Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zánět šlachy

Ortopedie Kristýna 17.6.2021

Dobrý den, již 2 měsíce řeším nateklý nárt, mám otok v přes kost, která vede k palci a je široký k ukazováčku - přikládám fotku. Prvně mě lékařky poslala na rentgen, kde mi chirurg řekl - zlomené to není, nevidím tam nic. Mazat voltaren a klidový režim, ledovat. Toto jsem dodržovala 14 dní, nepomohlo to. Poté jsem šla k doktorce zase a napsala mi nějaké revmatické prášky na 10 dní - trochu to pomohlo, otok se zmenšil a přestala bolest při stoupnutí na špičky. Ale úplně to nevymizelo. Tak jsem šla opět na kontrolu a paní doktorka mi dala antibiotika amoksiklav 1g, ten je na 10 dní ale po 5ti dnech stále žádná změna. Brala mi i krev a v krvi nic není - žádný zánět nic. Objednala jsem se na ortopedii, ale mají volno až na konci července, proto mě zajímá co můžu do té doby dělat já abych tomu pomohlo případně co to může být

Příčina vzniku je na 100% sport. Hodně jsem běhala, hodně jsem chodila na procházky a z ničeho nic se mi objevil otok na nártu, takže si myslím že to je přetížené, ale nic na to nezabírá - žádné prášky, žádné gely ani klidový režim, opakuji jsem již 2 měsíce v klidovém režimu.

Mám strach že se to nebude dát léčit jinak než operací, ale zase když chodím, tak to nebolí, chodit normálně můžu, ale určitě když bych běhala stoupala víc na špičky, tak by to bolelo.
Ještě bych chtěla doplnit, že otok nebolí při chůzi nebo tak, ale když si to promačkám tak cítím že je tam něco špatně, trochu to bolí a ta bolest vystřeluje k palci. Ještě k tomu jedu 2.7. na dovolenou k moři, chtěla jsem aspoň plavat jestli by to bylo vůbec možné. Jako zdá se mi že původní otok před 2 měsíci byl mnohem větší, takže ty léky nějakou úlohu splnili, je ten otok menší a nebolí to při chůzi, ale jít na delší procházku nebo běhat tak by to určitě bolelo. Takže nevím přesně co ještě dělat více. Prosím o radu a pokud by bylo možné aby se ortoped vyjádřil, protože praktická lékařka mě poslala na rentgen, na krev - myslela si že by to mohla být i tromboza, ale to mi na ženském brali krev a nic, nemám žádné negativní výsledky na trombo gen, takže to by nemělo být ono. Takže praktická lékařka neví co to je.

Odpovídá lékař:

MUDr. Alžběta Vogelová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MediClinic, a.s.

Dobrý den.
Příčinou je pravděpodobně zánět šlach či poranění šlachy. V úvahu připad...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, Kristýno. Podle fotek se pravděpodobně jedná o zánět šlachy natahovače palce, al...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Natažení šlachy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda z přiložených...
Distenze Achillovy šlachy
Dobrý den, můj dotaz směřuje k tomu, zda bylo správně...
Řezné poranění šlachy
Dobrý den, 5.zari se mi stal úraz a poranila jsem...
Zánět šlachy v kotníku
Dobrý den, včera mi zjistili zánět šlachy v kotníku....
Zánět šlachy
Dobrý den, již rok mám bolesti pravého zápěstí. Jedná...
Bolest Achillovy šlachy
Dobry den chtela bych se vas zeptat 27 dubna 2015 me...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět šlach v ruce...??

Dobry den, prosim o pripadnou pomoc nez se vydam k lekari. Uz cca 14 dni me...

Zánět šlach v zápěstí

Dobrý den, už od října se léčím se zánětem šlach na levé ruce v zápěstí a jsem...

Zánět šlach v zápěstí

Dobrý den, mám pravděpodobně zánět šlach v zápěstí. Pan ortoped mi zatím dává...

Zánět šlach v zápěstí

Dobrý den. Před dvěma měsíci jsem dostal zánět šlach. Týden jsem měl dlahu,...

Zánět šlach v zápěstí

Dobrý den, mám zánět šlah v pravém zápěstí.Měl jsem na 3 týdny dlahu a po skončení...

Zánět šlach v zápěstí pravé ruky

Dobrý den pane Doktore, 12.3. jsem byla na chirurrgii pro bolesti pravého zápěstí...

Zánět šlach v zápěstí?

Dobrý den. Už je to možná rok, kdy jsem se vyšvihl na vysokou korbu, zápěstí...

Zánět šlach, antibiotika

Dobrý deň, mám zápal šliach na rukách, užívam ospen 1000, ktorý budem užívať...

Zánět šlachy

Dobrý den. Už více jak půl roku mě trápí zánět šlach v zápěstí na pravé ruce...

Zánět šlachy

Dobrý den, již rok mám bolesti pravého zápěstí. Jedná se o zánět šlachy, diagnoza...

Zánět šlachy

Přibližně tři týdny mě pobolívá lýtko (na vnitřní straně od kotníku asi do poloviny...

Zánět šlachy

Dobrý den jsem pravidelný hráč počítačových her. V mé rodině se dědí zánět šlach....

Zánět šlachy

Dobrý den, asi od léta mě bolí zápěstí pravé ruky, byla jsem u třech ortopedů,...

Zánět šlachy

Dobrý den, po cca dvouhodinovém intezivním tréningu na kytaru mi na druhy den...

Zánět šlachy

Dobry den, Posledni tydny jsem pretezoval nohu fotbalem a doslo to do stadia,ze...

Zánět šlachy bicepsu

Vážený pane doktore, v pravém ramenním kloubu mi byl diagostikován zánět...

Zánět šlachy bicepsu

Dobrý den, prosím o odpověď ohledně dlouhé šlachy bicepsu: po přetížení/cvičení...

Zánět šlachy bicepsu

Dobrý den, už 2 roky mám v rameni M 752 tendinitis bicipitalis. Někdy to bolí...

Zánět šlachy či jejího úponu

Dobrý den. Mám problém s achillovou patou (dále jen AP). AP mě už týden bolí...

Zánět šlachy chodidla

Dobrý den, Mám dva dotazy. Včera jsem si vrazila do nohy pár trnů. Dnes jsem...