Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zánět šlach palce ruky

Ortopedie Romana 21.2.2020

Dobrý den, jsem v léčení od 14.11.2019 s bolestí zápěstí pod palcem pravé ruky, prakt.lékařkou jsem byl odeslána k vyšetření s podezřením na artritidu palce. Bolest a lupání při pohybu, bolestivé na dotek, otok. Diagnóza na chirurgii stanovena jako M7004 chronická krepitující synovitida ruky a zápěstí. Vyšetření proběhlo rtg a pohledem.
Léčba: klidový režim, ortéza, ledování a Aulin.
Po 8 týdnech této léčby bylo zápěstí nateklé ještě více, rudé, horké. Paní doktorkou na chirurgii mi bylo řečeno, že tento stav je normální a bylo mi dáno doporučení na rehabilitaci. Praktická lékařka byla naopak stavem ruky po osmitýdenním léčení zděšená, udělala mi odběry. KO, borelie naprosto v pořádku, bez odchylek, pouze byly zjištěny protilátky na plicní chlamydie (IgA 1,61, IgG 1,28, IgM v normě - 0,07). Byla jsem přeléčena 2x Klacid 500 (14 dní), dále užívám podpůrnou léčbu na chlamydie, rehabilitace - studená vířivka, elektroléčba - bioptron, cvičení vzhledem ke stavu ruky jen mírné. Fyzioterapeutkou mi byl doporučen vysokovýkonný laser, zaplatila jsem si 3 terapie, s tím, že dle zkušeností pokud se účinky projeví, tak nejpozději do třetí terapie, pak má smysl pokračovat. Neprojevily se, takže jsem v této terapii nepokračovala.
Po dobrání ATB se stav zlepšil, otok je menší, horkost také, pohyblivost je také lepší, bolest také, ale na dotek je palec stále citlivý, při některých pohybech (např.pohyb zápěstí ke straně k malíku nebo směrem nahoru - k vrchní straně ruky) je zápěstí stále omezeno v pohybu a bolestivé (bolest směřuje pouze od palce až k vnitřní straně zápěstí).
Lékař na chir.ambulanci navrhuje na základě pohledu a subjektivnímu vylíčení příznaků ruku zasádrovat. Mám však o tomto dalším konzervativním postupu pochybnosti, protože k žádnému jinému vyšetření (např.prohmatání ruky, sono apod.) nedošlo, v klidovém režimu jsem již více než 3 měsíce, z toho 8 týdnů byla ruka striktně fixována v ortéze, kterou jsem poctivě sundávala pouze večer - sprchování, ledování, mast, ev.priznitz. - na noc ortéza opět nasazena. Nyní už bez fixace, ale stále v klidovém režimu, leduji, mažu - střídám Voltaren, konopnou mast, ibalginovou mast a Siddhalepa - ayurvedic balzám, zábaly z tvarohu, priztnitz.
Poslední rhb mám v pondělí 24.2.2020.
Co s tím dále?

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Romano.
Děkujeme za Váš dotaz. Myslím si, že by se mohlo jednat o Quervainovu...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zánět šlach obou rukou
Dobrý den, Jsem aktuálně dlouhodobě v zahraničí jako...
Zánět šlach předloktí
Dobrý den prosím o radu, cca před více než půl rokem...
Tenis, zánět šlach, zápěstí
Dobry den, mam takovy dotaz.Vzhledem k tomu, ze hraju...
Zánět šlach
Dobrý den,již delší dobu mě trápí zánět šlach.Trvá...
Zánět šlach v ruce...??
Dobry den, prosim o pripadnou pomoc nez se vydam k...
Zánět šlach
Dobrý den chtěla jsem se zeptat v pátek mne začala...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět šlach a ytrium

Dobrý den, pane doktore, moje již dlouhodobě sestra trpí velmi silným zánětem...

Zánět šlach hlezna

Dobrý den,ráda bych Vás požádala o radu. Před 14ti dny jsem běhěm odpoledne...

Zánet šlach kycle

Dobrý den, po sportovní aktivitě,bohužel bez rozcviceni, mám velké bolesti v...

Zánět šlach levé ruky

Dobrý den, min. 1x za rok a až rok a půl se mi vrací zánět šlach - prsteníček...

Zánět šlach na nártu pk

Dobrý den,již déle než 3měs.otéká nárt kvůli zánětu šlach,užívám stále detrlex,aescin...

Zánět šlach na ruce

Dobrý den, jsem pravák a od neděle 5.7.09 mám velmi špatnou citlivost a brnění...

Zánět šlach na ruce

Dobrý den chci se zeptat,sem po akutní lymfatické Leukemii,prošla sem chemoterapii,už...

Zánět šlach na ruce

Dobrý den ,asi 14 dni na prave ruce se probouzim s ohnutym prostředničkem a...

Zánět šlach na rukou od práce na PC

Dobrý den, pracuji jako programátor a už více jak půl roku mám bolesti rukou...

Zánět šlach obou rukou

Dobrý den, Jsem aktuálně dlouhodobě v zahraničí jako student a prosil bych...

Zánět šlach předloktí

Dobrý den prosím o radu, cca před více než půl rokem jsme dostala zánět šlachy...

Zánět šlach ruky a lokte

dobry vecer,od dubna letošního roku me občas pobolival loket na leve ruce a...

Zánět šlach v kotníku

Dobrý den, od začátku dubna mám problémy s kotníkem, nejspíše z přetížení (fotbalové...

Zánět šlach v kotníku

Dobrý den, již asu před měsícem jsem byla u ortopeda.Ten mi diagnostikoval...

Zánět šlach v lokti a bolest směrem k rameni

Dobrý den, může záněch šlach v lokti způsobovat bolest i nahoru směrem k rameni,...

Zánět šlach v pravém zápěstí

Začalo před3 měs.Mám i ortézu,brala jsem Surgam,Nimesil .Malé zlepšení,ale začalo...

Zánět šlach v předloktí

Trpím opakovaně zánětem šlach v předloktí.Zároveň mám zúžený karpální kanálek.Může...

Zánět šlach v ruce...??

Dobry den, prosim o pripadnou pomoc nez se vydam k lekari. Uz cca 14 dni me...

Zánět šlach v zápěstí

Dobrý den, už od října se léčím se zánětem šlach na levé ruce v zápěstí a jsem...

Zánět šlach v zápěstí

Dobrý den, mám pravděpodobně zánět šlach v zápěstí. Pan ortoped mi zatím dává...