8+1, dle ultrazvuku 6tt, není vidět srdce - je možné mladší těhotenství?

Dobrý den, včera jsem navštívila gynekologa a dle výpočtu bych měla být 8+1 tt, ultrazvukové vyšetření však odpovídalo 6tt a srdce ještě vidět nebylo. Pan dr mě upozornil že je možné že je i špatně vidět že jsem silnější postavy. Je možné aby těhotenství bylo o 2 týdny mladší (cyklus cca 35 dní) a že přes tukovou vrstvu ještě neni vidět co by mělo být? Na kontrolu jdu za 14 dní ale už mám velké obavy že se plod nevyvíjí

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu si není třeba dělat velké obavy do té doby, než bude plod větší. Podstata ultrazvuku je opravdu taková, že vlny pronikají různými prostředími a mimo jiné tuková tkáň umí hodně vln pohltit a tím je snížena viditelnost a dosah vln do hloubky. Při další kontrole se může stanovit vyvíjení plodu i podle hladin HCG (hormonu těhotenství) a jiných parametrů. Lékař vše zajistí. Do té doby se pokuste hodně odpočívat, nenervujte se, věnujte se příjemným a relaxačním záležitostem, věcem, které vás těší a jistě bude kontrola bez problémů. Důvěřujte na jedné straně lékaři a na druhé straně přírodě, uvidíte, že bude všechno v pohodě i přes počáteční "ztížené" podmínky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: