Amniocentéza přes placentu

Dobrý den pane doktore (paní doktorko), včera jsem podstoupila odběr plodové vody (na základě pozitivního screeningu v 16.tt). Paní doktorka musela vést vpich přes placentu (prý ji mám "ve fundu", částečně na přední stěně) a já se chci zeptat, zda "propíchnutí" placenty nemůže způsobit nějaké komplikace pro miminko. Mám velký strach, neboť jsem se dočetla, že právě takto vedený výkon zvyšuje riziko potratu. Moc děkuji za odpověď, s pozdravem a přáním krásných Vánoc, Jana K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko potratu je tu vždy, i když těhotná nepodstupuje amnio, mírně je u tohoto výkonu vyšší riziko krvácení do placenty. Budte co nejvíce v klidu, raději si nic na netu ani jinde nečtěte, dodržujte vše, co vám vaše lékařka doporučila a určitě všechno dobře dopadne. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: