Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zvyseny vyskyt bilkovin v moci

Zdenek . 5.2.2016

Dobry den. Na zaklade preventivni prohlidky 6.1.2016 mi byly zjisteny bilkoviny v moci. Byl jsem odeslan k nefrologovi a podstoupil sono ledvin a 24 h sber moci. Bilkoviny opet v moci (4.2.2016). Nefrolog mi v podstate nic nerekl. Jsem z toho nervozni a bojim se abych nemel poskozene ledviny. Leccos jsem si na internetu nasel a mam pocit zda to nemuze byt z nastuzeni. Celkem casto chodim na malou a byva mi chladno od nohou. Rano sedam do vymrzleho auta. Nemam zadne bolesti ani jine potize. Jiz 17 let se venuji aktivne kulturistice a muj styl zivota provazi zvyseny prisun bilkovin a pravidelna fyzicka zatez. V priloze prikladam kopii lekarske zpravy. Dekuji za vasi odpoved

Odpovídá:

MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

Dobrý den , dle přiložené zprávy jsou na ultrazvuku Vaše ledviny mírně světlejší, ztrátu bílkoviny do moče máte 0,5 g za den a očišťovací schopnost ledviny Vám vyšla 1,58ml/s . Tedy , je možné ,že v řídké tkáni ledvin je více vaziva, bílkoviny opravdu vylučujete více než zdravý člověk a Vaše ledviny mírně hyperfiltrují , tedy pracují více, než by měly . Vše jsou to odchylky mírné ale jsou . Toto může mít mnoho důvodů. jak Váš vyšší příjem bílkovin ,tak Vaše větší svalová hmota nebo první projev jiných interních onemocnění . Ale dle zprávy nemáte vysoký krevní tlak, cukr máte v pořádku , takže ta největší rizika nemáte . Co se týče zmiňované infekce ,tak ta by příčinou být neměla. protože nemáte v moči krev ani prokázané bakterie. Zkusila bych se na vyšetření objednat ještě jednou, pokud dohodnete sběr moči za 24 hodin pak 3 dny před tím necvičte a týden před tím neužívejte bílkovinu. uvidíte zda to bude mít vliv . Jinak doporučuji kontrolu USG, ledivn včetně sběru 1x ročně nebo častěji pokud by se množství zvyšovalo. Přeji mnoho úspěchů.

Související dotazy

Zvýšený cholesterol
Dobrý den, dlouhodobě mám zvýšený cholesterol cca 6,5...
Zvýšený prolaktin
Dobrý den. Byl mi nalezen zvýšený prolaktin. A nyní...
Zvýšený cholesterol
Dobrý den, mám mírně zvýšený LDL a TAG v krvi,avšak...
Zvýšený cholesterol a anemie v těhotenství
Dobrý den. Jsem těhotná, 18 tt. Na začátku těhotenství...
Zvýšený puls
Dobrý den, už 2 dyn na sobě pozoruji zvýšený puls...
Trávení bílkovin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na tuto věc. Lidské...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvyseny cukor

Dobry den Rada by som sa spytala som v 24tt a robili mi test na cukor. Rano...

Zvyseny cukr

Dobry den,na konci srpna 2012 jsem prodelala hellp syndrom a rodila jsem ve...

Zvyseny erythrocyte sedimentation

Dobry den, Uz vice nez 6 tydnu me boli klouby hlavne po probuzeni a take...

Zvysený krevni tlak po tehotenstvi

Dobry den, před tehotenstvim jsem mela tlak 120/70 ještě při prvním merenim....

Zvyseny krevni tlak v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 16. tt a byl mi nameren krevni tlak 115/90. Pred tehotenstvim...

Zvyseny marker 72-4

dobry den, pravidelne chodim na preventivni vysetreni a dnes mi pri vysetreni...

Zvyseny nitroocni tlak

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli zvyseny nitroocni tlak 23, 24 muze zpusobit...

Zvyseny prolaktin/problem s dopaminem?

Dobry den, jiz od cca 17 let vim, ze mam mirne zvysenou hladinu prolaktinu,...

Zvysený TSH

paní doktorko,mam dele nez dva roky tyto problemy-vypadavani vlasu,zvyseny cholesterol,zvyseny...

Zvyseny TSH

dobry den. je hodnotu TSH 4,350 nutne liecit? pri hodnote T4 19,5. dostal som...

Zvyseny vyskyt bilych krvinek v krvi

Dobry den mam problem s mym mladsim synem neustale je posledni rok nemocny a...

Zvysovani davky

Dobry den, pred mesicem jsem zacala uzivat Sertralin na PP s Agorafobii. Zatimnenastala...

Zvysovani vahy

Je mi 26 let a za rok jsem pribrala vuce jak 10 kilo,chodim 4x tydne do fitka...

Zvysujici se sedimentace po angine

Dobry den, dcera (7 let) ma za sebou uz 3. anginu v rade. Po te posledni ji...

Zvýšená aktivita srdce a potíže s dýcháním

Dobrý den, je mi 17. let a aktivně se věnuji sportu (tanec, posilovna) v poslední...

Zvýšená AMS a bolesti břicha v těhotenství

Dobrý den, jsem v 25.týdnu těhotenství a přibližně od konce 2.měsíce mě bolí...

Zvýšená amylasa

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o radu. Před třemi lety mi bylo...

Zvýšená amyláza

Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat co mohu udělat, abych prospívala svému...

Zvýšená amyláza v plazmě

Dobrý den, při vyšetření byla opakovaně zvýšená amyláza v plazmě (AMS 1,79,...

Zvýšená amyláza v séru

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Je mi 26 let, a přibližně dva roky mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest bederní páteře

Dobrý den, mám už asi půl roku bolesti bederní páteře, bolí mě spíše na pravé...

Celoživotní lupenka

Po celém těle vyzkoušeno několik lékařu v okolí bohužel bez úspěchu a za ty...

Otěhotnění den po skončení menstruace?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět 1 den po skončení...

Vznik Parkinsonovy nemoci

Jak vzniká parkinson

Dieta při onemocnění štítné žlázy


Bylinky a zdravé srdce

Názor na použití bylin při léčbě mnoha onemocnění se různí. Ani lékaři jejich...

Moje bolavá záda

Dobrý den Vážený pane doktore, žádám Vás o radu. Bolí mě záda v bederní části,...

Fialove rty

dobri den chtěla jsme se zepata ted par dnu ktere byly studene jsme nemochli...

Nevyléčitelná angína, antibiotika,


Poraněný nehet na noze

Dobrý den, Před 2 dny jsem si poranila nehet u palce na noze (rana softballovym...

Laserové operace očí

Nejen o laserových operacích očí hovořil v pravidelném pořadu U lékaře ve Studiu...

MUDr. Dagmar Galatíková

Odborný lékař interní a revmatologie

Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku

Klíšťata existují na Zemi již více než 350 milionů let. V průběhu evoluce se...

Zlomenina krčku

Zlomenina krčku je přerušení souvislosti stehenní kosti, femuru, v místě...

Cysta na játrech a vaječníku


MUDr. Radovan Hranický

Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Libor Winkler

Stomatologická ordinace

Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×