Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zjištěná hypofunkce v těhotenství

Endokrinologie Tereza 11.8.2010

Dobrý den. Jsem v 16. týdnu těhotenství a až nyní mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Doteď jsem se s ní neléčila. TSH 2,68 (0,27-4,2) a FT4 11,31 (12-25). Byl mi předepsán Letrox 50. Mohly tyto hodnoty nějakým způsobem ohrozit vývoj plodu? Po celou dobu těhotenství užívám vitamíny pro těhotné, které obsahují jod. Velice děkuji za odpověď. Tereza

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den Terezo! Můžete být naprosto klidná, snížení funkce vaší štítné žlázy je jen velmi mírného stupně, na správný vývoj vašeho miminka nemá zcela žádný vliv. Je pouze potřeba poctivě užívat Letrox a pravidelně kontrolovat hladinu hormonů štítné žlázy - tedy chodit na odběry krve. Hezký den.

Související dotazy

Snížená funkce štítné žlázy
Byla mi zjištěna rozvíjející hypofunkce. TSH 5.24...
Hypofunkce štítné žlázy v těhotenství
Dobry den, pri prestupu k nove rodinne lekarce po prestehovani...
Hypofunkce
Dobrý den, před rokem mi byla zjištěna hypofunkce...
Hypofunkce štítné žlázy v těhotenství
Dobrý den, paní doktorko, ve 4 tt mi byla zjištěna...
Hypofunkce štítné žlázy
Dobrý den, náhodně mi byla zjištěna hypofunkce štítné...
Hypofunkce štítnice
Dobrý den.Zhruba do roku 2011,jsem se léčila s hypofunkcí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zjisteni pdruheho pohlavniho styku

mampritela ktery si mysli ze sem mela druhy pohl. styk s muzem a ja mu chci...

Zjistí mi marihuanu v těle?

Dobrý den,včera jsem zkusila marihuanu asi po druhé za život a v pondělí mám...

Zjistí mi z krve na gynekologii , že jsem měla marihuanu?

Dobrý den, chci se zeptat, nehulím marihuanu často, ale během minulých tří měsíců...

Zjistí se maryhuana na preventivní prohlídce

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda se na preventivní zdravotní prohlídce ve...

Zjistí se THC z krve?

Dobrý den, občasně se mi dělají v oblasti krku nezhoubné tumory, ale na onkologii...

Zjistili mi nezhoubný nádor na koleni

Dobrý den. Je mi 15 let a už před dvěma lety mi zjistili nezhoubný nádor na...

Zjistili mu steatozu ve stadiu cirhozy jater.

Dobrý den ,přítel bere léky na maniodeprese lithium 1-0-1,egolanza 5mg 0-0-1.V...

Zjistit nález

Dobrý den, prosím můžete mi vysvětlit nález: Mediální protruze disku L4/5...

Zjištěn kalcifikát v kyčli

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení mého vyšetření. RTG: Gonarthrosis I-II st,pravá...

Zjištěna hypofunkce štítné žlázy v 17.tt

Dobrý den, na základě vyšetření krve mi byla v 17.tt zjištěna snížená funkce...

Zjištěná snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, vážená paní doktorko, asi ve 14. týdnu těhotenství mi byla v rámci...

Zjištění alergie na lepek

Dobrý den, mám následující příznaky a chtěla bych vědět, zda se může jednat...

Zjištění Candidy Albicans

Dobrý den, prosím Vás může mi obvodní lékařka z bakteriálních výtěrů zjistit...

Zjištění defektu IGA u dítěte (nejsou obranné látky na sliznici)

Dobrý den, mé 19měsíční dcerce byl zjištěn defekt IGA. Doktorka mi jen řekla,...

Zjištění diagnózy

Dobrý den, před dvěma týdny jsem upadla na kolečkových bruslích na levé zápěstí....

Zjištění diagnózy

Dobrý den, můžete mi prosím říct o jakou dignózu se jedná? Před dvěma týdny...

Zjištěni diagnozy

Dobrý den pane doktore.Prosil bych o vysvětlení mé diagnozy páteře.V AP proj....

Zjištěni diagnozy

Dobrý den pane doktore.Prosil bych o vysvětlení mé diagnozy páteře.V AP proj....

Zjištění downova syndromu ultrazvukem

Dobrý den .Je mi 29 let a vyšel mi pozitivní tripple test -ALPHA -riziko trisomie...

Zjištění EB viru

Dobrý den, po asi 3 týdny trvající angíně (měla jsem zvětšeny obě krční mandle...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Revmatoidní artritida a přibírání na váze

Extrémně zvýšený revmatoidní faktor a prudké přibírání na váze Je mě 35 let...

Špatné dýchání

Vážená paní doktorko, v roce 1982 jsem měl IM, v roce 2002 a 2006 u mne byla...

Častá stolice - doplnění informací

Dobrý den, zřejmě jsem se špatně vyjádřila, jelikož mi nedošlo, že pod pojmem...

Operace abscesu, píštěl

Dobrý den, před Vánoci jsem podstoupil operaci perianální píštěle (na pravé...

Cysta vaječníku

Dobrý den mám cystu na levém vaječníku 5.8x5.6x5.7cm. Cysta na levém vaječníku...

Bolest kolene při běhu

Dobrý den, obracím se na Vás ohledně bolesti L kolene při běhání. Už tak rok...

Tarlovova cysta na S1

Dobrý den, před čtyřmi roky jsem měla úraz bederní páteře a mám sešroubovalé...

Bolesti krční a hrudní páteře

Dobrý den krční a hrudní páteř Prosím o vysvětlení nálezu a možnosti řešení....

Apo Omeprazol

Dobrý den, před 4 měsíci jsem doužívala trojkombinaci ATB na infekci Helicobater...

Herpetická infekce

Dobrý den, mám vyléčené kondylomy v oblasti ohanbí a chtěl jsem se zeptat...

Chřipka bez teploty?

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné mít chřipku bez teploty. Celková únava,...

Pupínek u konečníku

Dobrý den, mám dotaz. Již čtvrtý den mám pupínek typu "uher" poblíž konečníkového...

Onemocnění krční meziobratlové ploténky s myelopatii

Dobrý den! Chtěl bych vysvětlit rtg - Spondylarhrosa II.st. při ploténce C5,která...

Lymeská borelioza

Dobrý den, v měsíci září jsem našla přisátá 3 velmi malá klíšťata, která jsem...

Křeče a otok ruky

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. V květnu letošního roku jsem prodělala...

Červené tečky na těle

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na červené tečky na těle. Na fotografii...

RTG hrudníku - stín na plicích

Dobrý den, manžel byl na preventivní kontrole, kde ho lékař poslala na rzná...

Anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový doplněk DLPA (DL phenylalanin)

Dobrý den, je možné spolu užívat anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový...

Dlouhodobé zahlenění v krku

Tvoří se mě dlouhodobě hlen v krku,konzistence jako bílek.V noci mě lehtá,šimrá...

15-ti letá prohlídka

Dobrý den,, chci se zeptat. Je mi 15 let a kluci ve škole mluví že jsou nějáké...