Aloe vera gel


Crohn a zácpa, aloe vera gel

| Dotaz od: Gabriela

Chtěla bych se zeptat. Zjistily mi Crohna, tak jsem si koupila čaj Vilcacoru a Aloe vera gel. A asi 3 dny, se ráno nemohu vyprázdnit a hrozně mě bolí konečník. Tak se chci...

Gabrielo! Ano, může to být z té Aloe a já doufám, že od té doby se Vám již dař lépe! Aloe je třeba HODNĚ zapíjet. V době vzplanutí onemocnění je vláknina nevhodná a to včetně...

 

Chci si koupit 90% Aloe vera gel, jedna společnost prodávající Aloe mi však tvrdí, že takto vysoká koncentrace může způsobit rozleptání sliznice či překyselení organismu a...

Evko, nemyslím si, že je to pravda. Jde spíš jen o marketingový tah, jak Vás přesvědčit o koupi právě jejich produktu s nižším podílem Aloe vera.

Nejčtenější článek Ilustrace

Péči o pleť a viditelné části těla považuje za běžnou součást života většina žen. Nebrání se ani radikálnějším zásahům ve prospěch mladistvého vzhledu. V tomto směru však...

 celý článek

Lečím se s uzlem na štítné žláze, krev mám dobrou a beru rano 1/2euthyroxu. K doktorovi jdu opět za půl roku a tak jsem se chtěla zepat zdali mohu při této lečbě uživat vitaminy...

K substituční léčbě hypofunkce štítnice s uzlem by doplňování vitamínů a minerálů z přírodního zdroje formou užívání aloe vera gelu by neměl být žádný problém. Při užívání...


Aloe může pomoci, ale i uškodit. Je proto nutné zacházet s ní opatrně

Přestože dnes existuje několik způsobů, jak léčit ulcerózní kolitidu nebo Crohnovu chorobu, žádný z nich není zcela spolehlivý a nedokáže úplně zamezit všem příznakům a postupu...

 celý článek
Nejčtenější článek Ilustrace

Část kuřáků tvrdí, že přestávat kouřit po dlouhé době nemá smysl. To je ale velký omyl. Tělo má značnou samočisticí schopnost. Stačí, když mu přestanete škodit.

 celý článek

Pití aloe vera v těhotenství

| Dotaz od: Zuzana

Chtěla jsem se zeptat, zda můžu pít v těhotenství Aloe vera gel od firmy Leaving forever? Na jejich stránkách píšou, že se jeho pití doporučuje i v těhotenství a v době kojení...

Gel aloe vera vám nijak v těhotenství uškodit nemůže, tedy můžete pokračovat v jeho pití.

Warfarin a aloe vera

| Dotaz od: Petra

Jsem studentkou 4. ročníku Farmacie a zajímá mě, zda pacient, užívající warfarin může dlouhodobě pít čistý gel z aloe vera. Dozvěděla jsem se o jeho všestranném působení a chci...

Petro! Nevím jak vydatným zdrojem vitaminu K je aloe vera a nepodařilo se mi to dohledat. Doporučuji začít užívat aloe a nechat zkontrolovat INR po týdnu užívání (a tedy...

Aloe vera

| Dotaz od: Adam

Nechci zdržovat, jen kdyby jste mi napsala jak konzumovat aloe vera, aby účinnost byla co největší(trpým mozkovým ochrnutí). Je mi jasné, že otázka je trochu z oboru, ale kdyby...

Ke konzumaci se používá dřeň (dužnina) z listů. V jakém množství a jak často, to je otázka pro odborníka na byliny, což nejsem. Na internetu existuje poradna týkající se Aloe...

Josef

| Dotaz od: josef

Jsem po chemoterapii ukončena 28.8.2009 a od té doby piji aloe vera gel.Chtěl bych znát váš názor jestli mi to může pomoci a jestli mi to naopak nemůže uškodit .Děkuji vám za...

Pití aloe vera by vám rozhodně uškodit nemělo. Je to totiž nápoj, který obsahuje množství vitamínů. Přesto je ale možný přínos pro organismus značně nejistý. Hezký den.

Cca před rokem jsem začal trpět v relativně mladém věku po prochlazení v posilovně VAS C páteře s vegetativním doprovodem, kdy akutní forma trvala přibližně 1/4roku. Následnou...

Nebylo prokázáno pozitivní působení pouze na meziobratlové ploténky (studie byly dělány vždy s klouby - tedy pokud je mi známo), je to ale kloubní výživa, ploténka je z vaziva a...

Nejčtenější článek Ilustrace

Chcete se zbavit rakoviny a děláte pro to všechno. Ať už se zotavujete z chirurgického výkonu, podstupujete chemoterapii, ozařování, nebo jinou léčbu, dopřejte si dostatek...

 celý článek

Slyšeli už jste někdy pojem píštěl nebo zlatá žíla? Je to české označení pro hemoroidy. Jednou z nejznámějších osob trpících tímto onemocněním byl například Ludvík XIV.

 celý článek

Mít s sebou na cestách vše důležité na ochranu svého zdraví je nutností. Bez ohledu na to, kam zrovna jedete. Věci pro poskytnutí první pomoci, včetně všech potřebných léků...

 celý článek

S letní sezónou jsou kromě radostných zážitků spojeny také štípance, průjmy, úrazy a další podobné komplikace. Než zamáváte domovu na rozloučenou, ujistěte se, že jste na tyto...

 celý článek

Slunění má celou řadu pozitivních účinků pro organismus, ale nedodržováním základních pravidel může dojít ke spáleninám. Při léčbě mírnějších z nich, které nevyžadují pomoc...

 celý článek

V období prázdnin a dovolených je „obal“ našeho těla vystaven mnohým nebezpečím. Aby kůži poznamenalo šrámů co nejméně, vyplatí se být připraven. Kromě různých volně...

 celý článek

Odřenina na kterékoli části těla není nic příjemného. Navíc hrozí průnik škodlivých bakterií do rány a komplikace. Chcete snížit riziko infekce a urychlit hojení? Držte se...

 celý článek

Mnozí pacienti používají při hojení ran různé doplňkové a alternativní přípravky, které mohou příznivě nebo naopak nepříznivě ovlivňovat terapeutický proces. Chirurgové a...

 celý článek

Stolice

| Dotaz od: josef

Prosím vás mám takový problém jsem po chemoterapii ukončeno 28.8 2009 klasický seminom varlete st.2 a.Začal jsem brát aloe vera gel byl mi doporučen chtěl bych se vás zeptat...

Po chemoterapii se ničí buňky, které se rychle dělí. Mezi ně patří i buňky střevní sliznice - to ve většině případů vysvětluje, proč je nemocným špatně, bolí je břicho a mají...

Imunita u syna

| Dotaz od: Daniela

Mám 3,5 letého syna, který nebyl do svých dvou let nemocný. Pak ve dvou a čtvrt letech nastoupil do školky a měl pořád rýmy, kašle a horečky, nikdy nic vážnějšího. Mandle má v...

Aloe vera má mnoho blahodárných účinku, působí protizánětlivě, posiluje imunitu, nemusíte se obávat současného podávání s Imunoglukanem. I přes preventivní užívání podpůrných...

K prázdninám patří i dětské dovádění na slunci. Děti si řádění na sluníčku dokážou užít jako nic jiného. Dospělí by je sice od této radosti rozhodně neměli zrazovat, ale přesto...

 celý článek

Stolice

| Dotaz od: pavel

Chtěl bych se vás zeptat.Pravidelně každá ráno mám jdu na stolici,teď posledních 14 dnů je taková kašovitá,nejní to přímo průjem,je hnědé barvy a krev ani hlen tam nejní.Někdy...

Pavle! Pokud jste v posledních dnech zvýšil příjem ovoce a zeleniny (což je velmi dobře, zvýšený příjem vlákniny je prevencí mnoha chorob) lze očekávat, že vaše stolice bude mít...

Lupenka

| Dotaz od: Jiřina

Mé mamince je 89 let a téměř 10 let trpí lupenkou.Má ji především na nohou a rukou, někdy to jsou takové velké hluboké boláky. Říká, že si neumíme představit, jaké bolesti...

Colostrum podle mého názoru asi lupénku neovlivní, ale pokud je mastné, alespoň promaže suchou kůži. Aloe je hlavně uklidňující, možná pomůže a nejspíš neuškodí. Nemažte je na...

Kousnuti z matrace

| Dotaz od: Sandra

Obcas mne v noci kousne (i pres pyzamo) jakysi okem neviditelny hmyz zijici v matraci, nevim vsak, zda jde o roztoce, blechu, stenici, apod., nebot nepozoruji zadne vytrusy, nic...

Mohlo by jít např. o tu štěnici, jen podle nálezu na kůži se to poznat nedá. Bylo by vhodné vydezinfikovat místnost nějakým insekticidem.

Sjogrenov sy

| Dotaz od: Miroslava

Mam diagnostikovany Sjogrenov sy a velke problemy so suchymi ocami. Pouzivam rozne gely bez konzervacnych latok, co mi ale pomaha dost malo (uzivala som aj Plaquenil, bez...

Z očních kapek bych Vám doporučila zvlhčující oční kapky Systane ultra, moji pacienti s nimi mají dobré zkušenosti. Vzhledem k tomu, že Sjogrenův syndrom je autoimunitní...

Divertikly, divertikulitida

| Dotaz od: Majka

Pane doktore, už před rokem jsem si stěžovala u prakt.lékařky na trvalé pobolívání v levém podbřišku, UZV břicha však nic významného neprokázal, takže jsme spolu dál nic...

Vážená paní Majko, v současné době se při divertikulóze tlustého střeva považuje za prospěšné zvýšit příjem vlákniny v potravě, cyklicky užívat nevstřebatelná antibiotika (jako...

Imunita, helykobakter

| Dotaz od: Nikola

Od mala mám oslabenú imunitu,od mala bývam často chorá, mam nejake alergie na prach a podobne ,a najnovšie mi zistili helykobaktera a tiez mam zatial nepotvrdenu psoriazu( v...

Koloidní stříbro i preperáty s Aloe vera můžete užívat současně pokud je dobře tolerujete. Doporučovala bych imunologické, alergolgoické vyšetření a pokud se prokáže oslabení...

Popraskaná pokožka

| Dotaz od: Erik

Mám problém s pokraskanou pokožkou na žaludi. Občas je veľmi suchá a je popraskaná. Začal som používať mydlo s aloe vera a natierať hydratačným krémom. Už nie je taká suchá ako...

Může jít o izolovaný projev atopického ekzému. nepoužívejte mýdlo ani sprchové gely a hodně promazávejte (Bepanten mast, Infadolan apod.). Při zhoršení navštivte kožního lékaře.

Doplněk stravy

| Dotaz od: Michaela

Mám atopický ekzém a dozvěděla jsem se, že ho mohu léčit i vnitřně - jelikož je na vině hlavně strava. Objevila jsem úžasný produkt od firmy LR Health and Beauty, konkrétně...

Obecně lékaři se příliš k potravinovým doplňkům nepřiklání. Obvykle neuškodí, ale ani nepomohou. Zkusit můžete co chcete, ale záruka není žádná

Beru moc často antibiotika

| Dotaz od: Michaela

Mám obavy o své zdraví, protože beru moc často antibiotika a stejně to k ničemu nevede. Mám časté močové infekce a poševní infekce, po antibiotikách se vše zlepší, ale cca za...

Michaelo, chtěla bych Vás především uklidnit, problém, který popisujete se týká velkého množství dívek a žen v naší společnosti a neměl by mít žádnou souvislost s možností mít...

Chtěla bych se zeptat, jak rozeznám atopický ekzém a kopřivku. Jak tyto nemoci léčit? Od malička mě trápil atopický ekzém na stehnách, ale nebylo to nijak hrozné (chodím ke...

Ekzém a kopřivka jsou vyvolány jiným typem alergické reakce, kopřivka se objevuje a mizí velmi rychle - minuty, hodiny, mění svou lokalizaci. Ekzém je spíše chronického...

Štípance blechou

| Dotaz od: Kateřina

Poslední cca týden se mi vyrašil jeden velký pupínek (pocit jak kousnutí od komára nebo hovada, i stejný vzhled pupínku), ten ale nesplaskl. Dnes v noci se mi udělala v jeho...

Milá slečno Kateřino, dle přiložené fotografie by se nemělo jednat o nic vážného, pupínky by mohly být kousance od blechy i vzhledem k anamnéze nového člena rodiny. Můžete...

Minuly tyden v patek rano jsem se probudila a objevila na rukou cervene pupinky, vypadalo to jako bodnuti hmyzem, ale pak se to rozsirilo na dekolt a pod ocima. Na druhy den se...

Livie, pokud Zyrtec zabírá, pak skutečně to dle popisu vypadá na alergickou reakci, nicméně původce můžeme pouze hádat. Zamyslete se, zda jste v poslední době nepožívala nějaké...

Stolice

| Dotaz od: pavel

Nezlobte se já sem poslal špatný mail.Toto je ten můj.Dobrý den každé ráno chodím na stolici pravidelně,teď posledních 14 dní je taková kašovitá má hnědou barvu a krev i hlen...

Pavle! Pokud jste v posledních dnech zvýšil příjem ovoce a zeleniny (což je velmi dobře, zvýšený příjem vlákniny je prevencí mnoha chorob) lze očekávat, že vaše stolice bude mít...

Svědění kůže

| Dotaz od: Silvie

Vážená pí doktorko, již přes 14 dnů mě trápí úmorná svědivost kůže, která se nejdříve začala projevovat vně na pažích, následně na stehnech, postupně na celé tělo, kromě zad...

1) Samotná suchost kůže může vést k úpornému svědění, navíc nedostatek estrogenů suchost zhoršuje, takže promazávejte (Atoderm, Lipikar, Iso-urea krém). 2) Očistnou kúrou jistě...

Měla bych dotaz, zda účinnost antikoncepce může narušit aplikace třezalkoveho masážního oleje na kůži? nebo doplňky stravy zklidňující trávení (např. Aloe Vera gel, Silicea či...

Miriam, třezalkový olej aplikovaný na kůži antikoncepci nijak neovlivní. Celkové užívání třezalky ale už ano. Aloe Vera nebo křemelina by antikoncepci ovlivňovat neměly, Smecta...

Krční mandle

| Dotaz od: Dana

Potřebuji poradit. Synovi je 15 let, během 4 měsíců prodělal opakovaně angínu s bacilem streptokok, byli mu nasazeny antibiotika penbene a aplikovány 2 injekce pendeponu. Nyní...

Rozhodnutí o odstranění krčních mandlí je vždy nutné pečlivě uvážit, pouze při opakovaných infekcích bych ho asi nedoporučila. Odstraněním mandlí se zničí vstupní brána, která...

Pred 2 dny se mi udelali v oblasti ochlupeni na genitalii cervene vredy. Zpocatku to vypadalo jako obycejne potnicky, ale po 2 dnech se z toho vyklubaly vredy viz. foto. Nevim...

Může jít o zánět vlasových folikulů - kořínků, ta bílá ložiska mohou být projev vitiliga - autoimunní ztráta pigmentu. Rozhodně bych doporučovala ale návštěvu lékaře.

Neustálé afty

| Dotaz od: Mariella

Již tak rok a půl se mi dělá přibližně jednou měsíčně aft. Často na jazyku, na stejném místě..ale nejen tam. Momentálně se mi udělal aft mezi dásní a dásní pod zubem - na místě...

Léčba recidivujících aftů je velmi problematická. U Vás je možnost léčby ještě omezena tím, že máte autoimunitní on. štítné žlázy a celiakii, kde není vhodné imunitu příliš...

Světlá stolice

| Dotaz od: josef

Chtěl bych se vás zeptat,jsem po chemoterapii 4 cykly adjuv EP ukončeno 28.8 2009 .Začal sem pít aloe vera gel.Ted mám tak měsíc takovou světle hnědou stolici je normální...

Josefe! Pokud máte delší dobu světlou stolici, může to být známka onemocnění žlučníku nebo žlučových cest. Souvislost s užíváním aloe vera gelu se mi zdá nepravděpodobná...

Zarudnutí kůže

| Dotaz od: andreas

Již čtvrtý den mě trápí vyrážka v oblasti levého třísla (i levá půlka a spodek šourku) Vrátil jsem se dnes ze 14ti denní dovolené u moře, kde se mi již po pár dnech objevila...

Andreasi, dle mého mínění se jedná o sekundární bakteriální infekci kůže, nelze ani vyloučit mykotickou infekci. Jelikož je ložisko již rozsáhlé, doporučila bych vám zajít co...

Potničky

| Dotaz od: Patrik

Chtěl bych se zeptat, když se potím tak mi vyskáčou svědivé "tečky" které trvají asi 20 minut, poté pominou. Nějaké rady? Děkuji. Jestli by bylo možné nevolat...

Nejspíše se jedná o potničky ( miliaria). Je to relativně časté onemocnění ekrinních potních žláz, které se objevuje za podmínek zvýšené vlhkosti a teploty prostředí. Vznik...

Krém pro problematickou pleť

| Dotaz od: Sára

Chtěla bych se optat na výrobu domácího krému. Je mi 20 let a mám citlivou pokožku střídavě mastnou a suchou s akné. hodně špatně reaguje moje kůže i na slunce (většinou se...

Olej Vám může spíše akné vyvolávat, éterické oleje dráždit, oxid zinečnatý zklidňovat ... Nevím co by tento přípravek udělal s vaší pletí, když píšete, že jí máte citlivou. Oxid...

Mám 4 letého syna a roční dceru, zhruba před měsícem jsem trpěla bolestí krční páteře, která vystřelovala přes pravou lopatku až do pravé paže. Po týdenních neklesajících...

Rozhodně je nutné váš problém řešit dlouhodobě a odstranit vyvolávající příčinu. Navštivte ortopeda, který přesně určí místo blokády a ev. sám provede odblokování, ale hlavně...

Šťáva z aloe vera pro děti

| Dotaz od: Adéla

Chtěla bych se zeptat, zda je šťáva z Aloe vera vhodná pro děti (5 let)? Eventuelně jaké problémy by mohla způsobit? Já sama s ní mám dobrou zkušenost a chtěla bych ji dát...

Některé přípravky s aloe vera jsou vhodné i pro děti od tří let. Pokud dceři podáte takový přípravek, který je přímo pro děti určen, nevadí to. U šťávy z aloe vera obecně...

Předem se omlouvám za můj trošku přihlouplý dotaz, ale chci mít jistotu. Chtěla bych se zeptat, zda neovlivní nápoj z aloe vera účinek antikoncepce Lindynette 20? Děkuji moc za...

Nápoj z aloe vera neovlivní účinek antikoncepce Lindynette 20.

Bio aloe vera

| Dotaz od: Zdeněk

Dočetl jsem se, že pokud mám krevní skupinu 0, pak bych neměl užívat bio extrakt z aloe vera. Údajně dochází k nadměrnému ředění krve. Užívám léky na anginu pectoris, včetně...

Toto tvrzení vychází z diety dle krevních skupin, která se řadí spíše k alternativním způsobům stravování. Osobně nepovažuji užívání aloe vera v přiměřených dávkách za nevhodné...

Prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Léčím se na cirhozu jater /ne alkoholovou, po prodělané žloutence/. Delší dobu mám problémi se zažíváním, trpím zácpou, pálením žáhy...

Spíše bych radil od přípravku s aloe ustoupit. Jeho složky totiž mohou ovlivňovat jak funkci jater, tak i reagovat s ostatními léky. Navíc jaterní onemocnění není pouze jedno...

Použití aloe vera

| Dotaz od: v.

Pořídila jsem si aloe vera. Je to skutečně velice živá a čilá rostlina, a tak jsem se rozhodla, že jí ustřihnu jedno menší rameno, abych si vyléčila jizvu na rtu po oparu, která...

Tak předně efekt užívání aloe záleží na tom, jaký druh Aloe jste si pořídila. Ne všechny druhy mají i léčivý efekt. Za předpokladu, že jste si koupila aloe vera barbadensis...

Již asi dva roky se léčím na sníženou funkci šítné žály. Denně beru 1 tabletku Euthyroxu. Chtěla bych vědět, zda můžu pít nápoj s dužinou Aloe vera. Zda mi to nebude nějak...

Nevím o žádném ovlivňování léku,kde je obsažen thyroxin a štávy z aloe vera. Hezký den.

Rýma dokáže znepříjemnit život nejen v zimě. Stačí ucpaný nos a cítíme se pod psa. Nachlazení nebo chřipka, které může doprovázet právě i rýma, navíc často udeří bez varování...

 celý článek

Chřipka a nachlazení patří mezi onemocnění, kterými si několikrát za život projde každý z nás, zejména na podzim a v předjaří. Přestože chřipková sezóna přichází každý rok v...

 celý článek

Snad každý z nás se už někdy spálil na sluníčku. Podcenění síly slunečních paprsků dokáže pořádně znepříjemnit celý zbytek dovolené. Člověk se cítí jako v ohni a každé sebemenší...

 celý článek

Hleny ve stolici

| Dotaz od: 1Hanka1

Moc Vás prosím o radu. Mám problém se stolicí. Vše začalo tím, že zhruba před rokem a půl se mi objevila krev z konečníku. Šla jsem k obvodnímu lékaři a ten mi po vyšetření...

Hanko, pokud byly testy na okultní krvácení negativní, nádoru se bát nemusíte. Hemoroidy se často projevují jak jasnou červenou krví, tak i hlenem ve stolici. Problémy s...

Onemocnění podobající se průduškovému astmatu popsali egyptští lékaři již patnáct set let před Kristem. K jeho léčbě se tehdy používaly léky podávané celkově i inhalační cestou...

 celý článek

Infanrix-ipv+hib

Žijete s Crohnovou chorobou nebo ulcerózní kolitidou? Jistě berete léky a dodržujete dietní omezení dle rad svého lékaře. Někteří pacienti však mají pocit, že by se v léčbě dalo...

 celý článek

Podzim již rozehrává svou symfonii barev a ohlašuje se příchodem sychravého počasí. Teploty se pomalu, ale jistě blíží k nulovým hodnotám. Chladné počasí přitom neprospívá ani...

 celý článek

Žaludeční vředy

| Dotaz od: Lucie

Již týden mě bolí žaludek a hlavně jako když mám hlad a vystřeluje to až k hrudní kosti doktorka mi řekla že to jsou nejspíš žaludeční vředy které má i můj otec. Dala mi Helicid...

Po Helicidu by se Vám mělo ulevit velmi rychle, dříve než až za týden. Aloe Vera k tomu užívat můžete, antikoncepci by ani jeden přípravek ovlivnit neměl. Pokud bolesti žaludku...

Určitě víte, že na rozdíl od toho, co tvrdily ještě naše babičky, opalování kůži nesvědčí. UV záření obsažené ve slunečních paprscích naši kůži sice obarví do krásného hnědého...

 celý článek

Po několika týdnech zimy s pošmourným počasím začíná jaro a s ním přibývá slunečných dní. Vystavit tělo slunečním paprskům je lákavé. Hlavně na jaře nás však v souvislosti se...

 celý článek

Suchá a podrážděná. Taková bývá pokožka v zimě. Může za to mráz, ale také nevhodná péče a nejrůznější zlozvyky. Hýčkejte namáhanou pokožku podle našich doporučení. Odmění se...

 celý článek

Začervenalé skvrny, suchá místa, svědící plochy. Pokud nastanou problémy s kůží, řešením rozhodně není nákup peelingů, masek a „zázračných“ krémů pro všechny denní doby. Na...

 celý článek

Zima je pro pokožku velice zátěžovým obdobím – a to zdaleka nejen pro nemocné s lupénkou neboli psoriázou. Péče o kůži v zimě je pro lidi s normálním typem pleti důležitá...

 celý článek

Cílená léčba zaznamenává velké úspěchy při léčbě mnoha nemocí. Jejímu nasazení ale předchází vyzkoušení klasických léčebných metod. Mnoho pacientů proto nakonec ani cílenou...

 celý článek

Pajizévky neboli strie nejsou ničím, o co bychom stáli. Přesto se na kůži mnoha lidí vyskytují celkem často. Vznikají tehdy, když se kůže příliš „natahuje“. Vlákna se v...

 celý článek

Asi 4 roky mam pozitivni hodnotu ANA protilatek. Nepamatuji si hodnotu presne, ale vim, ze lekarka na imunologii mi do zpravy psala "v nizkem titru". Hodnota se mi ani nezvysuje...

Opravdu mírně zvýšená hladin autoprotilálek nemusí znamenat žádné onemocnění, je potřeba sledovat, zda-li se nález nemění v čase + sledovat i jiné autoprotilátky, sedimentaci...

Náhlé kožní problémy

| Dotaz od: Kateřina

Nikdy jsem ekzémy ani kožními problémy netrpěla. Od jara mám několik problémů. Začalo to na jaře na patě, kde se mi objevilo a nyní pořád zvětšuje červené svědící, neustále se...

Podle vašeho popisu jste atopik (= geneticky daná náchylnost k poříp. alergickým stavům), všechny projevy na kůži jsou jedna choroba - atopický ekzém. Pokud kortikoidy...

Nizka imunita

| Dotaz od: Eva

Chtela bych se zeptat na nasledujici problem. Nedavno jsem si uvedomila, ze za posledni rok nebylo jedineho mesice, kdy bych neonemocnela nejakym virem. Nektere mesice jsem to...

Pokud jste stonala více jak 4-5x do roka, doporučovala bych imunologické, alergologické vyšetření. Důležitá je dostatečná rekonvalescence po infektech, infekty nepřecházet...

Pálení nohou

| Dotaz od: Dana

Již asi 6 týdnů mě průbežně (někdy tři dny po sobě, někdy s dvoudenní pauzou) pálí prsty u nohou.Pálivost se střídá s naprosto extrémní svědivostí.Pálí vždy jen prsty,jak ze...

Chápu vaše problémy, ale bohužel bez podrobného vyšetření ( a bez toho, aby vás viděl nějaký lékař na vlastní oči) nelze udělit nějakou radu. Začala bych vyšetřením u obvodního...

Bolest kolena

| Dotaz od: Eva

Chtěl jsem se zeptat ,když jezdím na kole začne mě dost bolet koleno ale když chodím je to dobré ,bolí mě jen při námaze. můžete mi říct jaké masti mám použít zkoušela jsem...

. můžete zkusit při námaze mít koleno zpevněné například pružným obinadlem. Z volně prodejných mastí lze zkusit například Veral gel, Mobilat, masti s kostivalem a řadu dalších...

Celiakie

| Dotaz od: Nora

Letos mi zjistili celiakii zánět tenkého střeva. Nyní beru ráno aloe vera a tekuté kolostrum, na večer enterosgel. Potraviny se snažím jíst bezlepkové,ale moc to nepomáhá. Nevím...

U celiakie je bezlepková dieta jediný způsob k zabránění projevům nemoci. Při jejím dodržování obyčejně v relativně krátké době tyto projevy vymizí. Jestliže se ale po zavedení...

Vyrážka pod nosem

| Dotaz od: Petra

Moc prosím o odpověď na můj dotaz. Je mi 22let. Asi před měsícem se mi udělal červený flíček s jakoby malými stroupky pod nosem(někdy i malý pupínek). Trochu to svědí a kůže se...

Může jít o ložisko ekzému či perinasální dermatitidu. nejlepší by bylo nyvštívit kožního lékaře, příp. ještě můžete zkusit z volně prodejných Hydrocortizon mast 3xdenně.

Časté onemocnění

| Dotaz od: Barush

Letos, tedy v roce 2011, jsem často nemocná. Máme konec měsíce květen a já již po deváté beru antibiotika. Vše začalo obyčejnou chřipkou, dále bronchitidou a od začátku března...

Určitě bych upřednostnila imunologické vyšetření před užíváním Ribomunilu. Vyšetření mělo být naopak dříve než byl Ribomunil nasazen. Doplnila bych i alergologické vyšetření...

Červené skvrny na kůži

| Dotaz od: Barbora

Na levém stehně jsem objevila červené skvrny ve tvaru mapy. Na dotek je kůže teplá, nepálí ani nesvědí. Je možné že je to reakce na sluneční záření? Asi dvě hodiny mi na toto...

Je jistě možné, že tyto skvrny jsou vyvolané účinkem slunečního záření, obzvlášť pokud nepopisujete žádné doprovodné příznaky. Spálením kůže, obzvláště opakovaným se vystavujete...

Oslabená imunita

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak na oslabenou imunitu. S počátkem druhého těhotenství až dosud - malému je nyní 6 měsíců- mám problémy s častými záněty nosohltanu - rýma...

Uričtě bych Vám doporučovala alergolgoické , imunologikcé vyšetření, del výsledků by se nasadila konkrétní léčba. Preparát GS immunostim - patří v podstatě mezi bakteriální...

Zhoubný novotvar konečníku

| Dotaz od: Jitka

U mého manžela objevili zhoubný novotvar konečníku. Momentálně neužívá žádné léky (novalgin proti bolesti), má podstoupit ozařování a chemoterapii a poté operaci. Chtěla bych se...

Přípravky používat může.

Imunita

| Dotaz od: Jarmila

Chtěla jsem se zeptat ,mojí mamince se pořád vracejí chřipky.Dříve to nebylo tak často,ale nyní je to o hodně častější.Byla na různých vyšetřeních ,dokonce i na alergologii,ale...

Pokud maminka měla všechna imunologická a alergologická vyšetření, doporučila bych posílit slizniční imunitu např. probiotikya, colostrum , protizánětlivý efekt má i Aloe vera.

Imunita

| Dotaz od: Šárka

Po druhém porodu jsem tak trochu vykolejená, nálady, večer nebo i přes den se vnitřně klepu ale není to únavou fyzickou...stres nemám...dostala jsem antidepresiva citalec 5mg...

Citalec není jediné antidepresivu, pokud Vám alespoň částečně pomohl, tak bych po konzltaci s Vaším lékařem zkusila jiný preparát, léků je v současné době na trhu opravdu velké...

Imunita 5 letého dítěte

| Dotaz od: Markéta

Mám vážný dotaz co se týká mého syna, má 5 let a stejně jako minulý rok, už opakovaně prodělal angýny průdušky, rotavir a to že jde 3 dny do školky aměsíc je doma, při tom má...

Určitě bych nenasazoval Broncho-vaxom ani jiný imunologický preparát bez předešlého imunologického, alergologického vyšetření, včetně vyloučení celiakie. Očkování proti...

Chřipka po mononukleoze

| Dotaz od: Karel

Loni jsem prodělal mononukleozu. Potvrzena krevnimi testy, vylouceny jiné sex. nemoci. Půl roku mě bolely krční uzliny, to je ale už pryč. V únoru jsem chytl chřipku a dodnes...

Vypadá to , že jste byl řádně vyšetřen, někdy po virose opravdu dlouhodobě mohou přetrvávat nepříjemné pocity v krku, pokašlávání. Zkuste pravidelně kloktat vincentku, můžete...

Imunita

| Dotaz od: Martin

Chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a za jak dlouho se zlepsi?delaji se mi casto opary a slysel jsem ze mam slabou imunitu ale jinak moc nemocny nebyvam tak nevim.diky...

Pokud tpíte častými výsevy herpesů, doporučovala bych Vám imunologické vyšetření, kdy se provedou krevní odběry, z výsledků se dá posoudit stav Vašeho imunitního systému. Zatím...

Za poslední rok(od ledna 2011) jsem prodělala již 5 zánětů z toho 4 byly záněty průdušek. Jelikož jsem maturitní ročník a opravdu si nemůžu dovolit být nemocná a neustále do...

Při opakované nemocnosti - zvláště pokud se jedná o bronchititdy, bych spíše než samoléčbu, doporučovala alergologické, imunologické vyšetření, kde by se podle odběrů...

Imunita

| Dotaz od: Jiří

Chtěl bych se zeptat, konzumací jakých potravin bych mohl zvýšit svoji imunitu nebo jakým jiným způsobem ji mohu podpořit.

Pro podporu lokální slizniční imunity doporučuji pravidelné užívání probiotika /Dophillus adultus, Probiofix/, vhodné jsou zelené potraviny/ zelený ječmen, chlorella, které...

Unikání stolice

| Dotaz od: Halča

Doma jsem vpohodě.Když mám vyjít ven chodím víc krát na velkou.Cítím nutkání na stolici a když vypadá ,že už se to uklidnil ,vyjdu ven a stává se mi,že mi unikne stolice,přes...

Příčinou může být poškození nebo dysfunkce svalů a nervů análních svěračů, ztráta zásobního prostoru v rektu a samozřejmě těžký průjem. Ve Vašem případě se zdá pravděpodobná...

Paní doktorko, jsem už zoufalá z oparů. Posledního půl roku se mi objevuje pravidelně ob 14 dní opar. Vždy na jiném místě v oblasti až po konečník a zpět na genitálie. Používám...

Opakující infekce jsou spíše známkou inmunitního rozvratu. Doporučila bych Vám vyšetření na imunologii, určitě by to stálo za to. Dobrou zkušenost s léčbou opakujích se infekcí...

Artróza v nártech a kotnících

| Dotaz od: Hedvika

Prosím o odpověď, jak mohu ovlivnit úspěch léčby diagnostikované artrózy v nártech a kolem kotníků nohou. Je mi 71 let, obtíže trvají asi dva roky. Spočívají v tom, že se...

Paní Hedviko, doporučila bych Vám konsutovat s Vaším ortopedem možnosti ortopedické obuvi se snadným nazouváním. Bylo by zbytečné, abyste kvůli nevyhovující obuvi nemohla nadále...

Hleny ve stolici

| Dotaz od: Hanka

Chtěla bych Vás tímto požádat o radu. Můj problém začal někdy před rokem a půl. Měla jsem nějaký nespecifický nález na prsu, a tak mi doporučili kontrolu za půl roku. Začala...

Po uvedených jídlech se stolice opravdu může zbarvit. Přesto pokud máte hleny ve stolici, doporučoval bych vyšetření na proktologii nebo na na gastroenterologii. Kontaktujte...

Bolest ve stehně

| Dotaz od: otmar

Při fotbale jsem stehnem narazil v plné síle do protihráče a když jsem se pak chtěl rozeběhnout a chtěl jsem zvednout stehno nahoru, jde to velmi obtížně a bolí mě, nepíchá mě v...

Doporučuji vyhledat ortopeda nebo chirurgii, aby Vám stehno prohlédli, zda je jen pohmožděné nebo nějak vážněji zraněné (natržený sval např.). Od nálezu se bude odvíjet léčba a...

Kontakt s částmi některých rostlin může podráždit kůži i u zdravých jedinců. A po ozáření sluncem mohou být takové reakce ještě výraznější. U zdravého člověka případné...

 celý článek

Maminku trápí dlouhou dobu opakovaně infekce - v pochvě ze stěru měla pozitivní streptokok agalactiae a citrobacter freundi. Po zaléčení penicilínem (lokální aplikace) se...

Pokud maminka dochází na aplikaci imunoglobulinů, tak zřejmě již podstoupila imunologické vyšetření , na základě kterého byla tato léčba nasazena. Jelikož neznám výsledky, tak...



Voda na plicich

| Dotaz od: Ilona Mendelova

Maminka (64), adenokarcinom- recidiva po 16 letech, metastazy krome jineho i na plicich a tvoreni vody. Bere uz nejake prostredky: LR-leky (colostrum, problance, reishi,Aloe...

Nevím, co přesně myslíte vodou na plicích, ale pokud se jedná o výpotek v pohrudniční dutině, tak ten se dá pouze odsávat (při větším množství). Je způsoben metastatickým...

Nadymani,bolesti bricha

| Dotaz od: alena kdolska

Mam dlouhodobe problemy s vyprazdnovanim,hodne plynatost,nafoukle bricho az o 15 cm,nyni stale ve dne i noci,mam citrobacterii a vysoke aslo 636....nadymani a krece me stvou,je...

Pravděpodobně budete muset podstoupit gastro- a kolonoskopické vyšetření a ev. další speciální vyšetření k vyloučení nespecifických střevních zánětů ( Crohnovy choroba...

Léčba virových bradavic

| Dotaz od: Anna

Chtěla bych se zeptata na léčbu virových bradavic.Pediatr diagnostikoval u 2.5 letého syna virové bradavice,a však řekl, že léčba je pouze chirorgickým zákrokem pod narkózou...

Paní Křepinská. Virové bradavice jsou u dětí zcela běžné onemocnění. Pravdou je, že v současnosti nejpoužívanější a nejúčinnější metodou je odstranění fyzikálními metodami...

Zvětšené uzliny na krku

| Dotaz od: Libuše

Syn (5let)atopik v červnu prodělal zánět střednícho ucha, píchání a ATB. V zápětí byl opět nachlazený, pomohla jsem mu od bolesti uší a v zápětí i krku (Bioparoxem). Pár dnů na...

Při zánětech v oblasti krku zde samozřejmě také zduřují lymfatické uzliny a toto zduření může i poměrně dlouhou dobu přetrvávat, aniž by čemukoliv vadilo. Pokud syna zduřelé...

Pásový opar, herpes zoster, je onemocnění vyvolané herpetickým virem. Typicky se projevuje bolestmi v průběhu postiženého nervu a následným výsevem puchýřků na kůži. Léčba...

 celý článek

Průjem,hleny,škrundání

| Dotaz od: 1Hanka1

Moc prosím o radu. Již delší dobu mám problémy se střevy. Měla jsem krev z konečníku. Byla jsem u lékaře a po vyšetření na okultní krvácení zhodnotila paní doktorka, že se jedná...

Určitě byste měla kolonoskopii absolvovat, jinak se nedozvíte, proč máte problémy a nemůže vám být pomoženo. Nejpíš půjde o zánětlivý proces v tlustém střevě /ulcerocní colitis...

Streptococcus beta haem sk.c

| Dotaz od: Josef

Chtěl bych Vás požádat o radu. Již několik let mne trápí neustálé bolení v krku. Předchozí obvodní doktor mne na to vůbec neléčil, jen mne posílal do lékárny pro "pastilky" a...

Určitě je dobře, že jste byl na imunologickém vyšetření. S další léčbou Wobenzymem bych počkala až budete vědět výsledky. Na imunologii Vám mohou nabídnout léčbu bakteriálními...

Zácpa u dítěte

| Dotaz od: Zlatuše

Má skoro 2letá vnučka,nar.23.12.2008 (nekojená) má velice tvrdou stolici. Kaká např.1x za 3, 4 dny.Velice pláče, už se i bojí, stahuje prdelku k sobě, pot z ní teče... Užívala...

Je zajímavé, že vůbec nezminujete pit tekutin, které je u zácpy naprosto zásadní. Zvyšte příijem tekutin u holčinky, nechte někde stát hrníček s vhodnou tekutinou (voda...

Trpím kvasinkovou infekcí a velmi mě to trápí. (Je to nepříjemné) U lékaře jsem s tímhle problémem byla už dvakrát, jednou mi pan doktor předepsal tablety , které jsem si cca 6...

Určitě je důležité provést kultivaci, zda jde čistě o kvasinkovou infekci či smíšenou. Pokud po lokální léčbě neodezní přáznaky, tak je nutné užít i léky celkově, tedy...

Bolest kolen u dítěte

| Dotaz od: Mirka

Skokanské koleno + displazie patell Dobrý den pane doktore, můj syn (v dubnu již 11-ti letý) má od loňského listopadu problémy s oběma kolenama. Bolí ho tak, že nemůže vůbec...

Na dětské ortopedii je třeba posoudit tvar a polohu čéšky, která může přispívat k pocitu bolesti na určité straně kolena, k tomu se může po zatížení nebo přetížení kolena...

Chci se zeptat zda mohu konzumovat kustovnici čínskou-goji v době těhotenství a při kojení. A zda ji mohou konzumovat i děti popř. jak staré děti. totéž mě zajímá i u aloe vera...

Otázka kustovnice čínské není jednoznačná, já osobně se domnívám, že se pro dobu těhotenství a kojení nehodí, nebo zcela výjimečně několik zrnek. Stejně tak to platí pro děti...

Před 2 dny jsem si vlevo na tvrdém patře našla takovou tvrdší bouličku, začala jsem si jí neustále zkoumat jazykem a ta pak splaskla a je z ní takový červený bolestivý flek...

Zajímavá by byla fotky před splasknutím, jak píšete. Bez dalších informací Vám konkrétní příčinu sdělit nemohu. Důležité je jaká byla náplň "puchýře", v jakém stavu jsou...

Pálení nohou

| Dotaz od: Dana

Již asi 6 týdnů mě průbežně (někdy tři dny po sobě, někdy s dvoudenní pauzou) pálí prsty u nohou.Pálivost se střídá s naprosto extrémní svědivostí.Pálí vždy jen prsty,jak ze...

Chápu vaše problémy, ale bohužel bez podrobného vyšetření ( a bez toho, aby vás viděl nějaký lékař na vlastní oči) nelze udělit nějakou radu. Začala bych vyšetřením u obvodního...

Jsem ve 4. týdnu těhotenství a minulý týden jsem poprvé prodělala pravděpodobně genitální opar, který jsem nijak neléčila, jen ho mazala aloe vera (myslela jsem, že se jedná o...

Vážená paní není jisté zda se jednalo skutečně o herpes genitalis jak sama píšete. Zinnat obsahuje antibakteriálně účinnou látku cefuroxim axetil, což je cefalosporinové...

Zhoubný novotvar konečníku

| Dotaz od: Jitka

U mého manžela objevili zhoubný novotvar konečníku. Momentálně neužívá žádné léky (novalgin proti bolesti), má podstoupit ozařování a chemoterapii a poté operaci. Chtěla bych se...

Přípravky používat může.

Trávení

| Dotaz od: Michaela

Potřebovala bych od vás poradit. Je mi skoro 15 let a v období 7.- 8. třídy jsem nesnídala, nesvačila a pořádně neobědvala. Obědvala jsem např. až ve tři hodiny odpoledne a...

Potíže můžou být způsobeny špatnou životosprávou, ale pokud by trvaly déle, bylo by vhodné se poradit s Vaším dětským lékařem.

Bolest lýtka

| Dotaz od: Aneta

Již třetí týden mě bolí lýtko na pravé noze. Zhruba před 14 dny mi brali krev na D-dimery, ty byly negativní. Před čtyřmi dny jsem byla na cévním, kde mi pan doktor dělal...

Pokud jste vyšetřena na cévním a nic se nenašlo, tak potíže budou svalové. Máte natažené nebo přetížené svaly, šlachy, nebo svalové úpony. V tomto případě bude bolest intenzivní...

Protilátky cmv

| Dotaz od: Alena

Chtěla bych se zeptat, jestli existuje nějaké řešení pro můj problém. Minulý týden jsem dostala výsledky serologie, ve který je: anti-VCA IgG poz 1:2900 anti-EBNA IgG poz 1...

V serolgoickém vyšetření máte paměťovou hladinu protilátek proti cytomegaloviru, viru EBV, akutní protilátky IgM máte jak píšete negativní. Nevím zda-li Vám byla provedena i...

Bolesti ramene

| Dotaz od: Veronika

Před 3/4 rokem se mi stal uraz v práci, kdy jsem zvedala pacienta. A najednou jsem cítila že mi v tom rameni křuplo ale žádná bolest nebyla. Asi po 1 hodině mě začalo bolet v...

Veroniko, opravdu se může jednat o přetížený úpon některého ze svalů, někdy bývá poškozená i rotátorová manžeta. Vzhledem k charakteru vaší práce bude nutné požádat o pracovní...

Epikondylitida

| Dotaz od: Simona

Již 14 dní mám bolest na levém předloktí, dělám závodně horolezectví, takže ruce jsou těžce namáhány...Minulý týden jsem byla u doktora, neřekl mi vlastně vůbec nic, jen mi to...

Simono, ve Vašem případě se může s velkou pravděpodobností jednat o epikondylitidu. Dle toho jestli jsou postiženi extenzory nebo flexory ruky se rozlišuje na e. medialis a e...

Bolest kolena

| Dotaz od: Juraj

25.3. sa mi stal uraz pri futbale, zrazil som sa s protihracom kolenom na hrane spodneho klbu a jablcka - pocitenie strasnej bolesti a pad na zem, potom som odkryvkal na lavicku...

Vzhledem k přetrvávajiícím potížím a to od 10.3. řadě vyšetření a léčení by bylo na místě dokončit stanovení diagnozy a to především vyšetřením kolena magnetickou rezonancí. I...

Bolest kolena

| Dotaz od: Eva

Chtěl jsem se zeptat ,když jezdím na kole začne mě dost bolet koleno ale když chodím je to dobré ,bolí mě jen při námaze. můžete mi říct jaké masti mám použít zkoušela jsem...

. můžete zkusit při námaze mít koleno zpevněné například pružným obinadlem. Z volně prodejných mastí lze zkusit například Veral gel, Mobilat, masti s kostivalem a řadu dalších...

Mám takový komplexnější problém. Trpím zápachem z úst, na jazyku se mi neustále tvoří silný povlak, který si denně minimálně dvakrát čistím. Jazyk nejde nikdy vyčistit úplně a...

Navštívil bych ORL a gastroenterologa, pokud chodíte pravidelně na zubní a není nikdy problém v dásni či zubu může se jednat o chronický zánět jazykové mandle nebo fokusy v...

Léčba virových bradavic

| Dotaz od: Anna

Chtěla bych se zeptata na léčbu virových bradavic.Pediatr diagnostikoval u 2.5 letého syna virové bradavice,a však řekl, že léčba je pouze chirorgickým zákrokem pod narkózou...

Paní Křepinská. Virové bradavice jsou u dětí zcela běžné onemocnění. Pravdou je, že v současnosti nejpoužívanější a nejúčinnější metodou je odstranění fyzikálními metodami...

Ruptura lýtkového svalu

| Dotaz od: Anna

Obracím se s prosbou, při krátkému sprintu jsem ucítila lupnuti v lytku a následnou pálivou az rezavou bolest.Nemohu na nohu plne doslapnout, lytko je otekle a citlivé na dotek...

Anno, parciální ruptura lýtkového svalu je natržení lýtkového svalu. Znamená to, že část svalu se roztrhla. Potřebuje to nějaký čas, než se to zahojí a taky to potřebuje...

Pane doktore, obracim se na Vas s prosbou o radu, jak pokracovat v lecbe a vysvetleni k jakemu poraneni vlastne doslo. Dnes je to presne ctyri tydny (19.12.2016), kdy jsem...

Podvrtnutí hlezna způsobuje natažení, částečné přerušení nebo dokonce přerušení některých vazů, které hlezno zpevňují. Otok, bolest a omezení hybnost. Bohužel se stále více...

Hlen a krev ve stolici

| Dotaz od: Hanka

Je to dva dny co jsem dostala průjem na který netrpím ale jím zdravě nic mastného a tučného myslela jsem jenom že je to jen náhoda ale pak se misto stlice objevil jenom hlen se...

Pokud se objevil hlen a krev ve stolici určitě vám doporučuji navštívit interní nebo infekční oddělení, kde provedou podrobnější vyšetření. Může se jednat o "banální" infekci...

Zhoždění kostrče

| Dotaz od: Zuzana

V prosinci jsem spadla na led, na kostrč. Od té doby mě to bolí. Začalo to po týdnu od pádu, byla jsem na rentgenu a všechno v pořádku. Bolest mi vystřelovala do nohou a vyšších...

Zhmoždění měkkých tkání a svalstva v oblasti kostrče po pádu bolí obvykle hodně dlouho. Místo lokálně mažte například Aulin gelem, Dolgitem, Veralem a atd. Masti pronikají do...

Imunita

| Dotaz od: Martin

Chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a za jak dlouho se zlepsi?delaji se mi casto opary a slysel jsem ze mam slabou imunitu ale jinak moc nemocny nebyvam tak nevim.diky...

Pokud tpíte častými výsevy herpesů, doporučovala bych Vám imunologické vyšetření, kdy se provedou krevní odběry, z výsledků se dá posoudit stav Vašeho imunitního systému. Zatím...

Zarudnutí chodidla

| Dotaz od: Marek

Mám problém s bolestí nohy.. před měsícem jsem si koupil nové boty a udělal se mi na pravé noze puchýř, noha mě nebolela jen tam byl puchýř.. ale teď po měsíci mě ta noha začala...

Marku, dle Vašeho popisu a obrázku to vypadá, že se opravdu mohla do nohy dostat infekce. Radila bych Vám pravidelně měřit teploty, nohu sledovat, ledovat, můžete zkusit mazat...

Únava a krční uzliny

| Dotaz od: RIKO

Již několik let se cítím velice unaven a pravidelně mi při únavě otékají bolestivě krční uzliny a tyto potíže pravidelně navazují na angínu nebo chřipku, kdy toto se opakuje v...

Doporučovla bch doplnit alergolgoické a imunologické vyšetření, které by měly pomoci odhalit příčinu Vašich obtíží. Plísně patří mezi významné alergeny, alergie se může...

Žaludeční vředy

| Dotaz od: Lucie

Již týden mě bolí žaludek a hlavně, když mám hlad a vystřeluje to až k hrudní kosti. Doktorka mi řekla, že to jsou nejspíš žaludeční vředy, které má i můj otec. Dala mi Helicid...

Lucie. Bolesti břicha v epigastriu - hlavně na lačno, jsou opravdu typické pro vředovou nemoc. Pokud je potvrzená vředová nemoc u Vašich blízkých - s pozitivitou Helicobactera...

Stav po operaci a ozařování

| Dotaz od: Roman

Obracím se na Vás jako na odborníky s prosbou o radu. í Je mi 83 let, od února 2011 mám bypass a titanovou srdeční chlopeň a ředím...

Milý Romane, jste velmi statečný a moc obdivuji, jak vše i přes Váš věk skvěle snášíte! jistě je to Vaším aktivním založením a přístupem k životu, což Vám plně schvaluji a je to...

Rakovina mozku

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat, jaké jsou jiné možnosti léčby rakoviny mozku. Maminka má 54 let a již od února s jedním takovým bojuje. Už má za sebou 2 operace, při nichž se nikdy...

Bohužel vás zklamu, ale žádný osvědčený přírodní lék na rakovinu neexistuje. U mozku je problém v tom, že lékaři nemohou udělat radikální řez a odstranit i okolí nádoru a to z...

Chtěla bych se zeptat na bolestivý kloub. Na pravé ruce mě začalo asi před půl rokem bolet místo mezi prsteníčkem a prostředníčkem. Bolesti jsem přičítala zlatému prstýnku (byť...

Nejspíše je kloub opotřebený - změny na chrupavkách a bude takto reagovt na přetížení . Je třeba se ho tedy vyvarovat -každá většízátěž může potíže vrátit. Revmatikcé postižení...

Zlatý stafylokok na kůži

| Dotaz od: Hana

Můj přítel (21) má už 7 měsíců ošklivé obtíže kvůli zlatému stafylokokovi. Asi před rokem a půl se mi udělal absces, byl řešen chirurgicky a přeléčen amoksiklavem. Udělaly se...

1) Každý jedinec má trochu jinak nastavenou imunitu, takže to, co vadí jednomu, nemusí způsobovat obtíže u druhého. 2) Atopici mají narušenou kožní buněčnou imunitu, takže právě...

Bolest achilovy šlachy

| Dotaz od: Ing. Petr

Prosim o radu, uz treti mesic mam bolestive problemy v oblasti achilovky. Zacalo to chripkou, kdy doslo ke zdureni achillovy slachy a bolest znemoznovala chuzi. Po navsteve...

Je třeba si uvědomit, že Achilova šlacha je nejvíce zatěžovaná šlacha, nese váhu celého těla. Léčba Achilovy šlachy trvá dlouho, běžně 6-12 měsíců, než je možné šlachu běžně...

Bolest nad kolenem

| Dotaz od: Denďa

Už asi 3 týdny mě trápí bolest nad kolenem a je to dost nepříjemné.Při chůzi,sedání,vstávání a i když mám nohu v klidu,tak to bolí.Začla jsem si to od té doby bandážovat a lepit...

Zřejěm se jednáo zánět šlachy čtyřhlavoo svalu stehenního v místě úponu lékálně je vhodný gel typu Veral či Volatern, Ibalgin tbl, tejp rovněž pomůže. Pokdu se stav do 2 týdnů...

Nemizící "ekzém" na noze

| Dotaz od: Jenefer24

Přítele už asi půl roku trápí "ekzém" na noze. Jsou to takové "kola", nejdříve mu to zarudlo, pak se ta pokožka celá vysušila a místy i mírně praská. Stěžuje si na svědění...

Určitě by mohlo jít jak o ekzém, tak lupénku, hodně promazávejte, z volně dostupných mastí můžete ev. zkusit Hydrocortizon mast, ale je dost slabý, takže se asi bez další...

Bolest žeber

| Dotaz od: Marek

P. doktor. chcem sa len spýtať... včera(v nedelu ráno) ked som sa zobudil tak ma pobolievalo pod lavým prsom ako mi konci hrudny kos. v tu noc som spal kade-ako a ked som sa...

Ano, masti existují, kupte si jakoukoliv mast proti bolesti s názvy Ibalgin gel, Aulin gel, Veral gel atd. v lékárně vám jakoukoliv prodají, Bolest může být samozřejmě spontánně...

Kašel,bolet na prsou

| Dotaz od: Markéta

Již třetím týdnem se potýkám s kašlem, hlenovitý kašel doprovázený při zvýšené tělesné zátěži(chůze do kopce, do schodů) bolestí na prsou a bušením srdce.Před pěti lety jsem se...

Paní Markéto. Pokud jste astmatička, je běžné, že po běžném nachlazení potíže přetrvávají déle než u zdravého člověka, který netrpí chronickým zánětem průdušek /tj. bronchiálním...

Kotník

| Dotaz od: Kateřina

Včera jsem sla po schodech a zvrtla se mi pravá noha doprava , chvily to bolelo ale rozchodila jsem a sla jsem dal. Skoro celý den jsem byla na nohách a jak jsi přišla domu tak...

Měla byste navštívit chirurgickou ambulanci, absolvovat rentgen a vyšetření lékařem. Je možné, že budete potřebovat sádrovou fixaci nebo ortézu. Pokud k lékaři jít nechcete...

Poranění kolenních vazů

| Dotaz od: Lucie

Před více jak dvěma měsíci jsem upadla v Alpách na lyžích při sestupu ze sedačkové lanovky. Podjely mi nohy tím způsobem, že jsem prohnula obě kolena jakoby do X a sesunula se...

Mohlo se jhednat o přetažení až natržení bočních vnitřních vazů, ty jsou dnes ale v podstatě dořešeny, pokud se nejednalo o jejich úplné přeruušení. To by bylo při klinickém...

Lékař mi řekl, že mám bakteriální zánět pochvy. Léčím se s tím 2 měsíce. Nejdřív mi tvrdil, že mám kvasinkový zánět. Když mi dvě léčby nezabraly, znova poslal stěr do laborky. A...

Je možné že po kvasinkové infekci nasedla bakteriální bylo by potřeba u vás i přítele znovu pronést kultivaci včetně citlivosti a dále postupovat podle výsledku a dodržovat 1...

Nemožnost vyprázdnit se

| Dotaz od: Heda

Mým problémem je téměř nemožnost vyprázdnit se. Je mi 18 let, od 11 let trpím na plynatost (zhoršuje se po mléku a cukru) a bolesti dolní části břicha, před třemi lety se mi...

Doporučuji gastroenterologické vyšetření k vyloučení zánětlivého onemocnění střeva (či jiné části zažívacího traktu).

Imunita 5 letého dítěte

| Dotaz od: Markéta

Mám vážný dotaz co se týká mého syna, má 5 let a stejně jako minulý rok, už opakovaně prodělal angýny průdušky, rotavir a to že jde 3 dny do školky aměsíc je doma, při tom má...

Určitě bych nenasazoval Broncho-vaxom ani jiný imunologický preparát bez předešlého imunologického, alergologického vyšetření, včetně vyloučení celiakie. Očkování proti...

Asi 4 roky mam pozitivni hodnotu ANA protilatek. Nepamatuji si hodnotu presne, ale vim, ze lekarka na imunologii mi do zpravy psala "v nizkem titru". Hodnota se mi ani nezvysuje...

Opravdu mírně zvýšená hladin autoprotilálek nemusí znamenat žádné onemocnění, je potřeba sledovat, zda-li se nález nemění v čase + sledovat i jiné autoprotilátky, sedimentaci...



Penis

| Dotaz od: Matyáš

Zdravím, včera večer se mi objevilo nějaké kožní onemocnění na penise kolem sokola svrchu předkožky je kůže zarudlá a popraskaná a přetáhnutí předkožky je bolestivé a na "žaludu...

Pravděpodobně máte mykózu (plíseň) nebo kvasinky na penise. Umývejte vodou a dětským mýdlem, neloupejte a v lékárně zakupte Canesten krém a mažte 2x denně. S pozdravem Dr...

Vyrážka pod nosem

| Dotaz od: Petra

Moc prosím o odpověď na můj dotaz. Je mi 22let. Asi před měsícem se mi udělal červený flíček s jakoby malými stroupky pod nosem(někdy i malý pupínek). Trochu to svědí a kůže se...

Může jít o ložisko ekzému či perinasální dermatitidu. nejlepší by bylo nyvštívit kožního lékaře, příp. ještě můžete zkusit z volně prodejných Hydrocortizon mast 3xdenně.

Zánět močových cest

| Dotaz od: Jarka

Můj tatínek měl v polovině srpna zimnici, teploty a časté močení. U lékaře zjistili, že má v moči bílkovinu a krev. Nasazen Sumetrolin a po měsíci opět často močil, dr.předepsal...

Jarko. V případě recidivujích zánětu močových cest je nutné tatínka řádně dovyšetřit, zda není zdrojem infektu nějaké ložisko v těle nebo zda taky není přítomná baktérie i v...

Červené skvrny na kůži

| Dotaz od: Barbora

Na levém stehně jsem objevila červené skvrny ve tvaru mapy. Na dotek je kůže teplá, nepálí ani nesvědí. Je možné že je to reakce na sluneční záření? Asi dvě hodiny mi na toto...

Je jistě možné, že tyto skvrny jsou vyvolané účinkem slunečního záření, obzvlášť pokud nepopisujete žádné doprovodné příznaky. Spálením kůže, obzvláště opakovaným se vystavujete...

Zánět kloubu

| Dotaz od: Aneta

Už asi měsíc mě bolí prostředníček levé ruky, když ho chci ohnout směrem do dlaně, cítím v prvním článku jakoby nějaký tlak. Navíc je trochu oteklý. Když ho chci ohnout směrem...

S velkou pravděpodobností se jedná o zánět kloubu. Místo intenzivně mazejte nějakou mastí s účinným nesteroidním antirevmatikem. Mast např. Aulin gel, Veral, Ibalgin, Dolgit atd...

Krk

| Dotaz od: Jan | z mobilní aplikace

Mam stuhly krk kdys snim pohnu rychle tak mi vystreli bolest s krku pres spanek do leveho oka citim tam jakoby vyboceny obratel ale podle doktora mi nic neni cim by to mohlo byt

Jane Udávané potíže ukazují nejpravděpodobněji blokádu horní krční páteře. Doporučuji pár dní lokálně na šíji tzv prizznitzovy zábaly /přiložená vlhká látka, na ní...

Sjorgenov syndróm

| Dotaz od: Zuzana

Mám primárny SjS, zatiaľ len suché oči, lekárka zvažuje okrem umelých sĺz plaquenil. začala som brať rybací olej, aloe vera a snažím sa jesť hodne zeleniny a ovocia kvôli...

U Sjogrenova syndromu je důležité doržovat preventivní opatření - zvlhčovat sliznice, aplikovat umělé slzy, pokud máte suchost sliznic můžete zkusit Aequasyal- ochranný ústní...

Bolest pravé poloviny hrudníku

| Dotaz od: Zdeňka

Prosím o odpověď pro svého přítele. Je to 65 letý vitální muž, dosud částečně pracující, se slabším léčeným diabetem druhého stupně. V posledních asi deseti dnech si stěžuje na...

Píchavá bolest závislá na určitém pohybu svědčí od bolesti od páteře. Nervy vycházející z hrudní páteře běží kolem žeber na přední stěnu hrudní a při uskřinutí hrudní páteře...

Bolest zad

| Dotaz od: Jana

Již delší dobu mám problemy s krční a bederní páteří.Poslední dobou se to zhoršuje.Jde mi to do paží jakoby jsem měla ochable svalstvo taková slabost ,motám se a maá brnění po...

Vzhledem k popisovaným problémům, by bylo určitě vhodné neurologické či rehabilitační vyšetření, lékaři si určitě doplní zobrazení páteře a dle nálezu pak bude následovat léčba...

Bolest břicha ráno

| Dotaz od: Kristýna

Hned po probuzení když keště ležím v posteli mě začne bolet břicho nehoře v pravo a také dost bolet záda když se zvednu je to pořád stejný i když jdu na wc po čtvrt až 1 hodině...

Slečno Kristýno. Z Vašeho textu bohužel nevyplývá, na co se vlastně ptáte. Příčinou popsaných potíží může být leccos a adekvátně to zhodnotit může pouze lékař s podrobnější...

Ulcerozni kolitida

| Dotaz od: Monika

PDobrý den, před půl rokem mi byla diagnostikovaná UC. Asi po 3 měsících terapie (Salofalk čípky a sulfasazalin tabletky) se mi zcela zlepšil stav ( pravidelná stolice bez krve...

Léčení ulcerozní kolitidy patří do rukou gastroenterologa, který dle aktuálního stavu a vývoje Vašeho onemocnění stanoví další postup. Pití čajů, užívání přípravků s aloe vera...

Bolest kolena

| Dotaz od: Daniel

Som 17 ročný chalan ktorý mal 3 úrazy pravého kolena, neskôr operácia (poskodena chrupavka 3.st) a potom 2 úrazy na ľavom (roztrhnutá šlacha nad kolenom a úpon na stehennú kosť...

Pokud není koleno doléčené, tak je nutný klidový režim, a i poté je potřeba si dávat pozor. Jestli nyní po zvýšené námaze Vás koleno bolí, není otok a hybnost je v pořádku...

Bolesť ľavej nohy

| Dotaz od: Peťa

Už 3. mesiac pociťujem pálenie prstov na nohe, bolesť prechádza až po členok a od členka len ľavá strana nohy až po kĺb. Pálenie je počas celého dňa ( počas spánku, sedu...

Potéže jsou často spojeny s plochou nohou a jejím přetížením, je vhodné zkusit ortopedické vložky , lokálne gel například Veral a rehabilitace - vířivka a magnet .

Choroba jícnu

| Dotaz od: Robert

Mám esofagitídu 2 st při GERD Diagnostikovali mi jí zhruba před 3 měsíci užíval jsem helicid a itoprid před necelým měsícem jsem je dobral občas mám problém po smaženém jídle...

U refluxní esofagitidy je 3 měs.léčba krátká.Obv\kle trvá asi 6 měs někdy déle.Je potřeba užívat Helicid nebo pantoprazol a brát je pokud nebudete bez obtíží

Celiakie

| Dotaz od: Nora

Letos mi zjistili celiakii zánět tenkého střeva. Nyní beru ráno aloe vera a tekuté kolostrum, na večer enterosgel. Potraviny se snažím jíst bezlepkové,ale moc to nepomáhá. Nevím...

U celiakie je bezlepková dieta jediný způsob k zabránění projevům nemoci. Při jejím dodržování obyčejně v relativně krátké době tyto projevy vymizí. Jestliže se ale po zavedení...

Máme velké trápení s neustále se opakujícími opary na rtech u syna (3 roky) a okolo úst.Od 6.měs má atopický ekzém,současně se objevily poprvé opary (výsev okolo úst - asi 20...

Jitko, vzhledem k opakovanému výskytu oparu u vašeho syna se může jednat o poruchu imunity - doplnila bych vyšetření na imunologii a také vyšetření na astma (zátěžový test s...

Bolest pod kolenem

| Dotaz od: Petra

Asi před týdnem jsem dlouho klecela na dlažbě a od tě doby mě boli pod kolenem zepředu na vnitřní straně. Mam to i trochu opuchle. Jakýkoliv prudší pohyb nebo male tuk nutí...

Může se jednat o zánět okostice čéšky či tíhového váčku v jejím okolí. Doporučuji zatím lokálně gel typu Veral a odborné vyšetření

Unikání stolice

| Dotaz od: Halča

Doma jsem vpohodě.Když mám vyjít ven chodím víc krát na velkou.Cítím nutkání na stolici a když vypadá ,že už se to uklidnil ,vyjdu ven a stává se mi,že mi unikne stolice,přes...

Příčinou může být poškození nebo dysfunkce svalů a nervů análních svěračů, ztráta zásobního prostoru v rektu a samozřejmě těžký průjem. Ve Vašem případě se zdá pravděpodobná...

Problémy s trávením postihují velkou část populace. Mnoho lidí si stěžuje hlavně na pálení žáhy. Nepříjemný stav vyvolává mnoho faktorů, z nichž mnoho lze naštěstí eliminovat...

 celý článek

Imunita

| Dotaz od: Jiří

Chtěl bych se zeptat, konzumací jakých potravin bych mohl zvýšit svoji imunitu nebo jakým jiným způsobem ji mohu podpořit.

Pro podporu lokální slizniční imunity doporučuji pravidelné užívání probiotika /Dophillus adultus, Probiofix/, vhodné jsou zelené potraviny/ zelený ječmen, chlorella, které...

Zhruba před pěti týdny jsem se zranil na fotbale a natáhl si vazy v oblasti kotníku. Je to zhruba pět dní, co jsem byl osvobozen od ortézy a berlí a mohl nohu rozhýbávat a...

Bolesti jsou od kloubů prstů nohou po předchozím znehybnění , doporučuji studené obklady , lokálně Veral gel a stav by se měl do týdne zlepšit, jinak doporučuji znovu vyhldat...

Pásový opar, herpes zoster, je onemocnění vyvolané herpetickým virem. Typicky se projevuje bolestmi v průběhu postiženého nervu a následným výsevem puchýřků na kůži. Léčba...

 celý článek

Štítná žláza

| Dotaz od: Karolína

Mám na Vás takový dotaz. Je mi 25 a už od svých 15 se léčím s autoimunitním onemocněním štítné žlázy - můj endokrinolog mi neustále zvyšuje dávku léku. Začínala jsem na Letrox...

Výrobky obsahující sóju mohou narušit vstřebávání Letroxu. Dále může být vstřebávání ovlivněno užíváním Omeprazolu. Doporučuji tedy nejdříve užít Letrox, poté asi za 30 min...

Hleny ve stolici

| Dotaz od: Hanka

Chtěla bych Vás tímto požádat o radu. Můj problém začal někdy před rokem a půl. Měla jsem nějaký nespecifický nález na prsu, a tak mi doporučili kontrolu za půl roku. Začala...

Po uvedených jídlech se stolice opravdu může zbarvit. Přesto pokud máte hleny ve stolici, doporučoval bych vyšetření na proktologii nebo na na gastroenterologii. Kontaktujte...

Nadměrné říhání

| Dotaz od: lulu

Můj manžel (41 let) trpí už více než 2 měsíce nadměrným říháním. Říhání se objevuje velmi často během celého dne – i nalačno, bezprostředně po požití jídla nebo pití ještě...

Obtíže by příp. mohly být i psychogenního původu. Říhání může být vyvoláno poruchou trávení, nesnášenlivostí určitých složek potravy ( jejich kvašení), ale i prostou aerofagií...

Bloknutý sval

| Dotaz od: Jana

Nejspíše mám bloknutý sval pod lopatkou. Usuzuji to podle stuhlosti a opravdu nepříjemné bolesti v určitých polohách zad a ruky. Jak mohu tuto nepříjemnost odstranit? Děkuju za...

Potíže jsounejčastějispojeny s krční páteří v současné době lokánlě Veral gel a zapařovací obklady, Ibalgin 3x1 po 3 dny, POkud se stav nezlepší vyhledat lékaře k provedení...

Pupínek na genitálu

| Dotaz od: Gabriela

Mám choulostivý problém a začínám z něj být nervózní. Před pár dny se mi na levém pysku objevil pupínek, zpočátku trošilinku bolel na dotek, nyní už ne, je to malá hmatatelná...

Gabrielo, děkuji za Váš dotaz. Osobně se domnívám, že se nemusíte obávat něčeho závažného. Dle mého názoru, jestli se v místě "bouličky" holíte -mohlo by se jednat o "zarostlý...

Časté onemocnění

| Dotaz od: Barush

Letos, tedy v roce 2011, jsem často nemocná. Máme konec měsíce květen a já již po deváté beru antibiotika. Vše začalo obyčejnou chřipkou, dále bronchitidou a od začátku března...

Určitě bych upřednostnila imunologické vyšetření před užíváním Ribomunilu. Vyšetření mělo být naopak dříve než byl Ribomunil nasazen. Doplnila bych i alergologické vyšetření...

Oslabená imunita

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak na oslabenou imunitu. S počátkem druhého těhotenství až dosud - malému je nyní 6 měsíců- mám problémy s častými záněty nosohltanu - rýma...

Uričtě bych Vám doporučovala alergolgoické , imunologikcé vyšetření, del výsledků by se nasadila konkrétní léčba. Preparát GS immunostim - patří v podstatě mezi bakteriální...

Žakudeční vředy

| Dotaz od: Lucie

Již týden mě bolí žaludek a hlavně jako když mám hlad a vystřeluje to až k hrudní kosti doktorka mi řekla že to jsou nejspíš žaludeční vředy které má i můj otec. Dala mi Helicid...

Antikoncepci i Activ A.V. s Helicidem užívat můžete. Nástup účinku Helicidu závisí na rozsahu žaludečního poškození.

Zánět paty

| Dotaz od: V.

Mšl jsem úraz paty, kdy jsem při fotbale na ní zprudka došlápl. U Dr. jsem ihned nebyl a patu jak to šlo odlehčoval. Po cca 14 dnech jsem už mohl zlehka na patu došlápnout a vše...

S největší pravděpodobností jste si zkrátil Ach. šlachu, při chůzi po špičce k tomu dochází poměrně pravidelně, a tak i vznik ostruhy by brzy následoval. A jinak ostruha nejvíce...

Zácpa u dítěte

| Dotaz od: Zlatuše

Má skoro 2letá vnučka,nar.23.12.2008 (nekojená) má velice tvrdou stolici. Kaká např.1x za 3, 4 dny.Velice pláče, už se i bojí, stahuje prdelku k sobě, pot z ní teče... Užívala...

Je zajímavé, že vůbec nezminujete pit tekutin, které je u zácpy naprosto zásadní. Zvyšte příijem tekutin u holčinky, nechte někde stát hrníček s vhodnou tekutinou (voda...

Bolest ramene

| Dotaz od: Jaroslava

Cca před 2 týdny mě začala bolet krční páteř, bolest se postupně přesouvala přes lopatku až nyní k rameni. Nejprve jsem přikládala bolest námaze s taháním 2měsíční dcery, ale...

Bolesti v rameni jsou vždy v souvislosti s funkcí krční páteře, Vaše pocity budou asi správné, může být sice přítomný zánět, to by ale asi nebyla pozitivní reakce na teplo, měl...

Žaludeční vředy

| Dotaz od: Lucie

Již týden mě bolí žaludek a hlavně jako když mám hlad a vystřeluje to až k hrudní kosti doktorka mi řekla že to jsou nejspíš žaludeční vředy které má i můj otec. Dala mi Helicid...

Helicid začne účinkovat velmi rychle, často první den. Aloe užívat můžete bez obav z ovlivnění efektu s Helicidem či antikoncepcí. Pokud ale vzniklo podezření na žaludeční vředy...



Kontakt s částmi některých rostlin může podráždit kůži i u zdravých jedinců. A po ozáření sluncem mohou být takové reakce ještě výraznější. U zdravého člověka případné...

 celý článek

Streptokok agalactiae

| Dotaz od: Eva

Ja by som sa chcela opytat ci by ste mi vedeli poradit so streptokokom agalactiae, ktoreho mam uz asi 3 roky v posve a aj v mocovom mechuri. Zo zaciatku mi doktorka na nho...

Obecně lze říci,že nález této bakterie je potřeba hodnotit podle dalších kriterií: Je-li nález bez jakýchkoliv vedlejších příznaků jako páchnoucí fluor, žádné bolesti či pálení...

Zarůstání chloupků

| Dotaz od: Bernini

Je mi 19 let a již delší dobu mne trápí zarůstání chloupků na stehnech, hlavně z vnitřní strany.Nikde jinde na těle pupínky nemám. Některé chloupky zarůtají a vypadají podobně...

Chloupky pravděpodobně zarůstají díky tření stehen o sebe. Doporučoval bych proto používat těsnější spodní prádlo a také konzultaci přímo u kožního lékaře. Hezký den.

Žakudeční vředy

| Dotaz od: Lucie

Již týden mě bolí žaludek a hlavně jako když mám hlad a vystřeluje to až k hrudní kosti doktorka mi řekla že to jsou nejspíš žaludeční vředy které má i můj otec. Dala mi Helicid...

Helicid začne účinkovat rychle. I jeho efekt pocítíte rychle, jde-li opravdu o obtíže způsobené nadměrnou kyselostí žaludku. Aloe vera k němu nevadí. Žaludeční vředy jsou však...

Téměř před 2 týdny mi byla ráno odebrána krev (pravá ruka, levá strana), po ní jsem měla ihned modřinu. Nicméně, tentýž den mi byla asi o hodinu až dvě později brána krev i v...

Vhodné vyšetření na rehabilitaci, pohybová léčba a fyzikální terapie Předtím řádné vyšetření, zhodnocení krevního zásobení, citlivosti prstů horní končetiny. Může se jednat...

Chřipka po mononukleoze

| Dotaz od: Karel

Loni jsem prodělal mononukleozu. Potvrzena krevnimi testy, vylouceny jiné sex. nemoci. Půl roku mě bolely krční uzliny, to je ale už pryč. V únoru jsem chytl chřipku a dodnes...

Vypadá to , že jste byl řádně vyšetřen, někdy po virose opravdu dlouhodobě mohou přetrvávat nepříjemné pocity v krku, pokašlávání. Zkuste pravidelně kloktat vincentku, můžete...

Blok kolena a mrt

| Dotaz od: Alexander

Mám dlouhodobý (více než 5 let) problém s kolenem. Jednou za rok se náhlé při chůzi zablokuje, začne bolet a mám otok. Díky Veral gelu (diklofenak) a postupným šetrným cvičením...

Artroskopie je nepochybně diagnosticky výtěžnější postup než magnetická rezonance, ale při dlouhodobých a vyšetřovaných a ošetřovaných potížích by provedení MR bylo na místě...

Silná bolest

| Dotaz od: Sandra

V roce 2012 mi byla poprvé určena diagnoza bolesti ruky jako "tenisový loket" aktuní forma, panem doktorem mi byl naordinován klid, veral gel a léky. Po absolvování lečby se...

Dobrý den. Diagnosa tenisového lokte je někdy obtížná. Ve Vašem případě je nutné provést neurologické vyšetření včetně rtg krční páteře a lokte. Pokud neurolog vyloučí...

Akné- neustálé potíže

| Dotaz od: Neuvedeno

Jsem 18. letý student a obracím se na Vás s problémem ohledně akné, konkrétně na obličeji. Už asi 6 let bojuji s akné a už asi 3 roky navštěvuji dermatologii a snažím se tak...

Zdravím., potřebujete celkovou terapii retinoidy, předepíše dermatolog

Asi přes měsíc mě už trápí celkem ošklivá vyrážka, jejíž původ a důvod mi není znám. Vyrážku mám na vnitřní straně rukou (tam je nejhorší, na vnější není vůbec), dále na jenom...

Domnívám se, že jde o projevy atopického ekzému, nevím, zda samoléčba bude dostatečně účinná. Promazávání většinou stačí jen na velmi mírné projevy a podle vašeho popisu a...

Dlouhotrvajici nespc. priznaky

| Dotaz od: Michael



Zánět uzliny v třísle

| Dotaz od: Tomáš

Paní doktorko. Asi na jaře jsem prodělal zánět v oblasti třísla - asi 3 cm nad kořenem penisu se mi udělalo něco jako absces nebo furunkl, alespoň myslím. S doktorem jsem s tím...

I když samozřejmě nemusí jít o nic závažného, vzhledem k vaší orientaci patříte do rizikové skupiny a bylo by vhodné, nechat se preventivně vyšetřit na přítomnost pohlavních...

Vylučování

| Dotaz od: Kristýna

Me dceři je 14 let má problém s tím že 1 týden si nedojde na velkou a potom obvikle v sobotu po snidani nebo jakékoli jídle behem dne de na záchod s velkými bolestli a ma velké...

Příčin může být mnoho, vyzkoušejte probiotika, ty užívejte minimálně měsíc, nezaberou hned a dále ať pije nápoj ze sušené syrovátky pomůže od zácpy.

Rehabilitace zánětu šlachy

| Dotaz od: Jakub

Nedávno jsem psal ohledně zánětu šlachy v zápěstí. Zašel jsem k doktorovi a ten mi řekl, že po 4 týdnech už by šlacha měla být zdravá a to co mě bolí je prý ztuhlé zápěstí. Je...

Zánět šlachové pochvy má příznaky bolestivosti poměrně dlouho a pokud by byl zánět závažnější existuje i možnost trvalého omezení hybnosti uvedené šlachy. Místní ošetření...

Bolest ve stehně

| Dotaz od: otmar

Při fotbale jsem stehnem narazil v plné síle do protihráče a když jsem se pak chtěl rozeběhnout a chtěl jsem zvednout stehno nahoru, jde to velmi obtížně a bolí mě, nepíchá mě v...

Doporučuji vyhledat ortopeda nebo chirurgii, aby Vám stehno prohlédli, zda je jen pohmožděné nebo nějak vážněji zraněné (natržený sval např.). Od nálezu se bude odvíjet léčba a...

Psychika a imunita

| Dotaz od: Peter

Mohu poprosit o konzultaci? Poslední rok prožívám hodně stresové období, jednak v práci, kterou jsem nakonec vzdala, poté dokončení kombinovaného studia VŠ a nyní nástup a...

Milá Petro. Mám zlozvyk. Vždy si překládám to, co pacient u mě nebo na netu řekne anebo napíše do takzvané " otevřené češtiny:" Počítám totiž,že z vrozeného respektu k...

Maminku trápí dlouhou dobu opakovaně infekce - v pochvě ze stěru měla pozitivní streptokok agalactiae a citrobacter freundi. Po zaléčení penicilínem (lokální aplikace) se...

Pokud maminka dochází na aplikaci imunoglobulinů, tak zřejmě již podstoupila imunologické vyšetření , na základě kterého byla tato léčba nasazena. Jelikož neznám výsledky, tak...

Před týdnem jsem dobral svou 45 dní kůru aknenormin (účinná látka isotretinoin), ale asi 3 dny před koncem dobrání mě začaly pobolívat lokty a výstupky na patě (výjimečně jsem...

S tímto lékem ,který indikují kožní lékaři nemám žádné zkušenosti ani s jeho nežádoucími účinky. Budete se tedymuset informovat jednak u lékaře , který lék předepsal, jak často...

Imunita

| Dotaz od: Jarmila

Chtěla jsem se zeptat ,mojí mamince se pořád vracejí chřipky.Dříve to nebylo tak často,ale nyní je to o hodně častější.Byla na různých vyšetřeních ,dokonce i na alergologii,ale...

Pokud maminka měla všechna imunologická a alergologická vyšetření, doporučila bych posílit slizniční imunitu např. probiotikya, colostrum , protizánětlivý efekt má i Aloe vera.

Ve středu 14.1.v 17:22hod jsem Vám zaslala placený dotaz sms na 9070939 a zatím jsem nedostala odpověď na můj mail ani jsem odpověď nenašla na těchto stránkách ...Posílám jej...

Bez přesnějších informací a takto na dálku nelze přesně hodnotit Váš problém. Doporučuji zcela vysadit kosmetiku, obličej a krk nadbytečně nemýt a nemydlit. Volil bych zatím...

Únava, nevolnost

| Dotaz od: Vlastimil

Chtěl bych Vás poprosit o názor. Zhruba před rokem a půl se mi po nějaké viróze postupně rozvinula chronická rhinopatie. K těmto problémům se pak postupně přidali problémy se...

Máte dva problémy, první se týká rýmy a druhý zažívání. Potíže s rýmou vám řeší ORL, provedli plastiku a ošetření laserem. Dále bych doporučovala pravidelné užívání nějaké nosní...

Voda na plicich

| Dotaz od: Ilona Mendelova

Maminka (64), adenokarcinom- recidiva po 16 letech, metastazy krome jineho i na plicich a tvoreni vody. Bere uz nejake prostredky: LR-leky (colostrum, problance, reishi,Aloe...

Nevím, co přesně myslíte vodou na plicích, ale pokud se jedná o výpotek v pohrudniční dutině, tak ten se dá pouze odsávat (při větším množství). Je způsoben metastatickým...

Ve formuláři jsem uvedla přítelův věk, pohlaví... Před týdnem se mu udělal červený flíček o průměru asi 2cm s malýma puchýřkama asi 10cm od konečnika. Potírali sme to...

Spíše bych doporučoval kontrolu u lékaře (chirurgie, kožní), který vám s odstraněním pomůže. S největší pravděpodobností se totiž jedná o hnisané onemocnění kožních žlázek...

Bolest kolene

| Dotaz od: Jiřina

Zdravím a prosím o radu. Asi před 14 dny jsem upadla, ale ne na koleno. Po prudkém pádu na stranu mi ruplo na zevní straně kolene a od té doby mě bolí, hlavně při chůzi ze...

Zřejmě jste si poranila postranní vaz či meniskus, doporučuji odborné ortopedické vyšetření.

Nizka imunita

| Dotaz od: Eva

Chtela bych se zeptat na nasledujici problem. Nedavno jsem si uvedomila, ze za posledni rok nebylo jedineho mesice, kdy bych neonemocnela nejakym virem. Nektere mesice jsem to...

Pokud jste stonala více jak 4-5x do roka, doporučovala bych imunologické, alergologické vyšetření. Důležitá je dostatečná rekonvalescence po infektech, infekty nepřecházet...

Průjem,hleny,škrundání

| Dotaz od: 1Hanka1

Moc prosím o radu. Již delší dobu mám problémy se střevy. Měla jsem krev z konečníku. Byla jsem u lékaře a po vyšetření na okultní krvácení zhodnotila paní doktorka, že se jedná...

Určitě byste měla kolonoskopii absolvovat, jinak se nedozvíte, proč máte problémy a nemůže vám být pomoženo. Nejpíš půjde o zánětlivý proces v tlustém střevě /ulcerocní colitis...

Bolest vnějšího nártu

| Dotaz od: Ondra

V pondělí při běhaní jsem podklouzl na kořeni a zvrtl jsem si levou nohu. Kotník je naštěstí v pořádku, ale bolí mě na vnější straně nártu. Bolí to i při chůzi. Nateklé a ani...

S největší pravděpodobností se jedná o natažení šlachy jdoucí za zevním kotníkem. Doporučuji Vám ale novou návštěvu lékaře, bez rtg snímku neze vyloučit poměrně častou...

Ganglion

| Dotaz od: Klára

Chtěla bych se zeptat, na zápěstí se mi udelal tzv.ganglion a při špatném pohybu nebo opření mě ruka dost bolí. Prý se to nechává vyriznout ale jsem těhotná, tak by mě zajímalo...

Ganglion je výrustek chrupavky, který vzniká při přetížení šlach. Pokud nemáte ganglion veliký a hodně bolestivý, tak to zatím neřešte. Místo můžete mazat například Veral gelem...

Hleny

| Dotaz od: Roman

Chtěl bych Vás tímto emailem poprosit o radu či názor: Narodil jsem se v r.1988 V roce 2007 jsem prodělal zánětlivé onemocnění dýchacích cest, které bylo provázeno značnou...

Na váš dotaz skutečně není jednoduchá odpověď. Nejprve by bylo vhodné objektivizovat, zda se skutečně hleny v nadměrné míře tvoří, nebo jestli je to jen váš subjektivní pocit...

Mám na Vás dotaz ohledně zhoršeného zraku do dálky. Nejedná se o žádný extrémní případ a kdyby mne nečekala prohlídka před autoškolou, nejspíš bych to ani neřešil. Mám problémy...

Pane Petře, ve Vašem případě se bude jednat o začínající krátkozrakost nebo astigmatismus. Pro oboje je typické, že v jasném světle vidíte lépe, protože dojde k zúžení zornice a...

Mám asi 2 měsíce problém se zápěstím následkem úrazu. Při sportu jsem spadla na nataženou ruku a diagnóza byla distorze zápěstí. Už 2 měsíce se ale nemuzu zbavit bolesti v...

Není vždy snadné příčinu, diagnozu stanovit. Nejdříve je třeba opravdu vyloučit zlomeninu v oblasti zápěstí, vámi zmiňovanou možnost zlomeniny člunkové kosti. Rtg snímek...

Paní doktorko, jsem už zoufalá z oparů. Posledního půl roku se mi objevuje pravidelně ob 14 dní opar. Vždy na jiném místě v oblasti až po konečník a zpět na genitálie. Používám...

Opakující infekce jsou spíše známkou inmunitního rozvratu. Doporučila bych Vám vyšetření na imunologii, určitě by to stálo za to. Dobrou zkušenost s léčbou opakujích se infekcí...

Každoročně je v České republice evidováno přes 20 000 případů infarktu myokardu. Tento počet je poměrně stálý, oproti tomu množství úmrtí způsobených infarktem v posledních...

 celý článek

Tahle dlouhodobá obtíž trápí mnoho pacientů. Bércové vředy se navíc léčí těžce a pomalu. Vědci se rozhodli zjistit, zda zabírá lépe léčba speciálními larvami brouků, nebo řešení...

 celý článek

Slunce, léto, koupání v moři. Pro mnohé ideální dovolená. Už méně příjemní ale mohou být obyvatelné moří, třeba medúzy.

 celý článek

Bércové vředy patří mezi poměrně časté chronické rány. Jejich vznik není zatím zcela jasný, ovšem hojení bývá obtížné a zdlouhavé. Naštěstí již dnes existuje více možností, jak...

 celý článek

Intim gely

| Dotaz od: Martina

Můžou gely pro intimní hygienu používat i muži a děti (kluci)? Děkuji za odpověď

Můžou, ale je to zbytečné, nebudou mít z použití takového gelu žádný větší užitek než z jakéhokoliv jiného mycího gelu.

Hyalobarrier gel

| Dotaz od: Markéta

Chci se zeptat na Váš názor na Hyalobarrier gel.Čeká mne operace děložního myomu(resekce).Jsem zatím bezdětná,chtěla bych otěhotnět. Lékař mi doporučil Hyalobarrier gel proti...

Myslím,že cena není tak vysoká,aby jste si jej nemohla dovolit a vzhledem k plánované graviditě bych vám jej také doporučil. Příjemný den

Lze aplikovat Tantum gel také vnitřně? V příbalových informacích není požití doporučováno. Lékař tento přípravek předepsal na natírání jazyka při aftech na kořeni jazyka a jeho...

Lékař pravděpodobně předepsal přípravek Tantum Verde, který obsahuje stejnou základní účinnou látku, avšak je určen k vyplachování úst, léčbě aftů a podobně. Tantum gel se...

Vytéká mi gel z pochvy

| Dotaz od: Kacenka

Je mi teprv 14 let a asi už 1 (protože jsem se to styděla někomu říct) mě trápí něco, co mi vytéká z pochvy vždy, když si sundám kalhotky, mám na nich něco bílého, když jsem...

Je to sekret z pochvy, normální záležitost - pokud je průhledný, vyučuje jej sliznice na zvlhčení a je to důležité. Pokud by gel byl neprůhledný, nějak zapáchal nebo vás něco...

Vaginální čípky/gely

| Dotaz od: Silva

Pane doktore, chtěla bych se poradit. Ze zdravotních důvodů nemohu brát antikoncepci. Chtěla jsem se zeptat na jinou možnost chránění před otěhotněním? četla jsem že vaginální...

Odkaz s přehledem info: http://www.antikoncepce-hormonalni.cz/nehormonalni-antikoncepce , spolehlivost vaginálních gelů je samozřejmě nižší, ale v kombinaci s pesarem /ženská...

Polycythemia vera

| Dotaz od: Alexandra

Mému dobrému příteli bylo před dvěma lety diagnostikováno onemocnění Polycythemia vera, po odběru kostní dřeně. Nyní mu je 29 let, dochází dvakrát za měsíc na venepunkci, bere...

Milá Alexandro, neuvádíte, kde se Váš přítel léčí, jistě by stálo za to konzultovat velká hematoonkologická centra, která bývají ve velkých nemocnicích (Brno , Ostrava), tam by...

Duac gel

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se zeptat, zda mohu používat Duac gel při kojení. Dceři jsou již dva roky a stále ji kojím. Děkuji za odpověď.

Při kojení by se Duac gel používat neměl. Hezký den.

Lubrikační gel

| Dotaz od: Zuzana

Chci se zeptat zda mohou lubrikační gely nějak proniknout do těla/vstřebat se/. Ptám se jelikož kojím. Zda to vadí při kojení. Děkuji

Neobávejte se,neměl by se vstřebávat. Příjemný den

Chtěla bych se zeptat, zda Chilli gely pro intimní hygienu nemohou způsobit záněty atd.. Zda jsou vhodné pro intimní partie a neovlivní účinek antikoncepce. Děkuji za odpověď

Intimní gel nemůže způsobit zánět, ani ovlivnit účinek antikoncepce. Intimní gel je určen pro intimní partie.

Duac gel - těhotenství

| Dotaz od: Eliška

Chtěli bychom s přítelem založit rodinu, tak jsem přestala užívat antikoncepci. Bohužel se mi objevilo hrozné akné, na které jsem dostala Duac Gel (na 12 týdnů). Nemůže to mít...

Eliško! Ačkoli jsou masti a gely místně působící léky, které se do organismu obvykle nevstřebávají, souběh kojení a otěhotnění s používáním duac gelu (antibiotický gel s...

V dotazech jsem našla, že používání lubrikačního gelu na bázi vody nesnižuje účinnost antikoncepčního kroužku NuvaRing. Chtěla bych se zeptat, zda je bez problémů i používání...

Bez obav můžete použít kterýkoliv lubrikační gel.

Chtěla bych se ujistit, zda neovlivní účinek antikoncepce Lindynette 20, tělový denní gel proti celulitidě s lipo efektem masáží do kůže stehen. Děkuji za odpověď.

Tělový gel účinek antikoncepce nijak neovlivní.

Mr mozku,gelové nehty

| Dotaz od: Kateřina

Čeká mě MR mozku a krční páteře. Sestřička na neurologii mě upozornila, že nesmím mít na sobě žádné kovy a zmiňovala se o líčení. Ráda bych se zeptala, zdali jsou gelové nehty...

Gelové nehty n překážku MR nejsou

Chtěla bych se zeptat na používání nějakých mastí nebo gelů při pohlavním styku proti početí.Jsem alergická na latex a zjistili u mě vrozený trombofilní stav a heterozygotn...

Spermicidní krémy či globule jsou alternativou. Jejich výhodou je kromě antikoncepční ochrany ještě účinnost antimikrobiální. U nás je na trhu např. Pharmatex. Je ale nezbytné...

Chtěla bych se zeptat jestli se může na magnetickou rezonanci s buď gelovými(umělými)nehty nebo normálně nalakovanými?Děkuji

Pokud gel nebo lak neobsahuje kovové částice, můžete na MR s obojím. Pro jistotu se zeptejte personálu, než tam půjdete, ale MR vadí hlavně magnetické předměty, tj.kovy.

Gel

| Dotaz od: Venka

Po gynekologické operaci v r. 1993 mi byl odstraněn vlevo vaječník, od této operace mně pobolívá na levé straně, lékař se přiklání k srůstům. Na internetu jsem zaregistrovala...

Milá paní Venko, informujte se na nejbližším gynekologickém oddělení, popř. si vyhledejte v seznamu na přiloženém odkazu ( http://www.srusty.cz/cz/odborna-pracoviste/ ), zda se...

Prosím Vás o radu jestli je možné že lubrikační gel brání oplodnění. Sice máme miminko ale až po 4 letém snažení a ke všemu jsem otěhotněla o menstruaci, druhé dítě se nám...

Pokud není gel obohacen o spermicidní látky, pak otěhotnění nebrání.

Dotaz - lubrikačný gél

| Dotaz od: Labero

Chtěl bych se vás zeptat na lubrikačný gél. Mohou ho aplikovat i chlapi před sexem? Mám zúženou předkožku, tak se ptám jestli to mohou používat i chlapi.

Může ho aplikovat kdokoli, nicméně: jednak problémy se zúženou předkožkou (=fimózou) nejspíš nevyřeší, jednak Vás zůžená předkožka bude obtěžovat bolestí při sexu - případně...

Mobilin nebo geladrink forte

| Dotaz od: Radka

Chci koupit mamce dárek na Vánoce, má problémy s páteří a s kyčlemi, kolikrát ji to bolí tak, že nemůže chodit. Rozhoduji se mezi přípravkem Mobilin práškový nebo Geladrink...

Účinnost těchto potravinových doplňků se příliš neliší, ale osobně bych asi dala přednost geladrinku. Je však dobré vědět, že všechny tyto přípravky jsou účinné jen při...

Gelový tampon

| Dotaz od: ALISHA

Chtěla bych se Vás zeptat, zda existuje nějaký gelový tampon (který nenasákne v bazénu vodu-bylo mi doporučeno lékařem, ale nevím o jaký tampon se jedná). Děkuji za odpověď

Jedná se o desinfekční tampony a koupíte je v lékárně.

Gelargin

| Dotaz od: Veronika

Chtěla jsem se zeptat zda-li se dá sehnat v lékárně něco podobného jako je Gelargin? Předem děkuji :)

Gelargin je kortikosteroid a je otázkou, na co ho chcete používat. Kortkosteroidů je celá řada, všechny jsou však na předpis.Podobný efekt má i Flucinar

Gelové nehty

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat, zda nošení gelových nehtů může způsobit rakovinu kůže, jak jsem se dozvěděla v jednom článku. Děkuji za odpověď.

Gelové nehty nemohou způsobit rakovinu, ale velmi častý je výskyt plísně po nehty.

MUDr. Věra Čedíková


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Kyliánková


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Kolářová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

Carvedilol orion 25 mg

MUDr. Věra Blanková


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Pokludová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Audyová


| Specializace: Rehabilitace a fyzikální medicína

MUDr. Věra Fleglová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Hejzlarová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Bambasová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

Heparin al gel

| Dotaz od: Radka

! Od prakticé lékařky jsem dostala heparin al gel na otoky v těhotenství a teď jsem se dozvěděla po přečtení letáku,že ho používám o dost déle než je doporučeno,nemohlo to...

Heparin není nebezpečný pro miminko, v lokálním podání ve formě mastičky rozhodně ne, nemějte starost. Hezký den.

Betaloc 1 mg/ml

MUDr. Věra Hvížďalová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Brabcová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Přibáňová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Tichá


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

Infusio natrii chlorati isotonika mediekos f 1/1

MUDr. Věra Zrzavá


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Teršlová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Katzerová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Šindelová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Blažková


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Slabá


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Procházková


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Blechová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

Boostrix lahvička

MUDr. Věra Fišerová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Fastrová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Kučová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Věra Rýdlová


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Černá


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Věra Ryvolová


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: