Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zánět úponu Achillovy šlachy

Ortopedie Jana 9.8.2016

Dobrý den,

před dvěma lety jsem se léčila s patní ostruhou. Po aplikaci laseru a ultrazvuku potíže úplně odezněly. Nyní mi byl ortopedem diagnostikován na stejné noze zánět úponu Achillovy šlachy a podstoupila jsem ošetření rázovou vlnou, kam jdu opět na druhé ošetření za 2 týdny. Noha bohužel během dne bolí a mám problém vždy odpoledne dopajdat z kanceláře domů. Zkoušela jsem mazání Voltarenem, kostivalovou mastí či bandážování obinadlem. Pomohl by jiný zábal? Mám si pořídit berli a nohu odlehčovat? Když jdu s oporou ( zkoušela jsem deštník), jde se mi lépe.Jak dlouho léčba většinou trvá? Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Pokud bychom chtěli zcela dokonale nalézt diagnozu je třeba provést vyšetření magnetickou rezonancí, která zánětlivé změny na měkkých tkáníh zcela upřesní.
Běžně takový postup se nepraktikuje.
Prvně je třeba rtg vyloučit kostní změny na patní kosti.
Poté vhodné zněhybnění, když ne sádrou tak tedy ortézou na dobu 3 týdnů, krátce nesteroidní antirevmatikum. Ibalgin.
Lokálně možno jakýkoliv protizánětlivý lék, na příklad Dolgit, aplikace fyzikální léčby na rehabilitaci, zkusit aplikovat magnetoterapii.
Někdy léčba vyžaduje značnou trpělivost.

Související dotazy

Distenze Achillovy šlachy
Dobrý den, můj dotaz směřuje k tomu, zda bylo správně...
Bolest úponu Achillovy šlachy
Po dělší a nárazové zátěži v kombinaci s nesprávnou...
Zánět Achillovy šlachy
Dobrý den. Často a rád chodím po celý život. Měřím...
Natažení šlachy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda z přiložených...
Ruptuta Achillovy šlachy
Prosím o nějaký přípravek ( vitamíny, minerály, přírodní...
Zánět šlachy či jejího úponu
Dobrý den. Mám problém s achillovou patou (dále jen...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět ucha

Dobrý den před dvěma dny mě při smrkání prudce píchlo v uchu na pohotovosti...

Zánět ucha

Dobrý den, beru Biseptol 480 na zánět v uchu, bude tomu víc než týden. Mohu...

Zánět ucha

Dobrý den, byl jsem na pohotovosti se zánětem středního ucha v mírnější fázi....

Zánět ucha

Mám zalehlé pravé ucho už týden. Doktoři mi řekli že to mám z rýmy, což je pravda,...

Zánět ucha

Dobrý den, syn šest let v noci bolest ucha a teplota k 38 st., podán paralen,...

Zánět ucha

Dobrý den měla bych dotaz.Minulý týden jsem byla u své praktické lékařky.Bolelo...

Zánět ucha

Dobrý den, v podělí jsem měla píchnuté ucho. Jako léky mám tabletky Clarinase...

Zánět ucha a správnost léčby

Dobrý den, v současné době jsem na dovolené v Egyptě a protože mě boleli uši,...

Zánět ucha, častá nemocnost

Dobry den, chtela bych se zeptat mam kasel rymu bolest hlavy a bolest uši doktorka...

Zánět úponu

Dobrý den, od minulé středy 27.8 jsem pociťovala malou bolest nohy, v pátek...

Zánět urogenitálu

Prosím mám už asi po 10 té v průběhu 20 let problém. Vždy, když mi prochladnou...

Zánět urogenitálu

Dobry den, v patek mi byla diagnostikovana angina, v sobotu mi zcervenala predkozka...

Zánět urogenitálu v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12tt a již pár dní mě trápí časté močení, které mě vzbudí...

Zánět urologický

Mam hrcku na semenikovom vacku, bol som na urologickom vysetreni a vraj to je...

Zanet usi a kojeni

Dobry den,uz roky me trapi zlaty stafylokok v usich,obcas mi pomuzou kapky Garasone...

Zánět ústní dutiny

Dobrý den , chtěla bych se zeptat ,už delší dobu pozoruji že se mi v puse na...

Zánět uší

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat.Dcera má oboustraný zánět v uších moc špatně...

Zánět uší, bouličky na krku dítěte

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem: Dcera 1,5 roku dostala teploty, bez...

Zánět ušního boltce

Dobrý den, od září mám piercing v uchu bez problému až teď mě začal zlobit,...

Zánět ušního lalůčku

Dobrý den, dceři ,8 měsíců, se zanítilo jedno ouško s nausnici. Ve středu jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Venkovní hemoroid

Dobrý den. Asi od 22.9. jsem zjistil v těsné blízkosti konečníku venkovní hemoroid...

Bolest je zezadu kolene


Obstřik pod CT


Bulka v zadní části temene, pocit bolesti hlavy

Dobrý den, nedávno mi bylo 18 let, pře pár dny jsem zpozoroval v zadní části...

Pálení v krku

Dobrý den, Během neděle mě začalo trápit trochu pálení v krku, během pondělí...

Hrbolek na varleti

Dobrý den , už před měsícem jsem si našel hrbolek na pravém varleti , varle...

Bolest na leve straně podbřišku v těhotenství

Dobry den pane doktore, chtěla jsem se vás zeptat. Jsem ve 14.tt a začalo me...

Náhlý výpadek paměti

Dobrý den, Mám dotaz ohledně náhlého výpadku paměti, dovolte mi abych co nejpřesněji...

Bulka v levé tváři

Dobrý den, asi před dvěma roky jsem si nahmatala bulku v levé tváři asi do...

Antidepresiva generace

Dobrý den paní/pane doktoro/doktore, mám dotaz ohledně antidepresiva Amitriptylin-Slovakofarma...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Obstřik kyčelního kloubu

Dobrý den, chci se zeptat, jaký je Váš názor na obstřik kyčelního kloubu a...

Bulka na sliznici tváře

Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem Vás moc požádat o radu. Náhodou jsem jazykem...

Hypoechogenní ložisko 10x6x8 mm na vyšetření štítné žl.

Dobrý den, chci poprosit o vysvětlení záznamu o vyšetření štítné žl. ze 6.3.2017...

Penis při vzrušení až moc zahli nahoru

Připadami jako bych mel penis při vzrušeni aš moc zohli na horu vadito v něčem?

Kondylomata v oblasti konečníku

Dobrý den jsem gay a mam kondylomata v oblasti konečníku bohužel mě to strašně...

Inkompetence kardie

Dobrý den,zjištěna inkompetence kardie bez zánětu.Nasazena léčba osemeprazol...

Otok po operaci

Dobrý den, chci se zeptat, minulý týden v pondělí mě operovali křížový vaz a...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Pálení v močové trubici

Dobrý den, mám 10 dnů pálení v konečku močové trubice, snad bez výtoku. Byl...

Reklama