Alergie na plísně

Dborý den, byla mi zjištěna alergie na roztoče, plísně, jarní pyly, a některé potraviny např. pšenice, jablka, ořechy. Chtěla bych se zeptat jestli můžu konzumovat plísňové sýry typu Hermelín? Taky často trpím na vaginální kandidozu a bakteriozu, souvisí konzumace umělých plísní s těmito obtížemi. Z jídelníčku jsem je vyřadila, ale občas mám na ně chut. Tak chci vědět jestli je nemám konzumovat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, raději bych hermelín obecně plísňové sýry z diety vynechala. Obecně u pacientek s recidivujícími vaginálními kandidosami se nedoporučuje konzumace potravin, kde by se mohly plísně vyskytovat, pozor i na sušené ovoce. Plísňové sýry patří mezi potraviny, které obsahují vysoký obsah histaminiliberátorů, což josu látky které mohou vyvolat alergickou reakci.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: