Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Znížené neutrofily, atopický ekzém, neurologické problémy a povinné očkovanie

Zita . 15.5.2015

Dobrý deň pani doktorka, máme 8 týždňového syna, ktorého čaká povinné očkovanie. Syn sa narodil s veľmi suchou pokožkou po celom tele (v správe z pôrodnice bol uvedený toxický erytém), 2 dni po pôrode mal teploty 37,7 (krv bola v poriadku). V súčasnosti má vyhádzanú tváričku (vyzerá to ako novorodenecké akné a atopický ekzém), ale pediatrička sa k tomu nevyjadrila. Ja mám astmu, alergie a atopický ekzém a manžel má neurologické problémy (syndróm nepokojných nôh, migrény a bolesti hlavy atď.). Celkovo máme tieto problémy v rodine. Požiadali sme z tohto dôvodu o vyšetrenia u špecialistov. Neurológia nás ešte len čaká a z dôvodu alergií nás pediatrička poslala na odber krvi. Krvný obraz je v norme (zvýšená je len dist. šíře ery. na 14,6%). Krvný obraz + dif. je výsledok: lymfocyty 65,6%, monocyty 8,3%, eosinofil. gran. 4,9% a neutrofily gran. je hodnota znížená na 21,3%. Pediatrička hovorila, že tento výsledok je v norme. Chcem sa spýtať, či sú naozaj znížené neutrofily na 21,3% v norme, keď spodná hranica referenčnej medze je 35? Je potrebné požadovať na základe tohto výsledku ďalšie vyšetrenia krvi, napr. u hematológa alebo imunológa? Je možné pri takomto výsledku očkovať bez zvýšeného rizika? Čo sa týka môjho podozrenia na atopický ekzém (požiadame ešte o vyšetrenie u kožného lekára), je toto kontraindikáciou očkovania? Prípadne, ak je predispozícia na atopický ekzém, može ho očkovanie vyvolať? Rozhodli sme sa očkovať len povinné očkovania a Hexou v schéme 2+1. Kedy najneskôr je vhodné podať prvú dávku? Je naozaj nutné doočkovať pri tejto schéme DMO, ako nám uviedla pediatrička? Našla som informácie, že to potrebné nie je. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Zita

Odpovídá:

MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína Pracoviště: Avenier, a.s., Centrum očkování a cestovní medicíny Ostrava - Hornická poliklinika

Dobrý den, paní Zito, přestože Vaše informace jsou podrobné, detailně zná zdravotní stav Vašeho syna pediatr, případně další lékaři, kteří mají možnost dítě vyšetřit a s výsledky laboratorních vyšetření se seznámit. Mohu se vyjádřit pouze obecně. Atopický ekzém není kontraindikací očkování, stejně jako případná rodinná anamnéza neurologických onemocnění není kontraindikací očkování Vašeho dítěte. Hodnoty laboratorních vyšetření je třeba posuzovat komplexně a v souvislosti s celkovým zdravotním stavem. Zkratka DMO se používá pro dětskou mozkovou obrnu, v souvislosti s očkováním jste měla na mysli možná dětskou obrnu (poliomyelitidu) infekčního původu. Vakcína Infanrix hexa i Hexacima a Pediacel tuto složku prevence obsahují, přesto, že se toto onemocnění v ČR nevyskytuje. Aby tato skutečnost trvala i nadále je důležité, aby všechny děti byly proti tomuto onemocnění chráněny. Toto onemocnění se vě světě stále vyskytuje a je velmi závažné. Přeji hodně zdraví.

Související dotazy

Snížené neutrofily a očkovanie
Dobrý deň pani doktorka, máme 3 mesačného syna, ktorého...
Atopický ekzém
Dobrý den, co mám používat na atopický ekzém na rukou?...
Atopický ekzém
Dobrý den, obracím se na vás. Prosím, poraďte mi. Je...
Atopický ekzém, alkohol
Dobrý deň, Mám atopický ekzém na tvári už 4 roky a...
Trpím na atopický ekzém
Dobrý den, trpím na atopický ekzém, který se mi...
Atopický ekzém
Dobrý den, žiji v zahraničí, kde jsem navštívila,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Znizena funkcia SZ?

Dobry den,mam 33 rokov a pri preventivnej prehliadke mi vysiel S- TSH 6,99 a...

Znizena funkcia SZ?

Dobry den. na stitnu zlazu mi vysiel vysledok 6,99 a neskor po 3 mesiacoch opakovanych...

Znizuje roaccutane testosteron?

Dobry den, Som 20 rocny muz. Akne trpim okolo 6-7 rokov. Obcas sa to zlepsi...

Znížená činnosť štítnej žlazy

Dobrý deň. chcela by som Vás poprosiť o rad.V januári 2014 mi zistili zníženú...

Znížená činnosť štítnej žlazy

Dobrý deň pani doktorka. Chcem sa spýtať ,či je potrebné užívať euthyrox 50...

Znížená funkcia štítnej zľazy

dobrý deň,rada by som poznala vas nazor. Bola som na endokrinolog.vysetreni,...

Znižena hybnosť kolena

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ...Mala som zrazeninu v kole ..tak mi ju vyberali...

Znížené lymfocyty

Dobry den. Reagujem na moj dotaz zo vcera- ohladom znizenej imunity a 50percentnom...

Znížené lymfocyty

Dobrý deň. Mám 25 rokov a od malička problémy s imunitou. Posledný rok je to...

Znížené lymfocyty

Dobrý deň. Mám 25 rokov a od malička problémy s imunitou. Posledný rok je to...

Znova užívání antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat jak dlouho mám počkat se sexem když začnu...

Znovu brání HA Lindynette 20 po vysazení

Dobrý den, po měsíci vysazení HA Lindynette 20 (důvod: můj starý gynekolog zkončil,nestihl...

Znovu dotaz

Dobrý den,reagují na vaší odpověď,jelikož jste to zřejmě špatně pochopil. Ano,mám...

Znovu kondylomata

Dobrý den, dříve jsem se léčila na kondylomata, měla jsem je na sliznicicích...

Znovu obniveni srustu po operaci

Dobry vecer Pane Doktore chtela jsem se zeptat jestli se da neco udelat po znovu...

Znovu panika nebo krcni pater

Dobry den , i ja mam na Vas takovy maly dotazek:je mi skoro 25let,ve 13letech...

Znovu se objevující nádor

Dobrý den, moc ráda bych Vás požádala o odpově'd na můj dotaz. Můj taťka, ročník...

Znovu se objevující vyrážka

Dobrý den, mám přetrvávající vyrážku asi půl roku. Zasahuje více pravou stranu...

ZNOVU TĚHOTNÁ?

Chtěla bych se zeptat. S přítelem jsme měli nechráněný pohlavní styk po kterém...

Znovu zvětšená nosní mandle

Dobrý den, mám 5letou dceru,která před rokem podstoupila odstranění nosní mandle...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Jak probíhá operace vyhřezlé ploténky?

Dobrý Den, mám vyhřeznutou ploténku mezi 4 a 5 obratlem. Neurolog nařídil operaci....

Kyčličky kojence

Vážený pane doktore.Ráda bych Vás poprosila o zhodnocení Sono snímků kyčliček...

ACP Metoda na drásoty chrupavky

Dobrý den, pane doktore. Nedávno jste mi zde doporučil na mé drásoty na chrupavce...

HIV


Složení spermatu


Bolest nohy v oblasti holeně při chůzi


MUDr. Ivo Dokulil

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Bolestivá boule na zápěstí

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ohledně manžela.Na zápěstí nahoře se mu udělala...

Užívání pervitinu


Zvětšená uzlina na krku

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem byla nachlazená.bez teplot a doma jsem...

Chrchlání při smíchu

Dobrý den je mi 15 let a při smíchu musím pořád pokašlávat. Někdy mám i pocit...

Problémy asi se žaludkem

Zdravim chci se zeptat,posledni dobou mam nejake problemy asi se zaludkem.Nekdy...

Zánět žaludku, nález helikobaktera, nesnášenlivost antibiotik

Dobry den, chtěla jsem se zeptat byl mi nalezen zanet zaludku a přítomnost bakterie...

Abnormální padání vlasů

Prosím zjistit a odstranit příčinu abnormálního vypádávání vlasů

Kombinování doplňků stravy

Hezký den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu kombinovat přípravky od Walmarku...

Zubní výkon a warfarin

Dobrý den, babička má zánět nad zubem, který s velkou pravděpodobností bude...

Boulička na uchu

Dobrý den, po propíchnutí ucha se mi vytvořila v bodu v pichu ze zadní strany...

Nehormonální antikoncepce

Dobrý den, je mi 32 let, antikoncepci beru od 18 let s dvouletou pauzou. O dítěti...

MUDr. Pavel Kostka

HARMONIE Praha, spol. s r.o.

Žluto-hnědý zapáchající výtok

Dobrý den, mám týden před menstruací a z pochvy mi začal téct žluto-hnědý...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×