Hemofil v krku

Prosím o radu.Od čtvrka mám zánět v krku užívám Penbene 15000 byl mi dělán stěr a dnes výsledky-zjištěn hemofil ale lékař mi řekl,že pokud bolest v krku odezněla tak mám dobrat Penbene a že se to jinak nemusí nijak léčit.Chci se tedy zeptat zda tyto ATB na to pomouhou.Dnes už se cítím zdravě ale problém je,že od ledna mám zánět už po 3 a vždy mi byl nasezen penbene a zánět se vždy po nějaké době vrátil (předtím výtěry negativní).Co mám dělat aby se záněty neustále nevracely?Děkuji za Vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Lucko,
děkujeme za dotaz. Obecně je volba penicilinu na bolesti v krku, dokud není známa kultivace, správnou volbou. Hemofilus je ale k úzkospektrému penicilinu rezistentní, takže toto antibiotikum na něj nezabere. Nicméně vždy léčíme klinický stav pacienta a nikoliv jeho kultivační nález, pokud Vám již je dobře, postupoval bych stejně a také bych Vám léky neměnil, ty bych zaměnil jedině v případě, že by potíže neodezněly. Pěkný den.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: