují průjmy a křeče v žaludku, nevím kolik jich za den vykouříte a vypijete kafí. Krátkodobé vynechání nebude mít dle mého soudu valný efekt. Aby Vaše potíže přestaly, musel by jste kafe a cigára vynechat na dlouho dobu a úplně, ne jen v některé dny. Je také známo, že nikotin zpomaluje hojení a brání účinku některých léků. Ve Vašem případě bude hojení zánětu žaludku pomalejší vlivem cigaret a také kafe. Co se týče diety, je potřeba ji dodržeovat dlouhodobě, nejen na krátkou dobu. Co se týče čajů, na zklidnění žaludku je dobrá máta, ale bylinkový čaj ne v pytlíčku. Ovocné čaje běžně kupované v obchodech mohou také dráždit žaludek. Na jeho zklidnění je potřeba pít bylinkový čaj, v lékarně vám jistě poradí. Valproát možná způsobuje křeče v břiše, ale tyto potíže nejsou jeho vlivem. Na Vašich potížích se podílí více vlivů. Nejlepší však bude poradit se se svým internistou, který Vám léčí zánět žaludku, jak dále v léčbě pokračovat. Je-li nutné změnit léky, jak ještě upravit dietu nebo je-li potřeba ještě doplnit další vyšetření, když dosavadní léčba je neúčinná. Přeji pěkný den.

Související dotazy

Zánět žaludku
Dobry den,mam chronicky zanet zaludku,musim si pichat...
Zánět žaludku
Dobry den, pred rokem jsem prodelala zanet zaludku,...
Zánět žaludku s bakterii heliobakter
Dobrý den, byl mi diagnostikován zánět žaludku s bakterii...
Chronický zánět žaludku
Dobrý den, už 2 roky mám problémy se žaludkem. Byla...
Zánět žaludku a močových cest
Před třemi týdny mi byl diagnostikován zánět žaludku....
Zánět žaludku
Dobrý den, opakovaně se mi stává, že cítím nevolnost...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět na kůži obličeje

Dobrý den, prosím Vás o radu - mám kožní problém.Na obličeji se mi vytvořil...

Zánět na penise

dobrý den,již několik let mám problém se zápachem z penisu,hygienu samozřejmě...

Zánět na penise

Dobrý den rád bych se zeptal co to muže bejt mám to už měsíc na penisu kolem...

Zánět na penisu

Dobrý den! Mám problém, je mi 13let a udělal se mi na penisu pod žaludem takový...

Zánět na plicích u novorozence

Chtěla bych se zeptat, jaké následky mívají novorozenci, kteří byly 14 dní přenášeni...

Zánět na prstech

Dobrý den, na dvou prstech ruky se mi udělali jakoby dvě boule, prsty mě...

Zanet na prstu

Dobry den mam prosbu. Mam tatinka ten ma problemy us dlouho s nehtamy na nohou...

Zánět na velkém stydkém pysku

Dobrý den, před časem se mi na velkém stydkém pysku - v jeho spodní třetině...

Zánět na zubu, nutnost trhání

Dobrý den, před rokem mi lékařka léčila zánět na zubu horní šestce vlevo s...

Zánět na žaludku

Dobrý den,v červnu jsem se léčila se zánětem žaludku bez H.P. Zhruba po 14ti...

Zánět na žaludu

Dobrý den podával jsem si tu otázku ohledně zánětu na žaludu udělal se mi zase...

Zánět nadvaelete

Dobrý den, chci se zeptat. mám problém se zbytkovou močí,trochu s prostatou,...

Zánět nadvarle?

Dobrý den, chtěl bych se nejprve zeptat vás než půjdu k urologovi.Asi před týdnem...

Zánět nadvarlete

Dobry den, pred dvěma lety přibližně jsem si nahmatal ze spoda na právem varleti,...

Zánět nadvarlete


Zánět nadvarlete

Vážený pane doktore, zhruba před rokem jsem prodělal poměrně silný zánět nadvarlete,...

Zánět nadvarlete

Dvacátého prosince mi byla v FN Olomouc odstraněna štítná žláza v důsledku folikulárního...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, začal jsem cítit jakoby tlačení v levém varleti, semtam i jakoby...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, je to asi půl roku zpátky, co jsem měl divný pocit na pravém varleti,...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, chci se zeptat, byl mi diagnostikován zánět nadvarlete, je možné...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lék Forxiga

Dobrý den,jsem diabetička ll.typu na inzulínu. Ode dneška užívám lék forxiga....

Prosba o vysvětlení termínu

Pro dlouho trvající bolesti hlavy jsem byla neurologem odeslána na MR (v Prostějově)...

Klíště

Dobrý den. jsem ve 12 týdnu těhotenství a při kontaktu s mým psem jsem z něj...

Uzliny na štítné žláze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co to znamená, když mi zjistili na sonu...

MUDr. Marek Uřičář

Praktický lékař pro dospělé

Streptococcus agalactiae v pochvě

Dobrý den, navštívila jsem svého gynekologa a po výtěru z pochvy mi byl nalezen...

Palpitace

Dobrý den, po dlouhé době se mi objevilo opět rychlé bušení srdce, kdysi dávno...

Krvácení z nosu

Krvácení z nosu je většinou banální situace, ale občas může signalizovat i vážný...

Migréna s aurou

Dobry den, V 12r. sa u mna pred menstruaciou prvykrat objavila migrena s aurou....

Sex

Dobry den mam dotaz. Zacala sem brat 14.2 2016 svou prvni antikoncepci ten den...

Bolest v krku a bělavý povlak




Utržená uzdička penisu

Dobri den mam utrzenou uzdicku na peniau a chci se sezpat jesli to jde zasit...

MUDr. Michal Diviš

Ordinace stomatologa

Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…

Svou každodenní pilulku pro bezstarostný sexuální život polyká ve vyspělých...

Plíseň ve vlasech

Dobrý den, prosím o radu. Můj 9 letý syn má již měsíc 2 ložiska plísně ve...

Bolest čelisti + tinnitus + růst zubů moudrosti

Vážená paní doktorko, už delší dobu mně ztěžuje život nepříjemný problém....

Tikání jazyka

Dobrý den, všiml jsem si nyní, když vypláznu jazyk, nechám ho chvilku venku...

Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!

Refluxní choroba jícnu se nejčastěji projevuje jako pálení žáhy a návratem potravy...

Opakované použití kondomu

Dobrý den, mám dotaz, hodlám poprvé zkusit kondom, ale nejsem si jist zda po...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×