Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Závyslost na inzulínu

Vnitřní lékařství Hana 8.12.2011

Dobrý den,
ptám se za svého otce, kterému byla zjištěna vysoká cukrovka 2.typu a byl mu naordinován inzulín. Jestli je možné při snížení váhy a správném stravování přejít z inzulínu na prášky. A jestli inzulín nepoškodí funkci slinivky.

Děkuji

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, při ukázněnosti pacienta není možnost přechodu na léčbu perorálními diabetiky vyloučena. Poškození funkce slinivky inzlínem nehrozí.

Související dotazy

Cukrovka a vysazení inzulínu.
Manžel je již 13 let diabetik závislý na inzulínu -...
Aplikace inzulínu před plánovaným těhot.
dobrý den,v roce 2007/12 jsem porodila svého prvního...
Bulímie, závyslost na laxativech
Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu otázku ohledně...
Přibírání při injekční aplikaci inzulínu
Dobrý den. Mám dotaz ohledně mé babičky (62 let) má...
Aplikace inzulínu v letadle
Dobrý den, mám syna diabetika, který užívá inzulín...
Lék Forxiga
Dobrý den,jsem diabetička ll.typu na inzulínu. Ode...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Závratě...

Dobrý den. Mé problémy začaly před cca rokem-3 děti, domácnost, náročné zaměstnání-byla...

Závraťě...

Dobrý den, s ultrazvukového vyšetření karotid mi dali tuto lékařskou zprávu:...

Závratě/bolesti hlavy

Trápí mne časté bolesti hlavy, téměř každodenní. Prosím o vysvětlení nálezu...

Závratě/krční páteř


Závrateˇ

Mávam závratě a motá se mi hlava. Vlastně skoro pořád. Někdy mám pocit že když...

Závratě+

Dobrý den, již měsíc mám sníženou citlivost kůže na levé noze a trupu, lehkou...

Zavrate1

Dobry den, rada by som sa s VAmi poradila. V poslednej dobe sa mi velmi casto...

Závraty, nevolnosť, depresie, malatnosť

Dobrý deň, chcela by som Vás požiadať o radu v probléme s mojím zdravotným stavom....

Zavřená zlomenina horního konce radia

dobrý den, před třemi týdny jsem měla pád na bruslích, na pohotovosti mi sdělili,...

Zavřený nebo otevřený zub ??

Dobrý den, včera jsem byla u zubaře, protože se mi drolila plomba. Zubař zjistil,...

Zavzdušněná děloha

Gynekolog mi při prevenci sdělil,že musím na ultrazvukové vyšetření,neboť mám...

Zazivaci problemy a spatne testy

Dobry den, chtela bych se zeptat na muj problem, Jiz dlouho se lecim s bolesti...

Zazivani

Dobry den chtela jsem se zeptat jaky jsou nejlepsi lactobacily trpim spatnym...

Zazivani

Dobry den, jiz delsi dobu trpin na zazivaci obtize a to prujmy, nadymani,...

Zazivani a bolest v boku

Dobry den,po masaži zad (vlastne uz behem ní) se mi udelalo velmi spatně.Maserka...

Zaznam EKG

Dobry den, cca rok a pul trpim extrasystolami.posledni tyden se zhorsili, pridalo...

Záznam na EEG a práce na PC

Dobrý den, prodělal jsem klíšťovou meningocefalitidu. Na EEG mám opakovanou...

Zázvor

Dobrý den, míval jsem často problémy s imunitou, ale všiml jsem si, že mi hodně...

Zázvor

Může 5-leté dítě pít čaj z čerstvého kořene zázvoru a popř. v jakém množství....

Zázvor a prevence rakoviny

Dobrý den, dočetla jsem se o pozitivních účincích zázvoru jako prevenci rakoviny....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění a pálení konečníku

Dobrý den, je mi 22 let a už přes půl roku mě trápí svědění a pálení konečníku....

Foraminostenoza a spondyloza-vysvětlení.


Svědění na zápěstí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je večer a měla jsem menší hlad tak jsem si...

Štípnutí muchničkou

Dobrý večer paní doktorko, minulý čtvrtek mne štípla pravděpodobně muchnička...

Cipralex+Trittico

Dobrý den, pro úzkostné stavy a deprese mi byl lékařkou předepsán Cipralex 10...

Tukové váčky na penisu

Dobrý den, mám takový problém. Na penisu mám takové váčky, podobné beďarům,...

Živočišné uhlí

Dobrý den, mám na vás dotaz. Moje lékařka mi poradila, abych každý den po dobu...

Vyrážka na penisu


Kombinace biologické léčby s léčbou antibiotiky.

Pane doktore, dobrý den. Zdvořile prosím o informaci ohledně léčby reaktivní...

Zalehlé ucho při rýmě


Bušení srdce,uzliny,apatie

Dobrý den, již několik let mám zvětšené uzliny na obou stranách krku, letos...

Trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku

Dobrý den, trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku a občasná nevolnost,...

Bolesti zad, svalů, únava

dobrý den prosím o radu,jsem celá nějaká unavená z bolestí všech svalů na zádech...

Dlouhodobě zvýšené CRP

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na svůj "problém". Před rokem mě začala bolet...

Bolest v mezižebří

Dobrý den, již více než měsíc mě trápí bolest v mezižebří napravo pod prsem....

Knedlík v krku

Dobrý den.Jiz několik měsíců mne trápí tlak v oblasti hrtanu.Jako by knedlík...

Zácpa

Dobrý den, prosím o radu.Už tak druhy měsíc mam problém s vyprazdnováním stolice.cítím...

Deprese po rozchodu

Dobrý den, jsem už rok od rozchodu s přítelem a s největší pravděoodobností...

Zvýšení dávky antidepresiv

Dobry den, 4.6 jsem začala užívat Itakem 10 mg 1 denně. Předepsáno prak. lek....

14 dní po laparoskopické operaci žlučníku

Dobrý den,jsem 14dní po laparoskopické operaci žlučníku z důvodu polypu-při...

Reklama
Zavřít