7tt, spálení na slunci +sauna

Dobrý den, jsem momentálně v 7tt, a ve 4tt a 5tt (nevěděla jsem o těhotenství) jsme byli s manželem na dovolené, první týden na wellness dovolené, tudíž jsme navštívili saunu a perličku cca. 40.C. Ve druhém týdnu jsme odletěli na druhou dovolenou, kde byly denní teploty cca 38.C, koupali jsme se v moři a kromě toho jsem si z dovolené přivezla i spálenou pokozku na bříšku (expozice bez krému cca. 2,5 hod mezi 10-12,30 hod, kdy je to nejhorší. Může mít mé jednání vliv na vývoj plodu? Popr. nechá se vada odhalit včas. Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, návštěva sauny i vířivky byla v době, kdy ve vývoji plodu platí pravidlo "vše nebo nic". To znamená, že pokud by nějaký vliv měl způsobit poškození plodu, těhotenství zanikne a plod se přestane vyvíjet. Pokud jste byla na vyšetření a podle UZ se zdá, že plod se vyvíjí normálně, neměla sauna ani teplá voda na další průběh těhotenství žádný vliv.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: