Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Brániční kýla a reflux

Vnitřní lékařství Vladimíra 4.3.2017

Dobrý večer,mam refluxní chorobu jícnu ,kýlu na bránici..beru apo ome asi už čtyři až pět let.Chodím kazdý rok na vyšetření nyní po půl roce.Mám hrozný strach abych neměla rakovinu jícnu.Navíc mě posledních pět měsíců bolí na hrudi,bolí žaludek,každý den je mi na zvracení,hlavně po ránu.Také mám stále sucho v krku a když jdu ven musím mít alespoň zvýkačku jinak se mi to v krku jakoby slepí.Ještě mě bolí v uších,zuby,čelist..ale to už je určitě něco jiného.Také mi vždy lékař zjistí zánět.Může se kýla operovat aby se mi kyseliny nevracely?Prosím můžete mi poradit co mám dělat a hlavně udělám cokoliv jen abych neměla rakovinu,včetně hubnutí na kterém pracuji.Opravdu mám strach,Děkuji za odpověď.Vlaďka A.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


zdravím vás, pokud chodíte pravidelně na gastroskopické kontroly a užíváte léky, je možnost vzniku nádoru jícnu velmi malá, tedy pokud nekouříte... takže toto riziko mi přijde zcela minimální, spíše bych se zaměřil na vyšetření žlučníku, slinivky a srdce či plic, odělat odběry krve na cukr, jaterní testy, ledviny, sedimentaci, krevní obraz, moč atd., operace brániční kýly se nedějí, protože léky bohatě stačí, a žádný chirurgický zákrok nemůže dost dobře nahradit funkci toho uzávěru, můžete tu kýlu třeba zmenšit, ale nemůžete tím ten problém vyřešit úplně a proto léky většinou bohatě stačí není třeba podstupovat velký chirurgický zákrok, který může být riskantní a také může přinést více škody než užitku, tyto operace jsou velmi složité a s nejistým efektem, a dělaly se dříve z důvodu že nebyly k dispozici dostatečně účinné léky...ale ty právě už dnes máme a operovat není třeba, díky za dotaz, pěkný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Brániční kýla a vliv na nošení podprsenky
Dobrý den, pane doktore už 10 let mám brániční kýlu,...
Opakované zvracení a brániční kýla
Dobrý den, můj syn se již několik měsíců potýká s nevolností...
Reflux žaludku
Dobrý den,dle PH metrie s impedancí mi byl zjištěn...
Brániční kýla a zhoršené dýchání
Dobrý den , před třemi měsíci jsem patrně přechodil...
Brániční kýla
Kardiolog mi sdělil, že moje brániční kýla může mít...
Brániční kýla
Dobrý den, byla mi diagnostikována mimo jiné i brániční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Brániční kýla

Dobrý den, manžel (33 let) byl doporučen na operaci brániční kýly. Chtěla bych...

Brániční kýla

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat..Mám už rok potíže se zažíváním, nechutenství,...

Brániční kýla

Dobrý den, byla mi diagnostikována mimo jiné i brániční kýla. Zajímalo by mne,...

Brániční kýla

Dobrý den, Na základě gastroskopiie mi byl zjištěn barrettův jícen a axiální...

Brániční kýla

Dobrý den, na gastroenterologii mi zjistili brániční kýlu, u které mi řekli,...

Brániční kýla

Dobrý den, omlouvám se nevím jestli ve správné sekci. Moje 17letá dcera má...

Brániční kýla

Dobrý večer, jsem dva dny po operaci Brániční kýly a chtěl bych se zeptat jestly...

Brániční kýla

Dobrý den,před měsícem mi byla zjištěna drobná skluzná axiální hiátová hernie...

Brániční kýla

Dobrý večer pane doktore,mám už cca 8 let diagnostikovanou brániční kýlu,ale...

Brániční kýla a posilování

Dobrý večer,mám prosbu,nedávno mě bylo zjištěno toto:refluxní esophagitida II.-III.st.při...

Brániční kýla a reflux jícnu

Dobrý den, mohli byste mi napsat, zda je možné, že brániční kýla do 3 cm se...

Brániční kýla a vliv na nošení podprsenky

Dobrý den, pane doktore už 10 let mám brániční kýlu, občas potíže mám i když...

Brániční kýla a zhoršené dýchání

Dobrý den , před třemi měsíci jsem patrně přechodil chřipku ( bez teplot ) ale...

Brániční kýla plodu ve 22. týdnu

Dobrý den, měla bych prosbu, má dcera je těhotná, ale dnes nám rekli, že miminko...

Brániční kýla, možnosti léčby

Děkuji moc za odpověď, jen by mne zajímalo, zda-li by se mohl lék Esomeprazol...

Brániční kýla, rozestup břišních svalů

Dobrý den pane doktore, předem chci moc poděkovat na odpověď na můj dotaz. Asi...

Brániční kýla, žaludek

Vážení, mám zjištěnou bránič.kýlu o vel.2cm můj ošet.lékař mi ordin.Ortanol...

Brat dal HA i kdyz v pauze neprijde MS ??

Dobry den, zapomnela jsem si vzit jeden prasek HA ctyri dny pred pravidelnou...

Brat kyselinu listovou pred otehotnenim

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat, zda je dobre uzivat (ci naopak) pred pocetim...

Brat triapridal,

Dobry den,nevim jak se rozhodnout,muj syn trpi epilepsii,bere tegretol.orfiril,topamax,lamiktal,ma...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kolaps, hypotenze, brnění těla, ztuhlost, ztráta síly

Dobry den, omlouvam se, ze pisi bez carek a hacku, pisi z anglicke klavesnice....

Vysoký tlak

Dobrý den, mám na Vás dotaz,8 let mám vyoperovanou štítnou žlázu beru Letrox...

Krevní odběry

Dobrý den, byla jsem velmi zaskočená. Praktický lékař mi odmítl udělat krevní...

Milurit 100 ?

Dobrý den,jsem onkologický pacient s nádorem žaludku.Při posledních krevních...

Bolest a otok dásní

Mám oteklé dásně, dokonce jsem to již konzultoval s lékařem. Nasadil mi antibiotika...

Leukocyty a bílkovina v moči, oteklá oční víčka

Dobrý den, v moči mi byly zjištěny četné leukocyty a bílkovina. Mám stále sucho...

Krev v moči

Chtela jsem se zeptat mam pritele a ten ma bolesti ledvin ultrazvuk mel v poradku...

Špinění


Cellular Matrix

Dobrý den, proběhl u mě lékařský zákrok na levém kolenu diagnoza: M2322 Defectus...

Potíže s kolenem a borelióza

Dobry den, jsem po AS kolene pri niz mi byla dostranena zdurela kloubni vystelka....

Alkohol a zvýšené jaterní testy


Antidepresivum

Dobrý den chtěla bych se zeptat ..Asi před rokem jsem měla takovou příhodu ,...

Rehabilitace po zlomenině kotníku

Dobrý den, přesně před půl rokem jsem si při fotbale zlomila zevní kotník (weber...

Vysoký tlak

Dobrý den jak se pozná vysoký tlak da se na něj umrit

Sakrální dermoid?

Dobrý den, měla bych dotaz k sakrálnímu dermoidu. Mně byl odoperován v r.2000...

Bulky na penise

Zdravím, před nějakým časem se mi na spodku penisu udělali 2 ošklivé bulky....

Alkohol při léčbě Tamoxifenem

Dobry den, beru Tamoxifen Ebewe 20 mg, rada bych se zeptala, zda si mohu dat...

Problém s očima

Dobrý den. už více jak rok mám problém s očima. Ještě před více jak rokem...

Mám citlivý palec

Dobrý den. Je mi 32 let a již asi jeden měsíc mám citlivý palec na levé noze...

Brnění,tupá bolest hlavy,snížený cit v prave ruce,skolioza

Dobrý den. Obracím se na vás s problémem. Je mi 20 a asi měsíc mám divne brneni...

Zavřít reklamu