Amniocentéza

Dobrý den, dle výsledků I.trim. screeningu mám hodnoty: NT 1,59mm PAPP 4,27 MoM HCG 3,6 MoM riziko T21: 1:12 800 Genetička mi vzhledem k vysokým hodnotám PAPP doporučuje amniocentézu. Mám z ní strach,jsem těhotná po IVF. Prý je riziko Down. syndromu u mě větší než riziko potratu po amnio. Ráda bych znala Váš názor. Je mi 35 let. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, na AMC bych osobně šla.riziko potratu je malé.záleží ovšem na Vás, jestli byste šla na potrat, pokud by vyšel pozitivní Down.pokud ano, na AMC běžte.pokud jste rozhodnutá nechat si těhotenství v případě pozitivního výsledku Downa, tak nemusíte...

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: