Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvysene leukocyty s jaterni testy

Vnitřní lékařství Alena 20.12.2018

Dobrý den.
Jsem MTF žena v procesu přeměny na HRT od 25.ledna 2018.
24.11.2018 jsem utrpěla zlomeninu kotníku která byla 28.111. operována.
Od zmíněného 24.11 jsem dočasně přerušila HRT z důvodu zvýšeného rizika trombózy a bylo mi doporuřeno nepokračovat cca dalších 6 týdnů po operaci.
18.12. jsem si nechala udělat laboratorní rozbor krve který mne znepokojuje.
Dotaz zní:Může být zvýšená hodnota leukocytů 11,3 reakcí na zlomeninu?Dále pak granulocyty 8,3. Dále zvýšená hodnota jater AST-23 a ALT 93.(pokud si dobře pamatuji před začátkem HRT ALT 0.39)

Zde ještě přeposílám odpověď laboratoře.Přeložila jsem co se mi povedlo(původně z Norštiny)
B-Hemoglobin:14.3 B-Leukocyty:11.3* (3,5 - 10,0) B-Differensialtelling,?maskinell:UTFØRT B-Neutrofily?granulocyty:8.3* (1,5 - 7,3) B-Lymfocyty:2.0 B-Monocyty:0.7 B-Eosinofily?granulocyty:0.2 B-Basofile?granulocyty:0.0 P-železo:14.9 P-TIBC:55 P-Transferrinmetning:27 P-Vit?B12,?total?(Kobalamin):476 P-Kreatinin:69 ledviny-eGFR?CKD-EPI?Kreatinin:105 P-ASAT:23 P-ALAT:93* (<70) P-Glukose,?fastende:5.2 P-Triglyserid,?fastende:2.46 P-Kolesterol:4.7 P-HDL-Kolesterol:1.3 P-TSH:0.91 P-T4,?fritt:17.2 P-estradiol:0.10 P-Progesteron:<3 P-Testosteron:2.5* (8 - 35) P-Seksualhormonbindende?globulin?(SHBG):22 P-Fri?testosteron-indeks:UTGÅR P-Vit?D?total?(25-(OH)-kolekalsiferol)+?25-(OH)-ergokalsiferol):74 P-Vit?D3?(25-(OH)-kolekalsiferol):74
Hei
nízká testosteron hladina. Zvýšená hodnota P- ALAT(lever) ((játra)). Normale andre prøver.
V laboratoři patrně nevěděli že se jedná o transsexuální pacientku.
Alena.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Brno

Dobry den, pani Aleno takto mirne zvyseni leukocytu a granulocytu zlomeninou zpusobene byti muze (ale uz je to pomerne dlouhy casovy odstup),dalsim duvodem muze byti jakykoliv drobny infekt - nachlazeni,zub,kozni obtize,apod..Vyssi hodnoty tez vidame u obeznich ci kuraku.A existuje jeste cela rada dalsich moznosti.Hodnota je opravdu hranicni,neni potreba se znepokojovat.Pro klid duse si muzete nechat provest kontrolni odber po svatcich.Hladiny ALT a AST zrejme v Norsku uvadi v jinych radech, u nas je norma cca do 0,70 nikoliv do 70.Dle tohoto mate hodnotu AST normalni a hodnotu ALT opet jen hranicne zvysenou (nejcasteji byva zpusobeno nasi zivotospravou,vyssimi krevnimy tuky,prijmem alkoholu,ale muze byt i poinfekcne - napriklad po zloutence ci mononukleoze, polekove - napriklad i po uvadene hormonalni lecbe,a opet rada dalsich pricin).Takovato hodnota taktez neni duvodem se nijak znepokojovat.S pozdravem MUDr.Tomandl

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní oddělení nemocnice Na Františku

Vážená paní, hodnoty leukocytů i granulocytů, které jste udala, jsou jen mírně zvýšené. Domnívám se, že zvýšení doprovází zlomeninu a její operaci, nebo jste prodělala infekci, byť by probíhala asymptomaticky. ALT je nad normou pouze nepatrně, možná následkem úrazu (ALT se může uvolňovat při poškození, i mikrotraumatu, svaloviny). Sám o sobě mne žádný z parametrů krevního obrazu a biochemie neznepokojuje a dále bych se tím nezabývala, pokud nemáte nebo se později neobjeví klinické známky nějakého dalšího onemocnění. Hormonální vyšetření příliš nekomentuji, neboť není předmětem dotazu, není příliš přehledné a jedná se o poměrně specifickou a tedy složitou oblast, orientačně snad mohu vyjádřit, že jsem nic zarážejícího nepostřehla. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Náhodně zvýšené jaterní testy
Pane doktore, chtěla bych se zeptat.Nedávno mi náhodně...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor....
CMV a zvýšené jaterní testy
Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy...
Vyšší jaterní testy
Dobrý den potřeboval bych radu vůbec nepiji a byl...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, moje čtyřletá dcera měla 5 dní horečky spojené...
Infekční mononukleoza a zvýšené jaterní testy
Dobrý den, je mi 22 let, předevčírem mi zjistili infekční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvysene hodnoty aTPO

Dobry den, ako cca 20r som uzivala kratkodobo Thyreoglobulin, na upravu men.cyklu....

Zvysene hodnoty jaternich testu

Dobry den chtel sem se optat sel jsem na vysetreni jaternich testu a sestricka...

Zvysene hodnoty slinivky

Dobry den, minuly tyden jsem byla na vysetreni krve. Krev mi byla odebrana v...

Zvysene jaterni testy

Dobry den prosim o radu. Mam 14ti mesicni dceru, narozenou ve 31. tydnu. Poslednich...

Zvysene jaterni testy

Dobry den, U doktora me zjistili vysoke jaterni testy. Bydlim v Anglii a...

Zvysene jaterni testy

Dobrý den, byly mi naměřeny zvýšené jaterní testy, jen se chci zeptat, může...

Zvysene jaterni testy

Dobry den, na predoperacnom vys. mi zistili zvysene hodnoty ALT (1,19) a celk.bilirubinu...

Zvysene jaterni testy+bolest

Dobrý den, před mesicem jsem prodelala virozu (bez ATB)-tyden doma. Od te doby...

Zvysene leukocyty

dobry den v 11tt mi delali krev a mam leukocyty 18, lekar mi tvrdi, ze je to...

Zvysene leukocyty

Dobrý den!Měla bych dotaz ohledně zvýšeného množství leukoctů.Náhodně při preventivní...

Zvysene Lymfocyty

Dobrý den,potřebovala bych poradit. Byla jsem na krevním rozboru ale p.doktorka...

Zvysene Lymfocyty + cervene krvinky

Dobry den, dnes mi volal muj lekar s tim, ze mam v krvi nadmerne mnozstvi cevenych...

Zvysene Lymfocyty 2

Dobrý den,dekuji za odpověď dnes 2.9.2015. A přikládám doplňující informace...

Zvysene muzske hormony a dlouhy cyklus

Milý pane doktore, několik měsíců mě trápí rozhozeny cyklus. Předtím jsem si...

Zvysene pecenove testy

Dobry den Pan doktor, chcem sa Vas opytat, mam 20 rokov a asi pred tyzdnom...

Zvysene teploty bolesti hlavy u deti

Dobry den mam 5teho syna (autista) uz 10 dni ma vysoke teploty a bolesti hlavy...

Zvysene teploty, svedeni kuze, unava

Dobry den, jiz 4 roky mam zvysene teploty, kazdy den cca 37,2. Mezi dalsi priznaky...

Zvysene teploty, unava, zarudly krk, hleny v krku

Dobrý den, chci se zeptat ohledně výsledků které zasílám v příloze, již 4. rokem...

Zvysene teploty, unava, zarudly krk, hleny v krku, nevolnost

Dobry den, nevim zda jsem dotaz zaradil spravne, je mi 23let, mam jiz 4 roky...

Zvysene teploty, unava, zarudly krk, hleny v krku, nevolnost

Nevim zda jsem dotaz zaradil spravne, je mi 23let, mam jiz 4 roky zvysene teploty...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nedostatek slin

Dobrý večer.Mám dotaz ohledně mojí maminky.Je jí 83let a má asi půl roku problémy...

Bolest bradavek

Dobrý den. Už asi půl roku mě při vstávání z postele bolí prsní bradavky. Asi...

Otevřená zlomenina prstu

Dobrý den pane doktore, koncem srpna jsem prodělal otevřenou zlomeninu III.prstu...

Hlasivky, zpěv

Dobrý den. Tak zkouším ještě tady, jako poslední možnost, protože už si nevím...

Bolesti v krku, kašel, rýma a nově i bolesti ucha

Dobrý den, Nejprve mě bolelo asi 5 dní silně v krku, přidal se kašel a rýma,...

Kožní infekce

Dobrý den, asi před 10 dny se mi objevily dva červené fleky na obličeji. Léky...

Chiariho malformace

Dobry den, chtela bych se zeptat ohledne me dcery 6 let,v kvetnu ji dianostikovaly...

Zadržování stolice

Dobrý den, paní doktorko, obracím se na Vás s problémem mojí dcerky, který...

Akné a seboroická dermatitida - léčba

Dobrý den, již cca 20 let se potýkám s kožními obtížemi na obličeji a ve vlasech....

Od kolika let (v průměru) už je plně vyvinuté sperma?

Dobrý den, Je mi 12, za pár dní bude 13 a chtěl bych se zeptat od kolika let...

Gynprodyl

Dobrý den, mám 2,5 letého syna a nyní se zhruba 6 měsíců snažíme o druhé dítě....

Bolestivý vred

Dobrý deň chcela by som sa poradiť pred dňami sa mi vyhodil veľmi veľký a bolestivý...

CT Jater - správa ze sona

Dobrý den, Chtěla bych vás poprosit o vysvětlení zprávy ze sona břicha na...

Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči

Dřív jsem hulil dost často. Naposledy jsem si dal 8.2 a budou mě testovat 28.2...

Chronický zánět moč. cest

Dobrý den, od srpna (tzn. 7 měsíců) mám zánět močových cest, nejprve jsem se...

Bušení srdce a tlak v krku

Dobrý den, nestává se mi to často, tak 2 -3 do měsíce, 1 -2 dny po sobě a pak...

Strach z nákazy HIV

Dobrý den, asi před 3 týdny jsem měla nezraněny pohlavní styk, dostála jsem...

Astma a hladina feno

Dobrý den. Před půl rokem jsem byl na měření mého astma. Naměřili mi nějakou...

Zvětšené uzliny na krku a výskyt modřin

Dobry den, od porodu ( zari 2016 ) me trapi zvetsene uzliny na krku, bolestive,...

Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?

Dobrý den,je mi 18 let. 4. dubna jsem prodělal extremně slabou mononukleózu....