Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zimomřivost

Cévy Lucie 12.3.2019

Dobrý den,
mám už od konce ledna problémy s pocity chladu na nohou a rukou. Je to pocit, jako by mi někdo přikládal ledové kostky na nohy a ruce. A chlad postupuje, nejdříve se objevil dole na nohou a teď se objevuje výš u kolen a stehen. U rukou to postoupilo ze zápěstí na paži a ramena. Navíc je mi pořád zima, nemohu se zahřát. Když jdu do teplé sprchy, zlepší se to, ale jen do chvíle, než zase začne tělo vychladat. Svaly mám pořád jakoby ztažené, hlavně na rukou a nohou. K tomu mi v noci občas ztuhou ruce. Někdy jen prsty, někdy celé ruce, nikdy ale nebyly studené. Dnes v noci jsem se probudila, měla jsem úplně studenou a ztuhlou pravou ruku. A mravenčení na obou ramenou trvalo až do rána. Také se objevily problémy s dýcháním - v noci jsem dostala astmatický záchvat - byla jsem na plicním a dostala jsem dýchátko. K tomu jsem od té doby zhubla 4 kg. Neznám příčinu, ale snažím se řešit vše, co jsem v počátcích problémů dělala. Byla jsem na odstranění amalgámové plomby, k tomu jsme doma měnili podlahy a máme nový nábytek a natírali jsme v domě futra. Delší dobu trpím na exem, a protože se mi v zimě zase zhoršil, prováděla jsem v tu dobu očistu organismu. Už jsem ji jednou zkoušela a exem mi na nějakou dobu zmizel, je to třítýdenní kůra, kdy se pijí různé čaje - pije se odvar z kořene smetánky lékařské - 1. týden, druhý týden se namletý hřebíček dává do kapslí a polyká, k tomu se kape ořešák královský, 3. týden se pije čaj z březové kůry a pelyňku. Také jsem si dávala detoxikační náplasti na chodidla.
Mám obavu, jestli něco z toho, co jsem popsala, nemohlo odstartovat to, co se mi teď děje. Byla jsem už na endokrinologii - mám hypofunkci štítné žlázy - ale léčím se a odběry jsou v pořádku. Bojím se, jestli se nemůže něco uvolňovat z nábytku, který jsme si nechali vyrobit, popř. z futer nebo z vinylové podlahy. Pokud byste mi doporučili nějakého odborného lékaře, který by věděl, co se se mnou děje, byla bych Vám velmi vděčná. Doplnění informací: děkuji Vám za odpověď. Zhubla jsem 4 kg za dva měsíce, jedla jsem stejně jako vždy. Prostě jen ubývám na váze, ale příčinu neznám. Má běžná váha byla 56 - 57 kg. K tomu se objevují potíže, které jsem psala v minulém e-mailu.
Očistná kůra mi na exem pomohla, zmizel, ale pomalu se zase vrací zpět.
Exem se mi zhoršuje pravidelně týden před měsíčky a zlepšuje se po nich. Alergii na potraviny bych mít neměla, na lepek už mi testy dělali a alergii bych na něj mít neměla, jinak alergická jsem - na prach, pyl, zvířecí srst.
Na alergologii docházím a na dermatologii řeší můj problém kortikoidovými mastmi. Ty pomůžou jen krátkodobě, ale po vysazení se problém opět vrací.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, jednak je třeba podotknout, že při detoxikaci dochází přechodně ke zhoršení zdravotního stavu. Dále při snížené činnosti štítné žlázy bývá zimomřivost. Také při oslabení ledvin a při onemocnění drobných cévek může být problém s prokrvením končetin a pocitu chladu. Doporučovala bych Vám jednak očistnou kůru konzultovat s odborníky, kteří se tím zabývají. Také by bylo vhodné doplnit vyšetření ledvin a cév. Protože požadujete odpověď odborníka, předávám Váš dotaz ještě ke zodpovězení specialistovi. Vzhledem k tomu, že nátěrové hmoty obsahují toxické látky, nelze vyloučit i tento nežádoucí účinek. Doporučuji proto hodně větrat a nespat v místnosti, kdy byly nátěry prováděny.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená paní, máte vysvětlení pro ztrátu váhy 4kg? Méně jste jedla? Za jak dlouho jste takto zhubla? Pomohla Vám očistná kura na exém?
Ohledně nábytku a podlahy - větrejte pravidelně, to se doporučuje obecně u nového nábytku, aby se vypustily výpary lepidel, čas to zlepší, ostatně nový nábytek byste měnila opět za nový, tedy se tím tolik nezabývejte, pravděpodobně se nejedná o příčinu Vašich obtíží, byť se píše hojně o tom, co se může z čeho uvolňovat, vězte, že lepidla a umělé materiály jsou zase ve srovnání s biologickými látkami obecně menší alergeny, mnohdy jsou právě ty umělé hypoalergenní.
Máte astma/hypofunkci štítné žlázy/exém? Kromě léčby indikované lékaři se zaměřte na alergeny ve stravě, zkuste vypozorovat, jestli se Vám exém nehorší např. po exotickém ovoci, ale třeba i po lepku (nedoporučuji přísné bezlepkové diety!!! pouze dávám tip, co zkusit omezit, nikoliv zcela vynechat).
Ohledně ztuhlosti svalů a pocitu nedokrvení - může se jednat o důsledek ztráty váhy (nevím, v jakém pásmu se pohybujeme, ale představuji si Vás spíše jako křehčí osobu), podíl může mít stres a hlavně nedostatek kvalitního odpočinku, na druhou stranu nedostatek fyzické trénovanosti.
Myslím, že konkrétního lékaře Vám nemá smysl doporučovat, ani nevím jakého. Myslím, že je na místě akorát preventivní vyšetření praktikem, se kterým byste probrala Vaše obtíže konkrétněji a který by Vás odeslal ke specialistům (dermatologie, pneumologie, alergologie-imunologie).
S pozdravem Anna Prchlíková

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená slečno, děkuji za důvěru v naši poradnu, že jste poslala doplňující informace. Zapomněla jsem se zeptat, kdo Vám doporučil očistnou kůru, zda máte konexe na nějakou knihu nebo ambulanci alternativní medicíny. Nicméně to je asi jedno... Je mi líto, ale nemůžu Vás potěšit návrhem konkrétního řešení. To proto, že se domnívám, že klasická medicína pro Vás nemá konkrétní řešení a že čím většího specialistu-lékaře potkáte, tím spíš Vás bude posílat "někam", bude mít obecná doporučení a nikam to nepovede. Je ale potřeba trocha pokory: myslím si, že byste měla zajít za praktičkou, aby Vám provedla základní odběry a fyzikální vyšetření, abychom se vyhli nějakému faux-pas (např. nevhodně kompenzovaná šítná žláza). Z důvodu hubnutí bych Vás poslala na sono břicha, ev. rentgen hrudníku, také abychom se vyhli paux-pas (např. nádor čehokoliv). Domnívám se, že v odběrech a dalších vyšetřeních bude vše v pořádku a praktička Vám poví totéž, co já: pocity chladu a ztuhlosti mohou souviset s tím, že jste zhubla a celkově nejste fit. Je možné, že prvotní problém spočívá v exému a ev. dalších projevech alergie (astmatu). Působíte jako ideální kandidát do zařízení typu "ambulance celostní medicíny", "ambulance alternativní medicíny", jako lékař vzdělaný v západní medicíně Vám toto ale oficiálně doporučit nemohu, byť mám (jako každý) i pozitivní reflexe ve svém okolí. Mohu ale upřímně říci (zopakovat), že si myslím, že cesta ke zlepšení Vašich obtíží by měla vést přes úpravy ve stravování. K alergii na lepek - existují jednotky jako alergie na lepek, nesnášenlivost lepku, ale i neceliakální intolerance pšenice. V praxi to znamená, že lékař dovede snadno vyloučit celiakii, méně běžně alergii na lepek, ale neceliakální intoleranci pšenice musí pacient odhalit metodou pokus-omyl. Prospět by mohla i dovolená, atopikům se doporučuje cestovat k moři. Pokud obtíže/exém oscilují s menstruačním cyklem, mohla by být přínosem hormonální antikoncepce. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Zimomřivost
Dobrý den, snad jsem vybrala správné zařazení pro...
Zimomřivost
Dobrý den prosím vás co to znamená když se nemůžu zahrát...
Zimomřivost
Dd,prosim chtela bych se zeptat,cim to muze byt ze...
Zimomřivost
Chtela bych se zeptat asi 2 mesice mi je stale zima,mam...
Únava, zimomřivost
Dobrý den, prosim o Váš nazor na moje zdravotni problemy....
Únava a zimomřivost
Dobrý den, je mi 17 let a pořád se cítím unavená a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zimnice, která se později přetavila v horečku a bolavý zub

Dobrý den, minuly týden ve čtvrtek jsem se vzbudil se zemnici která se později...

Zimnice, nadýmání, bolest žaludku

Dobrý den, v 2010 jsem měl autonehodu nesliším na levé ucho v 16 úraz pravého...

Zimnice, pocity na zvracení, bolest hlavy


Zimnice, teplota a silný výtok z dělohy

Mam zimnici ,teplotu a silný bílý vytok z dělohy Svědí to a pálí to ,mam tmavší...

Zimnice, únava ,oteklé oči

Dobrý den , v poslední době trpím často zimnicí která byla 2 dny doprovázena...

Zimnice, vyrážka, bolesti hlavy

Dobry den je mi 32let mam neustále zimnice motá se mí hlava je mi špatně po...

Zimnice,nizka telesna teplota,bolest hlavy

Dobrý den,nevim zda jsem dotaz polozila spravne,ale uz si nevim rady. Už pres...

Zimomřivost

Dobrý den, snad jsem vybrala správné zařazení pro problém. Celý život trpím...

Zimomřivost

Dd,prosim chtela bych se zeptat,cim to muze byt ze je mi porad zima.Ptala jsem...

Zimomřivost

Dobrý den prosím vás co to znamená když se nemůžu zahrát ani pod peřinou nedokážu...

Zimomřivost

Dobrý den, je mi 33 let a od dětství jsem dost zimomřivá. Posledních 2-3 měsíce...

Zimomřivost

Chtela bych se zeptat asi 2 mesice mi je stale zima,mam zamestnani pri kterem...

Zimomřivost

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, o čem svědčí, když je člověku neustále zima...

Zimomřivost a časté prochlazení

Dobrý den, je mi 20 a bydlím v bytě 3+1. Mám pokoj se starším bráchou a již...

Zimostráz vždyzelený

Dobry den..prosim je mozna otrava pozitim pripadne ocucanim jednoho listu zimostazu...

Zincum metallicum 30CH + Bachovy kapky

Dobrý den, manžela trápí syndrom neklidných nohou. U praktického lékaře již...

Zinek po borelioze

Dobrý den, mám problém s padáním vlasů, zničenou kůži a spoustou ekzémů, které...

Zineryt

Dobrý den, chci se zeptat, jaké mohou nastat obtíže při překročení doby použitelnosti...

Zineryt se dostal do oka

dobrý den, nedávno se mi tento přípravek omylem dostal do oka, oko začalo pálit...

Zinnad 500 a Qlaira

Dobrý den, dnes začínám užívat Zinnad 500 2x denně, na vyléčení angíny. Chci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvýšené pocení nohou

Hezký den. Jsem zdravý, bez obtíží jako cukrovka atd...Užívám jen zodak na alergii...

Lebeční kosti

Dobrý den. Jednou za čas( jednou měsíčně) zjistím, že se mi na hlavě udělá mezi...

Gynocaps

Dobry den,na můj dotaz mi pani doktorka doporucila pouzivat Gynocaps,ja bych...

Zánět močových cest

Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi byla nalezena v moči bílkovina 0-1,...

Žárlivost při gynekologickém vyšetření

Zdravím, ačkoliv chodím na preventivní vyšetření k ženě- lekářce, přítel má...

Zakopávání o pravou nohu

Dobrý den, v létě na dovolené jsem začala tak 3x denně zakopávat o pravou nohu....

Lék Pangrol

Dobrý den, před 3/4 rokem jsem si našel partnerku, se kterou máme pravidelný...

Červené fleky na zádech

Dobrý den, všiml jsem si, že se mi vyskytly červené flíčky na zádech. Postupně...

Vytržený ulomený zub a užívání Dalacinu

Dobrý večer,mám dotaz.Zubařka mi trhala zub.Bohužel ,se zlomil.Dál jsem jí nedovolila...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Lupání v koleni

Dobrý den, je mi 53 let. Asi dva měsíce mě trápí lupání v pravém koleni. Když...

Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, před sedmi týdny jsem měl chráněný pohlavní a nechráněný orální styk...

Po pohlavním styku mám na hrázi oděrky

Dobry den, skoro vzdy po pohlavnim styku mi napuchnou stydke pysky a zacne...

Zánět močových cest

Dobrý večer, chci se jenom zeptat může při bakteriálním zánětu močových cest...

Bolest zad, blokáda kostrče

Dobrý den, prosím o posouzení přiložených rtg snímků kostrče. Od 06/2017 jsem...

Možnost otěhotnění bez ejakulace

dobrý den, s přítelem sme spolu spali. A jak bych to řekla... pár krat do mě...

Mám zlomeninu kotníku WEBER B

Dobrý den, mám zlomeninu kotníku WEBER B, první týden dlaha, od 2. týdne fixace...

Hořko v puse a pocit na zvracení

Jsem 5 dnů po operaci slepého střeva, stále mám hořko v puse a pocit na zvraceni´

Gynocaps

Dobrý den, prosím o radu ohledně užívání vaginálních tablet Gynocaps s řízeným...

Červené skvrny na zadech,krku a na hrudi.

Dobrý den, Už asi rok mně trápí červené skrvny, dřív jsem je mněl na rameni...

Reklama
Zavřít