Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zda po 10ti letech a v souvislostech ceklového zdravotního stavu vytáhnout z těla titanovou 10cm destičku z předloktí pr

Chirurgie Snežana 25.2.2016

Dobrý den,můj syn nyní má 37let si v jeho 28.mi letech po pádu z kola zlámal pravou ruku a byla mu voperována na pravém předloktí asi 10cm dlouhá titanová destička se kterou doposud nemá žádné potíže.Pravá ruka je pohyblivá do polohy zvedutí palce nahoru-další rotace palcem ven již nelze,v denním životě mu to však nedělá moc problémů.Původně mu bylo (inhed po operaci) doporučeno pozdějí titan.dest.vytáhnout,doposud jí však-tedy nyní 10 let stále v ruce má.Slyšela jsem,že je možná i alergie na titan,ale že se stává asi teprve po mnoha-40ti letech a tak se chci zeptat,jaká je pravděpodobnost a jakých komlikací s touto tit.dest. a zda se nyní,po 10 letech má přemýšlet o jejím vytažení a pokud ano,na kterém pracovišti v Česku se tím běžně setkávájí a tedy kde by jste doporučit jí (pokud ano) tak vyoperovat.Syn má také homozygot.trombofilii,měl v 8.2014r. rozsáhlou tromózu LDK,obézní:výška190cm/125kg váha, prozatím stále ještě od 9.2014r.je nepřetržitě na antikoagulant.terapii.(INR udržuje mezi 2,5-3).Nosí elastic.punčochu do výše ingvin stále.Z color-dopler.vyšetř. ze 12.2015r.již jsou údajně všechny tromby v LDK rozpuštěné-přesto stále má antikoagul.th.Mívá lehkou jarní alergií-svědění očí bere na to tehdy několik dnů Aerius 1-2tbl/den.Za odpověď děkuje velmi vděčná matka,bývalá MUDr.tč.v důchodě.a mimo republ.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Majtan

Specializace: Chirurgie, Proktologie Pracoviště: DK Chirurgie s.r.o.,Klinika Dr. Pírka

Dobrý den,
nevím přesně o jaký implantát se jedná, ale předpokládám, že jde o dlahu. Zde...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest předloktí
Dobrý den. Když jsem při práci konečky prstů táhl k...
Stav po CMP, nechutenství, úbytek na váze, únava
Dobrý den,měla bych dotaz týkající se zdravotního stavu...
Ráda by jsem podstoupila celkové vyšetření zdravotního stavu těla
Dobrý den, moje kamarádka Gita 60 let by ráda podstoupila...
Bulka na předloktí
Dobrý den,na předloktí z boku se mi udělala malá bulka,jakoby...
Udeřil mě do předloktí
Dobry den, s pritelem jsme se kockovali a udeřil mě...
Bolest předloktí
Dobrý den, jmenuji se M. 50 let . O svátcích jsem začal...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zčervenání v obličeji

Dobrý den, už delší dobu mám problém se zarudnutím v obličeji. Změn v obličeji...

Zčervenání v obličeji

Posledni 2-3 roky zcervenam po poziti alkoholu. Nekdy po sklince, nekdy po vetsim...

Zčervenání z přechodu z venku, dovnitř

Přeji pěkný Den. Už od dětství(cca od 11let) se mi stává, že když přijdu...

Zčervenání žaludu a předkožky

Dobrý den, asi minulý rok jsem začal mít problém, že mi začal mírně rudnout...

Zda bych mela narok na castecny invalidni duchod

Dobry den pane doktore,lecim se na ortopedii s postdysplastickou coxartrozou...

Zda jsem těhotná

Dobrý den, s přítelem jsme měli před několika dny sex, bylo to i několikrát...

Zda mám roztroušenou sklerózu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mužu mít RS na základě tohoto: Vlevo dorzofrontálně...

Zda mohu brát čípky proti výtoku v těhotenství?

Dobrý den ráda bych se s vámi poradila byla jsem u gynekologa a zjistil mi zánět...

Zda můžu být těhotná

Dobrý den je mi 14 a mám takový problém hned při skončení menstr. předevčírem(14.5)...

Zda operace vyresi muj problem

Dobrý den,chtela bych se zeptat zda je vhodná operace a hlavne jestli odstraní...

Zda se dá mluvit o hepatitidě C

Dobrý den pane doktore, výsledky jat.testů mám bili 29,6 AST 0,88 GGT 1,30 Objektivně:...

Zdá se mi že mám malý penis


Zda se mi že neumím barvy

Dobrý Den je mi 15 let no a docela se zato stydím že kolikrát vidím třeba "jako...

Zdá se mi, jako by jedna mandle na levé straně byla neustále zvětšená.

Dobrý den, před týdnem mě lehce pobolívalo v krku , teď je to již dobré ,ale...

Zda situace opravdu snese odklad...

Dobrý den, přes půl roku jsem pociťovala bolest v levém třísle, proto jsem...

Zda skvrny tzv.plísně na těle,jsou pri dotyku partnera nakažlive i pro něho.

Poukazuji,že již delší dobou jsem náchylný na plísně.Tyto skvrny se mi tvoří...

Zda to neni sifilis

dobry den,objevil se mi nebolestivy vřed neni tvrdy ale svedi svedi...

Zda-li by s brýlemi potvrdil zdravotní způsobilost - ano.

Dobrý den, řeším problém ohledně barvocitu. Jsem kandidát na pozici strojvedoucí,...

Zdali je nutná operace

dobrý den .dne 9.1.2015 vyšetření na mr. terminální mícha bez nápadností. spondylolistéza...

Zdali je vhodna rehabilitace a pouziti biptron lampy

Prosim Vas,zdali je mozna domaci rehabilitace a lampa bioptron na problem:Protruze...