Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zdali je nutná operace

jiří 14.2.2015

dobrý den .dne 9.1.2015 vyšetření na mr. terminální mícha bez nápadností. spondylolistéza l5 o 5mm s bilaterální istmickou spondylolýzou.obratlová těla přiměřeného tvaru, bez ložisek. kostěný kanál přiměřené šíře. osteochondroza l5/s1, spondylartroza l4/5 a l5/s1. l1-l4 normální nález.
l4/5 kanál volný,foraminální levostraná protruze 4 mm způsobující mírnou levostranou foraminostenozu,vpravo foramen volné.
l5/s1 spondylolistéza l5 st.1 o 5-6mm,posun kryje ploténkajen mírně přesahující kontury s1,kraniálně paramediálně vlevo vybíhá v hernie ap 6.5mm bez ůtlaku kořenů, kanál i kořeny s1 jsou volné,těsná foraminostenoza vpravo způsobena posunem a foraminostenoza středně pokročilá.
maximum změn v etáži l5/s1.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie Pracoviště: Naprapathy Klinika

Nález neukazuje jednoznačnou indikaci k operaci. Je však nemožné takto soudit bez znbalosti symptomatologie a bez klinického vyšetření včetně reflexologie. Pak teprve je možno posuzovat nález CT nebo MR. Každiopaádně to vypadá, že by bylo vhodné co nejdříve zahájit " aktivní fyzioterapeutickou " léčbu, ale jedině prováděnou lékařem nebo fyzioterapeutem pod přímým lékařským dohledem. Musí být totiž nejen aktivní, ale přesná, dostatečně důrazná, ale bez rizika, což s Vaším nálezem nejde u běžného fyzioterapeuta, bylo by příliš rizik. Po zlepšení, zavedení léčby by to ale časem být možné mělo. Lékař musí zlepšit funkční stav bederní páteře, tam , kde to lze, obnovit správné postavení pánve. současně vždy doporučit a naučit konkrétní cviky na obnovu svalových vztahů ...Přitom je schopen rozeznat, zda situace směřuje k operačnímu zásahu či nikoliv, případně, zda je vhodný mikroneurochirurgický zákrok.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Je nutná operace nebo ne?
Dobrý den. Prosím o radu jestli je nutná operace...
Je nutná operace?
Je mi 15 a při klidném stavu jde predkožka stáhnou...
Je nutná operace?
dobrý den ,chodím na kontroly na cévní oddělení z důvodu...
Je nutná operace?
Dobrý den. můj 9letý syn má z ortopedie tento nález:...
Je nutná operace,nebo je ještě jiná možnost
Dobrý den,jmenuji se Oldřich a rád bych se informoval,zdali...
Je nutna operace deložniho cipku?
Prosim o radu.Pred třemi mesici na cytolog.vysetreni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zda mohu brát čípky proti výtoku v těhotenství?

Dobrý den ráda bych se s vámi poradila byla jsem u gynekologa a zjistil mi zánět...

Zda můžu být těhotná

Dobrý den je mi 14 a mám takový problém hned při skončení menstr. předevčírem(14.5)...

Zda operace vyresi muj problem

Dobrý den,chtela bych se zeptat zda je vhodná operace a hlavne jestli odstraní...

Zda po 10ti letech a v souvislostech ceklového zdravotního stavu vytáhnout z těla titanovou 10cm destičku z předloktí pr

Dobrý den,můj syn nyní má 37let si v jeho 28.mi letech po pádu z kola zlámal...

Zda se dá mluvit o hepatitidě C

Dobrý den pane doktore, výsledky jat.testů mám bili 29,6 AST 0,88 GGT 1,30 Objektivně:...

Zdá se mi že mám malý penis


Zda se mi že neumím barvy

Dobrý Den je mi 15 let no a docela se zato stydím že kolikrát vidím třeba "jako...

Zdá se mi, jako by jedna mandle na levé straně byla neustále zvětšená.

Dobrý den, před týdnem mě lehce pobolívalo v krku , teď je to již dobré ,ale...

