Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Změna osobnosti

Mari . 3.7.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, již pár let trpím poruchami nálad, pravidelně se střídalo lepší období s horším. Ale vždy jsem se z toho dokázal tzv. vykecat. Měl jsem jasně srovnané názory, věděl jsem co chci, bavilo různé akce s kamarády, šel mi psaný projev (texty pro kapelu, blog) a stále jsem dokázal vymýšlet různé '''hovadiny'', všímat si a vnímat okolí, dělat si z lidí legraci. Ale cca před rokem jsem se začal měnit a stále víc jsem cítil, že to nejsem já. Vyvrcholilo to na jaře tohoto roku. Ztratil jsem úplně emoce – a přijde mi že i přirozené fyzické procítění jako těšení se, láska, únava po určitém výkonu, ale např. i když jdu na pivo, není to přirozené jako dřív, kdy se člověk cítí odblokovaný a v pohodě a pokecá si o všem. Prostě to uvnitř necítím. Spolu s tím se cítím prázdný, nic mě nenapadá, mám dost špatnou paměť a spánek, nedokážu emotivně prezentovat svůj názor, protože ''žádný nemám'', nic mě nebaví a nevím, co je pro mě přirozené. Necítím se mezi lidmi a i při normální komunikaci musím stále přemýšlet, že to nejsem já a není to jako dřív, ale opravdu se tak chovám, není to výmysl. Také jsem cítil určitý tlak v hlavě, úzkost a občas rozostřené vidění a třes rukou. Proto jsem si zašel na neurologii, kde mi udělali rezonanci a ct mozku a také oční vyšetření, vše v pořádku. Psychiatr mi řekl, že to jsou deprese a předepsal Apo-Moclob 300, který po třech týdnech zvýšil na tři tablety denně, ale zdá se mi že tento stimulant sám o sobě úplně nepomáhá. Třes, tlak v hlavě, ''chcíplost'' je pryč, ale stále není moc náznáků, že by mi měl vrátit osobnost. Dále mi doporučil brát Pirabene 1200 a Tabokan 40. Ty mi docela pomáhají. Proto Vás prosím o Váš názor, protože na další kontrolu jdu až koncem září. doplnění: Po měsíci jsem Apo-moclob na necelý týden vysadil a bral dál pouze Tabokan a Pirabene, po třech dnech od užití poslední tablety AM se stav dost zlepšil, i když to stále nejsem úplně já (chápu, že je na to brzy). Dnes jsem ho začal opět brát a stavy po užití jsou opět takové divné. Nevím jestli jsou to vedlejší účinky AM, protože tak jsem se cítil prakticky každý den, když jsme ho bral pravidelně nebo bych ho měl radši úplně vysadit a pokračovat pouze s Pirobene a Tabokan. To jsem se cítil lépe

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, z Vašeho popisu by se dalo usuzovat na odeznívající hlubší depresi , moclobemid můžete zkusit snížit na nižší denní dávku, pokud se cítíte lépe. Tebokan a Pirabene bych doporučila doužívat a vysadit. Zkuste si najít psychologa nebo psychoterapeuta v blízkosti Vašeho bydliště, protože dobře zvolená psychoterapie by Vám mohla hodně pomoci.

Související dotazy

Porucha osobnosti
Dobrý den. Mám poruchu osobnosti, nebo jejich kombinaci...
Porucha osobnosti, ADHD a invalidní důchod
Dobry den chtela bych se zeptat...je mi 28 mam hranicni...
Hraniční porucha osobnosti, transsexualismus
Dobrý den, mám poněkud komplikovanější dotaz na nějakého...
Mám dg. hraniční porucha osobnosti a panickou poruchu
Dobrý den poslední dobou trápí takové jakoby navali-naběhnout...
Změna HAC
Dobrý den, brala jsem půl roku antiko. Minervu a...
Porucha osobnosti
Dobrý den, mám přítele který je milý, pozorný, hodný...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Změna na kůži

Co to může být ?

Změna na kůži penisu

Dobrý den. Chtěl bych vás poprosit o radu. Na penisu se mi asi před 14 dny objevila...

Změna nálad

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.. Manželův otec zemřel ve 46 letech na nádor...

Změna nálad

Dobrý den Mám takový menší problém. S přítelem máme dvě děti-2 a 5 let.Přítel...

Změna nálad po HA

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem, který se týká HA. Je mi dvacet let,...

Změna nálady po interrupci

Byla jsem na velke interupci po navratu domu jsem malem zesilela chuti na sex...

Změna nálady, agrese

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Moje kamarádka má otce ve věku 60ti let...

Změna natikoncepce

Dobrý den, dnes jsem začala brát novou antikoncepci Logest, předtím jsem brala...

Změna oční masti

Dobrý den, od narození na pravém oku katarakta a po současnost úplná slepota...

Změna onkologického centra.

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem ohledně mojí maminky, již přes dva roky...

Změna osobnosti

Dobrý den, je mi 17 let a už skoro 2 měsíce mám takový problém.. úplně jsem...

Změna pachu

Dobrý den. Po šestinedělí se mi výrazně změnil pach potu. Jinak žádné obtíže...

Změna pigmentace kůže

Dobrý den, na ruce u zápěstí se mi objevila skvrna, která se zvětšuje. Má mírně...

Změna pigmentace na nohou

Dobrý den, kvůli práci hostesky jsem začala navštěvovat solárium, po pár návštěvách...

Změna pigmentu kůže


Změna pigmentu kůže


Změna pihy

Dobrý den, na pravé ruce mám snad od narození poměrně velkou pihu. V průměru...

Změna pitného režimu

Dobrý den. Dříve jsem hodně málo pil a daval si často kávu. Nyní jsem nastartoval...

Změna po porodu

Dobrý den obracím se na vás s prosbou o radu mám 18 měsíců po porodu a můj problém...

Změna podkožní struktury na genitálu

Dobrý den, na přelomu měsíců červen/červenec 2012 se objevily na penisu drobné...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

PIASCLEDINE 300


Akromegalie může být dědičná

Akromegalie, onemocnění způsobené nadměrnou produkcí růstového hormonu, se většinou...

Co to je?

Pěkný den, je mi 29 let a cca před 3-4 roky se mi objevilo toto (víz.obrázek)...

Bílé pupínkz na penisu

Dobrý den je mi 17 a už 2 roky mám na penisu a varlatech bíle pupínky.V ostatních...

CT nález

Prosím o vysvětlení CT nálezu. Manžel je již třetí měsíc na nemocenské s bolestmi...

Mám problém s vyprázdňováním (kakáním)

Dobrý den, mám asi docela ojedinělý problém... Je mi 15 let (chci být anonymní)...

Chronická rýma a stafylokok v krku

Dobry den,chtela bych se zeptat. Nejakou dobu jsem mela zluty povlak na jazyku,neustala...

Když pouhé vkročení do ordinace zacvičí s krevním tlakem

Syndrom bílého pláště – poměrně častý jev, o kterém se příliš nemluví. Pacienti...

Embolie po darovani krve?

Dobry den, je mi 23 a pred 1,5 rokem jsem mela plicni embolii. Byla jsem dvakrat...

Červené pupínky.

Dobrý den, Udělali se mi na nohou takové červené pupínky. Vím že mě noha svedila...

Bolest varlete

Dobrý den, cca před měsícem mě bolelo levé varle, řekl jsem si, že pokud...

Strach ze zubaře? Víme, jak ho snadno překonat!

Na úvod je potřeba si říct, že strach ze zubaře je naprosto normální, ale zcela...

Aplikace inzulínu v letadle

Dobrý den, mám syna diabetika, který užívá inzulín 4x denně. Nyní letí pracovně...

Bolest v podbřišku, pálení při močení

Dobrý Den. Začal mě po ránu trápit jakoby hnisavý žlutozelený výtok z močové...

Změny nálad

Je mi 51 let.Jsem dva roky v plném ID,domácí oxygenoterapie.Bývám často vzteklý,vytočí...

Bolest kolene Fitness

Dobrý den, mám asi pětiměsíční dlouhodobě trvajicí problém v pravém koleni,...

Neschopnost usnout

Dobrý den, posledních 14 dní zažívám období, kdy vůbec nejsem schopna usnout,...

Zánět močového měchýře ?


Vaginální mykoza

Dobrý den, asi pátým dnem mě trápí nadměrný výtok z pochvy, bez zápachu, ale...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×