Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zhorseni uzkostne-depresivni poruchy

Psychiatrie Michalea 15.3.2019

Dobrý den, píši Vám, jelikož jste mi vždy dobře poradili nebo mě uklidnili. Stalo se to, že v pátek 1.3. jsem se pohádala hodně s kolegyní a pak večer na to konto jsem se opila. Beru Asentru 100 mg každý den. Od té doby se mi vrátily úzkosti a deprese. Alkohol mi asi vyblokoval účinek antidepresiv. Nejhorší propad byl 8.3. kdy jsem brečela a nevěděla jsem proč, to asi po týdnu proběhla detoxikace a dočerpaly se zásoby serotoninu ( myslím si, že to tak je). Samozřejmě alkoholu se již nedotknu. Teď po týdnu se mi zdá, že se mi stav pomalu lepší, že nemám takové depresivní stavy, ale trápí mě stále nechuť k jídlu, motání hlavy, rozostřené vidění a nejhorší je to po ránu a dopoledne. Špatně se mi ráno vstává do práce. Můj dotaz je nyní, jestli toto jsou normální vedlejší účinky antidepresiv, že znovu začínají zabírat? A za jak dlouho si myslíte, že bych se opět mohla dostat do normálního stavu? Jelikož je toto opravdu vyčerpávající a již jsem zvyklá, že vše zvládám. Pořád mě přemáhá strach, že již se to už nikdy nezlepší. Chodím i pravidelně na psychoterapie. Děkuji moc za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobry den,pani Michaelo situace se mi jevi spise tak,ze se Vase uzkostne - depresivni porucha prave napriklad vlivem konfliktu v praci opet probudila.Jednorazovym opitim jste zrejme ucinek leku nezlikvidovala.S osetrujicim lekarem bych zvazil zda toto "zhorsene" obdobi nepokryt i obcasnym uzitim rychle pusobicich leku jako je napriklad Neurol uzivanych pri techto zachvatech uzkosti. Pokud by to bylo mozne,bylo by vhodne i zintenzivnit probihajici psychoterapie.Pit alkohol dal bych Vam rozhodne nedoporucoval.Dale ukaze bohuzel pouze cas.Jak dlouhy - to je tezke rici.Nekdy je nutne puvodni zakladni lecbu zmenit ci posilit dalsim lekem do kombinace.Preji rychle nabyti puvodnich psychickych sil!S pozdravem MUDr.Tomandl

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den Michealo, co se týče alkoholu nedělá dobře játrům a dalším orgánům, psychice paradoxne dobře dělá. Uvolnuje a dělá hezké pocity proto lidé také pijí. Co je horší jsou látky na které se alkohol v těle rozpadá a(např. Acetaldehyd ) a dělají kocovinu , nicméně i po alkoholovém excesu byste se měla dát do týden do pořádku a pokud ne pak to není již o alkoholu ale o zhoršení vaší základní poruchy a měla byste se poradit s psychiatrem o medikaci.
Zdravím
MUDr. Miroslav Sekot
Psychiatr

Související dotazy

Úzkostně depresivní porucha a nové projevy
Dobrý den, Obracím se na Vás možná s hodně obecným,...
Rezistentní úzkostně-depresivní porucha
Dobry den, Chtěl bych se zeptat na moznosti lecby...
Úzkostně depresivní porucha, panické ataky
Mirtazapin sandos 15mg....Dobry den.Beru asi 3 tydny...
Depresivní porucha
Dobrý den,již 7měsíců se léčím na úzkostně depresivní...
Úzkostné a depresivní stavy
Dobrý den, předem se omlouvám, protože to zřejmě bude...
Anxiozně-depresivní sy
Dobrý den,budu se snažit být stručná. Léčim se s Ulcerozní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zhodnocení výsledků vyšetření

Dobrý den, v příloze posílám mé laboratórni výsledky a EKG a prosila bych Vás...

Zhodnocení výsledků, dotaz ale bez přílohy

Dobrý den, Mohl by mi tady někdo napsat co jsou ty výrazné výsledky ? Z...

Zhodnocení znamének.

Dobrý den mohla bych vás poprosit o zhodnocení znamének jen pohledem. Vím,že...

Zhodnocení znamének.