Zda skvrny tzv.plísně na těle,jsou pri dotyku partnera nakažlive i pro něho.

Poukazuji,že již delší dobou jsem náchylný na plísně.Tyto skvrny se mi tvoří...

Zda to neni sifilis

dobry den,objevil se mi nebolestivy vřed neni tvrdy ale svedi svedi...

Zdali je vhodna rehabilitace a pouziti biptron lampy

Prosim Vas,zdali je mozna domaci rehabilitace a lampa bioptron na problem:Protruze...

Zdali se jedná o Epilepsii

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, protože jsem nyní těhotná Co si pamatuji...

Zdánlivě bezdůvodná únava

Vážená paní doktorko/pane doktore, již delší dobu trpím pocity zdánlivě bezdůvodné...

Zdeformovaná bříška na palcích u nohou

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Dceři byl 28.8.2014 rok, začala chodit 25.9.....

Zdeformovaná ploténka

Dobrý den, od léta mě bolí za krkem přes rameno do pravé ruky. Minulý týden...

Zdeformovana stolice

Dobry den, mam dotaz asi pul roku rok pozoruji problemy se stolici a zazivanim,...

Zdeformované patro

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda má dudlík vliv na vývoj zubů u dětí.Mám...

Zdeformovaný vývod na žaludu, zahnutí

Dobrý den, mám otázku, jak tento problém řešit. V přiložené fotografii můžete...

Zdlouhavá léčba zánětu zubu - zatím bez výsledku

dobrý den, minulý rok v prosinci mi zubař umrtvil zub kvůli bolesti. zub se...

Zdlouhavá menstruace po porodu

DObrý den, paní doktorko, jsem rok po porodu. Od 4-měsíců věku syna začala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kandidoza

Dobrý den, v listopadu mi byla ze stěru z pochvy a močové trubice zjištěna...

Žlutá stolice

Dobrý den,už měsíc mě trápí pobolívání v pravém podžebří a žlutá stolice.Ta...

Zablokovaná krční páteř

Dobrý den, zablokovala se mi krční páteř, přičemž mi bolest střílí přes rameno...

Řitní trhlina

Dobrý den, měla jsem anální sex, bohužel mi vznikla prasklina v konečníku, chtěla...

Zibor a alkohol

Dobrý den, jsem po operaci kolene a uživám Zibor 3500 IU. Problém je, že se...

Venózní angiom

Dobrý den, pro každodenní bolest hlavy v týlu a temeni s postupem na spánky...

Infekční zdravý nosič mononukleózy

Dobrý den, mám strach, že jsem infekční zdravý nosič mononukleózy a rád bych...

Porucha relaxace LK levé komory srdce

Dobrý den, prosím Vás o radu,je mi 38 let,od svých 22 let mám implantovaný...

Hnis v pupíku


Praskání v uchu

Dobrý den, už delší dobu mi praská v pravém uchu. Lékař mě prohlídl a konstatoval,...

Boulička za uchem

dobrý den,mám za uchem takovou tvrdou bouličku už asi 10 let,nebo možná už od...

Terbinafin a alkohol

Dobrý den. Dnes mi paní doktorka předepsala lék Terbinafin Actavis 250 mg. O...

Leidenská mutace - dědičnost

Dobrý den, matka prodělala trombozu a poté ji byla (i jejím sourozencům) zjištěna...

NImesil a jaterní onemocnění

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, zda je možné brát lék Nimesil, když má pacient...

Spála

Dobrý den v sobotu sem měla teploty 39.5 po paralenu přes noc klesla ale od...

CHLAMYDIE TRACHOMATIS

Dobrý den , Můj muž - 45 let-měl stále subfebrilie a při odběrech na všechno...

Pálení a bodání stehen

Dobrý den, posledních půl roku mám potíže ze stehny, při delším chozením,...

Nakažlivost mononukleózy

Dobrý den, moje obvodní lékařka mi zjistila mononukleózu, po prvním týdnu se...

Vertigo a bradykardie


Vysoké CRP


Zavřít reklamu