Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zažívací problémy, brániční kýla

Trávení Miloš 19.12.2013

Dobrý den,
před asi 3-mi lety jsem prodělal zánět jícnu se zjištěnou hyátovou kýlou (2 cm)ezofagitidou 2.st. přítomen Helicobacter pylori a reflux. Po čtyřech měsících přeléčeno (nejdříve Conroloc, po té Enamera 40, trojkombinace ATB) s normálním nálezem bez přítomnosti HB. Dále přetrvávající bolest v levém podžebří, s vystřelováním do zad, pocity dušnosti. Po 6-měsících kontrola na gastru vše OK bez HB, ale uvedené potíže stále přetrvávají hlavně dušnost. Pokračování medikace Enamerou 40, kontrolní vyšetření sondou na Gastru po dalších 5-ti měsících-normální nález bez HB,potvrzena větší nedomykavost jícnu, pocity zahlenění, dušnost-více méně nezměněný stav -lépe/hůře. Po dalších šesti měsících velké bolesti v trojůhelníku a žaludku, levém podžebří, střílení do zad. Bušení srdce (jak infarkt) - po týdnu vše odeznělo. Prodělal jsem podrobné vyšetření krve - obraz, borelioza, moč atd. - vše OK. Na gastru opět sonda, přetrvávající nález - hyátová kýla, nedomykavost jicnu, zjištěn HB.....můj dotaz směřuje, k tomu, zda primárním problémem, není v mém případě brániční kýla a potom případná infekce HB. Jak jsem již uvedl, v době kdy HB nebyl detekován, reflux a zejména dušnost, bolesti pod levým žebrem a bolesti zad přetrvávaly. Zajímala by mě případná souvislost -reflux, brániční kýla, Helicobacter pylori. Děkuji ua odpověď.

MUDr. Lenka Rychlovská
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Dobrý den Miloši,
vaše obtíže pohou souviset s onemocněním páteře, bolest se tedy od zad může šířit do podžebří podél nervu. HP je jedním z vyvolávajících faktorů žaludečního vředu, brániční kýla vám může působit řadu obtíží, bolesti i problémy s trávením. Žaludeční reflux může imitovat srdeční infarkt, může vyvolávat pocit dušnosti a zahlenění, většinou je v tomto případě maximum obtíží vnoci. Zkuste užívat léky na bolest v případě, že se bolesti vrátí, pozor však na některá analgetika - nesteroidní antirevmatika (Ibalgin, Diclofenac,...) která mohou také způsobit žaludeční obtíže až vředy žaludků. Vhodný je např.Paralen tbl. Léky proti žaludečnímu refluxu užívejte dále a vhodné by bylovyloučit onemocnění páteře. Nechte se vyšetřit ideálně cestou vašeho praktického lékaře. Přeji brzké uzdravení

Související dotazy

Brániční kýla a vliv na nošení podprsenky
Dobrý den, pane doktore už 10 let mám brániční kýlu,...
Opakované zvracení a brániční kýla
Dobrý den, můj syn se již několik měsíců potýká s nevolností...
Brániční kýla a reflux
Dobrý večer,mam refluxní chorobu jícnu ,kýlu na bránici..beru...
Brániční kýla a zhoršené dýchání
Dobrý den , před třemi měsíci jsem patrně přechodil...
Brániční kýla
Kardiolog mi sdělil, že moje brániční kýla může mít...
Brániční kýla
Dobrý den, Vážený pane doktore/doktorko, žádám Vás...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zažívací problémy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohou zažívací problémy jako nadýmání...

Zažívací problémy

Dobrý den, Předem děkuji za váš čas (a čtení delšího textu) a posouzení tohoto...

Zažívací problémy

Dobrý den.Mám problém se zažíváním.Již přes týden mám pocit plnosti v břiše,málo...

Zažívací problémy

Dobry den. Uz nekolik let v dobe dospivani se mi stava, ze snim nejake jidlo...

Zažívací problémy dcery 18 let

Dobrý den, mám 18ti letou dceru, která poslední dobou trpí bolestmi žaludku,...

Zažívací problémy po léčbě antibiotiky

dobrý den mel bych na vás velkou prosbu mam takový problem.V prosinci jsem mel...

Zažívací problémy po operaci

Dobry den, jsem treti den po laparoskopicke operaci slepeho streva (operace...

Zažívací problémy po prodělané střevní chřipce

Dobrý den, dcera (2 roky) před 2 měsíci prodělala střevní chřipku -hlavně zvracela,...

Zažívací problémy psychického původu

Dobrý den. Od listopadu mě trápí trávící obtíže, v průběhu zimy se přidaly další...

Zažívací problémy způsobené kandidou

Dobrý večer, Asi dva měsíce mám zažívací problémy způsobeny candidou. Symptomy...

Zažívací problémy, hemeroidy

Dobrý den, už delší dobu mě trápí bolesti konečníku a také žaludku, nejdříve...

Zažívací problémy, hlen ve stolici

Dobrý den, je mi 25 a už asi 10 let trpím občasnými bolestmi v pravém podžebří....

Zažívací problémy, hlen ve stolici

Děkuji za odpověď na můj první dotaz. Na endoskopickém vyšetření jsem byla -...

Zažívací problémy, zkažené zuby, nesnesitelná chuť na sladké - příznaky kandidózy?

Dobrý den pane doktore. Již skoro 2 roky mě trápí zažívací problémy. Podstopila...

Zažívací problémy.

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s těmito problémy : Před čtyřmi léty...

Zažívací střevní obtíže po ránu

Dobrý den. Již několik let mám problém s bolestmi v podbřišku a následnou stolici....

Zažívací ustrojí

Dobrý den, mám dotaz. Už několik let se léčím se žaludeční hernii a helikobakter....

Zažívacie problémy

Dobrý deň! Bolí ma žalúdok ako keby som ho mala opuchlý, tlak naň, som nafúkla,...

Zažívání

Dobrý den, asi pře pul rokem je u sebe zaregistrovala potíže, které jsou spojeny...

Zažívání

Dobrý den, již cca měsíc mě trápí problémy se střevy. Příznaky: pocity nedokonalého...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Warfarin a dieta

Dobrý den. Při lékařské kontrole byly u mne zjištěny srdeční arytmie /fibrilace...

Zvýšená únava

Dobrý den, můžete mi poradit, jak bojovat s únavou? Je mi 24let, pracovní...

Zvýšená teplota u kojence

Dobrýden, mam 7 měsíců starého chlapečka a začínají mu růst zoubky. Vím, že...

Bolest při močení

Dobrý den, potřeboval bych od Vás pomoc o co by se mohlo jednat, protože už...

Infekční mononukleóza

Dobrý den, mám dotaz na infekční mononukleózu. Konkretně mi jde o fyzickou námahu....

Tlak

Dobrý den, je mi 52 let, mám již několik let vysoký tlak. Nejprve jsem brala...

Vřídky na krčních mandlích

Dobrý den již delši dobu mne trápí nepříjemný pocit v krku - konkrétně v oblasti...

Pálení pravého stehna


Statiny a alkohol

Dobrý den, prosím vás užívám Atorvastatin Actavis 20mg.Mohu na tyto léky pít...

Slano v ústech


Suchá kůže na penisu

Zdravím ,asi před 14 dny se mi u kořene penisu jakoby ze shora objevil lehce...

Zúžení páteřního kanálu

Dobrý den,prosím o vysvětlení MR a radu jak postupovat ke zlepšení zdrav.stavu. Spondylogenní...

Bolesti nohou

Dobrý den,mám bolesti nohou pravá od kyčle po kotník,levá od kolena dolu.Večer...

Zvětšená štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález ze sona: zvětšená výrazně...

Loupání kůže v ústech

dobrý den chtěl bych se zeptat poslední dobou mám v ústech na levé tváři vevnitř...

Je to prý asi migréna s aurou nebo spojené s moji problematickou krční páteři

Dobry den, uz priblizne 8 let mam tyto problemy. V posledni dobe se to stupnuje...

Vysoký tlak krevní


Neštovice a očkování


Bolesti při nádoru slinivky

Dobrý den paní doktorko.Chci se zeptat mam nemocneho bratra a má nador na slinivce...

Pálení a brnění nártů a plosek nohou

Dobrý den , každý podvečer a večer mě pálí až brní plosky a nárty nohou. Někdy...

Reklama
Zavřít