Dobrý den mohla bych vás poprosit o zhodnocení znamének jen pohledem. Vím,že...

Zhodnocení znaménka

Dobrý den, Přítel má na zádech pihu, která se jakoby uprostřed rozděluje (‘otvírá’)...

Zhodnocení zprávy z RTG

Dobrý den, prosím o zhodnocení mé zprávy z RTG páteře. Lenka Nález: Datum:...

Zhojení po vyndání šroubů z kotníku

Dobrý den,po 2,5 letech mě čeká operace při které mi budou vyndány šrouby a...

Zhorsene dychani

dobrý den, pane doktore. Poslední týden mám potíže s dýcháním a pocit sevřeného...

Zhorseni pleti

Dobry den, Temer 8 let jsem brala antikoncepci Yadine, kterou jsem na 5 mesicu...

Zhorseni stavu vlasu a nehtu

Už před nějakou dobou jsem u sebe zaznamenala velice silne vypadavani vlasu,...

Zhorseni vyrazky

dobry den,chtela sem se zeptat,mam anginu a vyrazku v obliceji na dekoltu,usich,na...

Zhorseni zapominani

Dobry den, rad bych se zeptal na mou znamou, 57 let. Trpi zapominanim, na ktere...

Zhorseni zraku po bypassu

Dobrý den, chtel bych se zeptat muj otec prodelal bypass srdce pred 12 dny sice...

Zhorsujici se astigmatismus

Dobry den pane doktore, rad bych se vas zeptal na par veci. 1. Je mi 28 let....

Zhoršená citlivost nohy a ruky

Dobry den, posledni dobou me trapi zhorsena citlivost leve nohy a ruky pri...

Zhoršená citlivost ruky

v obl v oblsti ruky, úžinový syndrom končetinyDobrý den, již před měsícem...

Zhoršená erekce

Dobrý den, před měsícem mi slečna poskytla orální sex, poslední dny jsem při...

Zhoršená hybnost parkinsonika

Dobrý den,prosím Vás,mohla bych se zeptat,maminka se léčí 3.rokem na Parkinsonův...

Zhoršena kvalita vlasů

Dobry den, trapi mne takovy problem. Vsimla jsem si, ze se me vlasy zmenily....

Zhoršená mluva

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat: Poslední dobou sem si všiml že mám nějak zhoršenou mluvu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Pneumatoza v pánvi

Dobrý den,jsem po 7 gyn. operacích-LAVH,včetně odstranění vejcovodů a obou vaječníků,vše...

Bolest v podbřišku a kolem konečníku

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Dnes odpoledne jsem začala pociťovat...

Léčba revmatoidní artritidy Salazopyrinem

Dobrý den, lečím se s revmatoidní artritidou. Lékař mi předepsal lék Salazopyrin....

Cytologie

Dobrý den, dnes mi lékař dělal cytologický stěr, ale na tyčince, kterou stíral...

Krev v oku

Dobry vecer, jiz nekolik dni mám v oku rozlitou krev, nebo spise takovy krvavy...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní máme často nechráněný sex. Menstruaci očekává 1.5 ale...

Ložiska na mozku a motolice

Dobrý den, mám prosím dotaz k mému nálezu na MR mozku. Je uvedeno: drobná nejpr.post/para/infekční...

Hnisavá angína

Dobrý den. Jsou to dva dny, co jsem dostala na hnisavou angínu Azitromycin Sandoz...

Bílý povlak jazyka, pocit otoku jazyka


Infekce po trhání osmičky


Krvácení z konečníku u dcerky


Pupínky na tříslech


PN po samovolném

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu žádat PN po obvodním lékaři z důvodu...

Mnohačetná ložiska v bílé mozkové hmotě

Dobrý den, po pádu jsem byla hospitalizovaná na neurologii, kde mi po několika...

Cytologie

Dobrý den, dnes mi lékař dělal cytologický stěr, ale na tyčince, kterou stíral...

Kinedryl a antikoncepce

dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně užívání HA a Kinedrylu. Vím, že Kinedryl...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní jsme měli během její menstruace sex. Bylo to ve Středu...

Angína, streptokok


Boule na žebru

Dobrý den,nevím jestli problém spadá k chirurgii,nebo ortopedii....myslím že...

Reklama
Zavřít