Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zapomenutá HA a pravděpodobnost otěhotnění

Gynekologie Kateřina 23.6.2013

Dobrý den, v den (pátek), kdy jsem měla nechráněný pohlavní styk, jsem si zapomněla vzít bílou aktivní pilulku HA Daylette. Zjistila jsem to až druhý den ráno (sobota), takže jsem si vzala 2 pilulky najednou. Zapomenutá pilulka byla z prvního řádku, ale předtím jsem z předchozího platíčka vybrala jen všechny bílé aktivní tablety,protože jsem chtěla oddálit menstruaci a začala jsem brát po poslední bílé aktivní pilulce z předchozího balení hned první bílou aktivní pilulku z nového balení. Tuto antikoncepci beru už skoro půl roku.Jak velké je riziko, že účinnost antikoncepce byla snížena a že mohu otěhotnět?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


pokud byla pauza delší než 12 hodin je risiko otěhotnění.Doporučení výrobce
Můžete si zvolit jednu ze dvou možností:
1) Užijte zapomenutou tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte, i kdyby to znamenalo užít dvě
tablety současně. Pokračujte v užívání tablet v obvyklou dobu. Místo abyste začala užívat zelené placebo tablety, vyřaďte je a začněte užívat následující balení (den zahájení užívání bude odlišný).

Krvácení z vysazení pravděpodobně budete mít až na konci druhého balení (blistru), během užívání zelených placebo tablet, ale v době užívání druhého balení se může objevit slabé krvácení (špinění) nebo krvácení..
2) Můžete také ukončit užívání aktivních, bílých tablet a přejít ihned na užívání 4 zelených
placebo tablet (před užíváním placeba si zaznamenejte den, kdy jste tabletu zapomněla užít). Pokud budete chtít začít užívat nové balení ve Vašem obvyklém dnu v týdnu, zkraťte užívání placeba na méně než 4 dny.
Pokud se budete řídit jedním z těchto dvou doporučení, zůstanete chráněná proti otěhotnění.
 Pokud jste zapomněla užít tabletu(y) z balení (blistru) a krvácení se během užívání placebo
tablet nedostavilo, můžete být těhotná. Dříve než začnete užívat další balení (blistr), požádejte o radu svého lékaře.
Pravděpodobnost gravidity je,ale nedá se přesně vyjádřit, spíše bych řekl méně pravděpodobné.
Příjemný den

Související dotazy

Je tu velká pravděpodobnost otěhotnění?
Dobrý den, při braní nového platíčka antikoncepce...
Pravdepodobnost otehotneni
Dobry den, chtela bych se zeptat, jake je pravdepodobnost...
Pravděpodobnost otěhotnění
Dobrý den, 5.5. (4 dny před očekávanou menstruací)...
Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Otěhotnění při HA
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost...
Pravděpodobnost otěhotnění
Dobrý den, chci se zeptat čistě informativně, jak je...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zapomenuta antikoncepce v 1.tydnu (24 hod)

Dobry vecer, chtela bych se informovat ohledne zapomenute antikonc.pilulky v...

Zapomenuta antikoncepcni pilulka

Dobry den. Chtela by jsem se zeptat.. Beru druhy mesic anitkoncepci Novynette....

Zapomenutá antikoncepční pilulka

Dobrý den, bohužel se mi stala taková nepříjemná věc. Když jsem odjela na dovolenou...

Zapomenutá antikoncepční pilulka

Dobrý den, beru antikoncepci Minerva a zapomněla jsem si vzít jednu tabletku...

Zapomenutá antikoncepční pilulka v 1.den a 1.týden

Dobrý den, beru antikoncepci Regisha již rok pravidelně, a nyní po menstruaci...

Zapomenutá HA

Dobrý den, chci se zeptat jaká je šance na otěhotnění, když asi po roce užívání,...

Zapomenutá HA

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci vždy ráno. Zapomněla jsem si jí ráno...

Zapomenutá ha

Dobrý večer,mám problém.Pilulky beru kolem 21:00.Ve středu jsem si jí vzala.ve...

Zapomenutá HA

Dobrý den. Mám takovou potíž. Od 25.7. do 31.7. jsem měla sedmidenní pauzu v...

Zapomenutá HA

Dobrý večer paní doktorko, včera (2.10.2012) jsem si zapomněla vzít tabletku...

Zapomenutá HA v 1. týdnu

Dobrý den, ve středu 27.8. jsem vzala poslední antikoncepční pilulku Artizia...

Zapomenutá HA ve 3. týdnu

Dobrý den, zapomněla jsem užít poslední pilulku ve 3. týdnu HA tri-regol a to...

Zapomenutá HAK

Dobrý den, chtela jsem se zeptat antikoncepci beru dejme tomu 2 měsíce. V prvním...

Zapomenutá hormonální antikoncepce

Dobrý den, dne 1. 10. jsem si zapomněla vzít HA a tak jsem hledala na internetu,...

Zapomenutá pililka

Dobrý den, přítelky 9. den braní antikoncepce zapomněla si vzít prášek. 31.8...

Zapomenutá pilulka

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, používám antikoncepci Minerva. Chtěla jsem...

Zapomenutá pilulka

Dobrý den, v prosinci jsem zapomněla užít první tabletku z platíčka (beru v...

Zapomenutá pilulka


Zapomenuta pilulka

Dobry den dobrala jsem svoje druhe plato a mela pauzu prasek jsem si omylem...

Zapomenutá pilulka

Dobrý den, beru 3 roky antikoncepci Rhoyna. V sobotu jsem si zapomněla vzít...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Závratě, dušnost, vyšší tlak

Dobrý den. Už léta trpím závratí, dušností, bolestmi nohou, vyšším tlakem......

Krk

Dobry den, prijde mi , ze mam zarudly krk. Mohl by jste mi poradit co s tim?...

Unik stolice

Dobrý den paní doktorko již delší dobu mám menší unik stolice léčena v gasto...

Hlen ve stolici

Dobry den, dnes se mi znicehonic dostavila ridsi stolice. Zaclo to na nocni...

Krk

Už asi 2 týdny mě bolí v krku ,mám vellké uzliny a lékař neví,co to je.

Bolest za krkem

Dobry den...dnes me od rana boli jakoby sval na na prave strane krku a a taky...

Boule na krku


Melovis a hučení v uších

V minulosti jsem měl problémy s pravým kolenem, tak doktorka mi akutálně, jako...

Kyselá chuť vagíny


Špinění po vysazení antikoncepce

Dobrý den, mám ročního syna. Otěhotnět mi trvalo 8 měs pak se zadařilo. Po šestinedělí...

Krk

Dobrý den, asi pře 10 lety mi odstranili krční mandle, a asi poslední dva roky...

Onemocnění hlasivek při refluxní chorobě

Dobrý deň, mám 23 rokov a posledného 1,5 roka bojujem so slabými hlasivkami....

Melovis - účinnost

Dobrý den. Moje známá (36 let) má řadu měsíců dost velké bolesti kloubů, dle...

Meloun při divertikulose

Mohu jíst meloun vodní červený tedy bez jadýrek,když mám divertikulosu?

Melír v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli škodí miminku melír v těhotenství,...

Meléna

Dobrý den, poslední 2měsíce mívám potíže s trávením. Obvykle, když se najím...

Melatonin v tehotenstvi

Dobry den pani doktorko, jsem v 7.tydnu tehotenstvi a mam velke problemy s nespavosti....

Melatonin proti stárnutí

Dočetla jsem se o velmi dobrém účinku melatoninu zpomalení rychlosti stárnutí. Je...

Fraktura TH 12

Dobrý den, V září 2014 jsem prodělal kompresní frakturu TH 12 s následnou operací...

Kndelik v krku

Pred mesicim jsem zacal kaslat a mit bolesti v krku. Dostal jsem antibiotika...