8 denní pauza - antikoncepce

Dobrý den pane doktore, užívám HA Minerva. Dnes zjistila jsem, že jsem si první tabletu balení vzala až po 8 denní pauze. Uvědomila jsem si to ale až nyní, kdy mi chybí z celkových 21 tablet 3 tablety dobrat. Proto se Vás chci zeptat, jak moc může ovlivnit 8 denní pauza užívání následující měsíc (i v jednotlivých týdnech), když jsem tento měsíc brala všechny tablety pravidelně, nezvracela ani nebrala jiné léky? Taky bych se ještě ráda zeptala, zda si již nyní pro jistotu mohu udělat těhotenský test (22 dní po začátku posledního krvácení). Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Má se začínat 7. den, proto možnost gravidity sice existuje, ale není příliš velká. Těhotenský test si udělat můžete, ale není podstatná doba od poslední menstruace, ale od koncepce, kdy bývá pozitivita 5 - 6 den. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x