Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zlatý stafylokok u 5letého dítěte

Péče o dítě Monika 29.8.2011

Dobrý den,
dceři 5 let byl z výtěrů nosu zjištěn zlatý stafylokok. Původně jsme ORL navštívili z důvodů časté rýmy, opakované angíny a velkého nočního chrápání s podezřením na velkou nosní/krční mandli. Lékař jí před výsledkem výtěrů nasadil Awamys. Dcera také bere dlouhodobě Aerius (3,5ml 1X denně). Lékař doporučil po nálezu z výtěru (i na základě krevních odběrů, kde byl zvýšený krevní obraz) pokračovat s Awamysem 2xdenně a až při případných komplikacích opět návštěvu. Při dotazu na docházku do MŠ mi lékař řekl, že může normálně do kolektivu. Dcera antibiotyka dobrala před 4týdny na angínu, proto jsem ráda, že je nyní nemusí opět brát. Ale mám obavu z Awamysu kde se píše o užívání od 6let a navíc zda jsou vhodné k dlouhodobému užívání. Navíc pokud nebudou žádné komplikace, co když se vrátí noční chrápání (je opravdu silné - samotnou jí budí, nyní se po Awamysu zlepšilo). Může jeho léčení řešit odstranění mandlí i v případě, že má stafylokoka? A může odstranění pomoci při léčbě? Chrápala již dříve a to měla výtěr bez nálezu (cca únor 2011). Celkově mám strach, aby jí stafylokok nezpůsoboval častou nemocnost a navíc ho nešířila např. v MŠ. Děkuji za odpověď

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den Moniko! Z nálezu zlatého stafylokoka si nedělejte starosti. Zlatý stafylokok je za normálních okolností přítomen na nosní sliznici u 10% zdravých lidí, jedná se o normální osídlení sliznice, nikoli o infekci. Ani z užívání Avamysu nemusíte mít obavy, u nás ho sice výrobce doporučuje až od šesti let, ale např. ve Spojených státech jsou zkušenosti s jeho podáváním i mladším dětem a je hodnocen jako bezpečný. Lze ho užívat i dlouhodobě. Na začátku léčby se podává 1x denně 2 stříknutí, pokud bude vaše dcerka dýchat nosem lépe, můžete zkusit snížit na 1xdenně 1 stříknutí. Chrápání mohlo být způsobeno i pouhou neprůchodností nosu (např. z důvodu otoku nosní sliznice vlivem alergie, který zmírňuje Avamys), nemusí se nutně jednat o zvětšenou nosní mandli. Hezký den.

Související dotazy

Zlatý stafylokok v pochvě
Dobrý den pane doktore, Mám na Vás prosbu.Je možné,...
Zlatý stafylokok
Dobrý večer, tchyni byl nalezen zlatý stafylokok v...
Zlatý stafylokok
Dobrý den, mám dotaz ohledně zlatého stafylokoka. Mám...
Fleky na pažích a stehnech
Po operaci hlezna jsem měl zlatého stafylokoka vyléčeného...
Zlatý stafylokok
Dobrý den, byl mi zjištěn zlatý stafylokok v krku....
Zlatý stafylokok
Léčím karcinum prostaty,jsem po ozařování a nyní se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zlatý stafylokok a akné

Dobrý den, je mi 24 let a před rokem jsem byla na Bulovce byla léčena u pana...

Zlaty stafylokok a jeho reseni

Dobry den u meho syna diagnostikovali pri vyteru z nosu zlateho stafylokoka....

Zlatý stafylokok a kojení

Dobrý den, jdu si k Vám pro radu, protože už nevím na koho se obrátit aby mi...

Zlatý stafylokok a Serattia maroescens

Dobrý den, již podruhé se mi vrátil zlatý stafylokok (v krku), opět na 3 kříže,...

Zlatý stafylokok a těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství....plánujeme s přítelem miminko. Přítel...

Zlatý stafylokok a tetování

Dobrý den , ráda bych se informovala mám v těle zlatého stafylokoka, trpím občasnými...

Zlatý stafylokok dítě 3 roky

Prosím o odpověď :3letému vnukovi byl před rokem zjištěn výtěrem z krku zlatý...

Zlatý stafylokok na kůži

Dobrý den, můj přítel (21) má už 7 měsíců ošklivé obtíže kvůli zlatému stafylokokovi....

Zlatý stafylokok příznaky a ohrožení u dětí

dobrý den,z výtěrů v krku mi byl zjištěn zlatý stafylokok,dostala jsem atb na...

Zlatý stafylokok u 3měsíčního dítěte

Dobrý den, mám tříměsíční dceru která má nález z výtěru Zlatého stafilokoka....

Zlatý Stafylokok u dlouhodobě ležícího pacienta

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat na informace týkající se infekčního onemocnění...

Zlatý stafylokok u ekzematika

Přítelkyně bojuje s atopickým ekzémem,našli ji i zlatého stafylokoka na něj...

Zlatý stafylokok v 7.měsíci těhotenství

Dobrý den,jsem v 7 měsíci těhotenství a asi tak před 3 týdny se mi udělala vyrážka...

Zlatý stafylokok v kostní dřeni bérce

Zdravím. Je to po otevřené zlomenině bérce. Je možné se tohoto prevíta zbavit....

Zlatý stafylokok v krku

Dobrý den, před zhruba měsícem mi byla z krčních výtěrů diagnostikována angína...

Zlatý stafylokok v krku

Dobrý den, při výtěru v krku mi našli zlatého stafylokoka (výtěr mi byl dělán...

Zlatý stafylokok v krku

Dobrý den syn 4 roky byl od čtvrtka nemocen s angínou dostal antibiotika dnes...

Zlatý stafylokok v krku u dítětě

Dobrý den,tento čtvrtek mé 5-leté dceři našli na výtěrech z ORL zlatého stafylokoka...

Zlatý stafylokok v krku, zvýšené ASLO

Dobrý den, zvětšovaly se mi uzlinky na krku, tak jsem podstoupila vyšetření,...

Zlatý stafylokok v močové trubici

Dobrý den, před nějakým časem mě začalo pálit v močové trubici, u ústí. Někdy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení chodidel


Pupínky na tříslech


Pálení svalu

Dobrý den, před 3-mi dny mě začal bolet (pálit) malý sval na zadní straně levého...

Genitální opar

Dobrý den, je mi 18 let a dnes jsem zjistila, že mám genitální opar. Mám už...

Nejspíše kvasinky

Dobrý den, už rok mam problemy s žaludem.Bile až červene skvrny občas mistama...

PIASCLEDINE 300


Vysoké GGT

Dobrý den, táta ma vysoké jaterní testy. Tvrdí, že je to z nějakých léků co...

Kouření a zahlenění


Hmatná rezistence na hlavy

Dobrý den, dnes jsem si na zadní straně lebky nahmatala výrůstek. Na dotek bolí...

Bioléčba a lokální anestetikum

Mám dotaz aplikují si každý týden biolecbu benepalli ulomil se mi zub pri posledni...

Již pár týdnů mám bolesti v horní části zad

Dobrý den, již pár týdnů mám bolesti v horní části zad (hlavně mezi lopatkami...

Bolest břicha na počátku těhotenství

Dobrý den, před 3 dny jsem měla pozitivní těhotenský test. Prakticky 10ty den...

Pravidelné ranní bolesti břicha


Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den, paní doktorko, chodím do osteocentra, zjistili mi uvolňování vápníku...

Naražená holeň + boule


Infekce úst

Dobrý den, žádám Vás o radu. Před 4 týdny jsem začal mít rýmu, která se po cca...

Syfilis

Dobrý den, v partnerském vztahu jsem měl po dobu několika měsíců styk s osobou...

Může na slunce při užívání Amoksiklavu?


Vysazení antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v lednu jsem vysadila HA kterou jsem brala...

Střevní infekce

Dobrý den, před týdny jsem měla týden střevní potíže (nebyl to klasický průjem,...

Reklama
Zavřít