Amniocentéza

Dobrý den, jsem třetí den po amniocentéze (v 19tt).Zákrok proběhl bez komplikací,žádné bolesti nemám.Od začátku těhotenství mám vodnatý někdy lehce bělavý výtok, neobtěžující.Mám jen obavu jestli bych nyní poznala případný únik plodové vody po odběru...Dá se říci, jak dlouho trvá než se děloha po zákroku zacelí a může docházet k odtoku plodové vody? A také, jak se dá odlišit únik plod. vody od normálního výtoku? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omlouváme se za zpožděnou odpověd: pravděpodobně jste v pořádku a tuto odpověd již nepotřebujete, ale třeba se ještě někdy hodí :o). Žádná doba pro zacelení není, je to individuální, ale obecně lze říci, že jehla pro amnio je dostatečně malá, aby nic nebezpečného nezpůsobila. Spíše může eventuálně způsobit dráždění dělohy a stahy - tím pádem byste měla jakékoli bolení břicha ihned konzultovat s gynekologem. Unik plodové vody - pokud je malinký, nevadí a nepoznala byste jej a pokud velký - tak určitě budete cítit velké neobvyklé vlhko a nejspíše by byl doprovázen i bolestmi bříška. Věřím ale, že žádné komplikace nebyly. Existují i spec. vyšetřovací sety na rozpoznání výtoku od plodové vody, ale nejsou běžně dostupné - mají je jen na objednání v některých lékárnách a nebo info můžete získat i u gynekologa. Jsou poměrně drahé a podle mého názoru i zbytečné. Budte oba zdrávi a donoste miminko co nejdále.....a těště se na něj a potom z něj! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x