Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšený cukr po těhotenské cukrovce

Vnitřní lékařství garieny 10.11.2015

Dobrý den, byla u mě diagnostikována těhotenská cukrovka, pul roku po porodu jsem byla za test a hodnoty byly 4,8 mmol/l a po jídle 5,2 mmol/l, dlouhý cukr byl 43. Po půl roce opět kontrola: 4,7mmol/l, po jídle 6,1mmol/l, dlouhý cukr 42. Mudr mi dala lék Glucophage 500, 1x denně. Nemám absolutně žádné příznaky, které onemocnění provázejí. Jediné co je můj velký problém je obezita, BMI 44. A tak se ptám: Jsou ty léky nutné? Snížením váhy bych mohla dosáhnout toho, že bych nemusela užívat léky nebo je to nevratný stav?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den paní Iveto! Vaše výsledky jsou dobré. To, že jste měla v těhotenství cukrovku opr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zvýšený cukr, bolesti na hrudi
Dobry vecer, mam zvyseny cukr rano 6,5 hodinu po jidle...
Inzulin u těhotenské cukrovky
Dobrý den, Jsem v 30.tydnu těhotenství a mám tehotenskou...
Dieta při těhotenské cukrovce
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu ohledně diety...
Cukrovka
Dobrý den, minulý týden zemřel bratr mého otce (69...
Hodnoty na cukrovku
Dobrý den chtěla bych se zeptat v jakých hodnotách...
Vyšší lačná hladina cukru
Je mi 52 let a mám zvýšený cukr - 6,2. Glykemickou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšený bilirubin a zažívací obtíže - výsledky testů

Dobrý den, genetické testy byly provedeny ,bylo mi řečeno že mám Gilberův syndrom..jelikoz...

Zvýšený bilirubin, Gilbertův syndrom

Dobrý den, Přítelovi je 19 let. Má 3x zvýšený billirubin. V poslední době má...

Zvýšený bilirubin: může ukazovat nemoc jater?

<p>Dobry den , chci se zeptat, manzel si zaplatil jaterni testy, a vysledek...

Zvýšený billirubin

Dobrý den, cca. před rokem jsem byl u praktického lékaře s problém, že mě často...

Zvýšený billirubin

Dobrý den, je mi 28, abstinent. Již v lednu jsem měla v testech zvýšený billirubin...

Zvýšený CA 72-4

Dobry den, prosim rada by som sa spytala, co znamena zvysena hodnota markeru...

Zvýšený celkový bilirubin

Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšeného bilirubinu. Kolega v práci onemocněl...

Zvýšený CIK PEG a anti GPC

Dobrý den paní doktorko, v minulosti mi byly dělány krevní odběry pro podezření...

Zvýšený CRP Wide-Range

Dobrý den, prodělala jsem velice nepříjemnou virózu, která se projevovala zejména...

Zvyšený cukr

Mám prý zvýšenou hladinu cukru 6,3. Můžete mi poradit co bych měla dělat aby...

Zvýšený cukr, bolesti na hrudi

Dobry vecer, mam zvyseny cukr rano 6,5 hodinu po jidle 8 - lekar to neresi,...

Zvýšený dermogarfismus kůže

Dobrý den, poslední 2 týdny se u mé dvouleté dcery projevuje zvýšený dermografismus...

Zvýšený diastolický tlak

Dobrý den, mám syna 22 let a už cca 1 rok má vyšší diastolický tlak, Naměřila...

Zvýšený draslík

Dobrý den, při pravidelném odběru mi byla zjištěna hranični hodnota draslíku...

Zvýšený draslík a vysoké železo

dobry den,chtela bych se zeptat,co by mohlo zpusobit zvyšeny draslík v krvi...

Zvýšený estradiol

Dobrý den, 7měsíců lítám po doktorech ohledně otýkání a bolesti nohou. Přišli...

Zvýšený faktor D-Dimer

Dobrý den, tento týden jsem byla na vyšetření v trombotickém centrum s rodinnou...

Zvýšený hlad a kručení v břiše

Dobrý den, před 2 dny jsem snědla více olivového oleje spolu s jarní cibulkou....

Zvýšený hormon štítné žlázy

Dobrý den, v měsíci prosinci jsem šla na kontrolní odběr krve a i moči z důvodu,...

Zvýšený hormon štítné žlázy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak závažné mohou být mé hodnoty. Ve 12. týdnu...