19.týden těhotenství, hemofil v krku - augmentin

Dobrý den, jsem v 19. týdnu těhotenství, mám 10 dnů silné bolesti v krku, 5 dnů vůbec nemluvím a mám zelenou rýmu. Na ORL předepsán před 5-ti dny Penben 1500000 - vůbec žádné zlepšení, spíš naopak, z výtěru potvrzen hemofilus a na ten prý penben nezabírá, takže dnes předepsán augmentin, stím, že snad v 19. týdnu by už pro plod nemusel být nebezpečný. Opravdu se nemusím bát? Jsem už ale ze svého stavu tak zoufalá, že s braním augmentinu začínám dnes večer. Děkuji za rychlou odpověď. Radka D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle příbalového letáku "Těhotné a kojící ženy mohou přípravek užívat jen tehdy, jsou-li pro to zvlášť závažné důvody". Přesto ale nemusíte mít strach, v 19. týdnu těhotenství by již plodu nemělo hrozit žádné vážné riziko. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: