Angína

Jak dlouho po nasazení atb je angína infekční? Jaká je inkubační doba streptokokové angíny? Děkuji

Odpověď odborníka:

Jednoznačnou odpověď Vám neposkytnu.Tonsilitida-tedy zánět krčních mandlí-je-li vyvolána streptokokem,je jen jedním z možných projevů reakce těla na kontakt s touto bakterií.Pokud je skutečně angína streptokokového původu,je lékem volby "čistý"penicilin v dostatečné dávce.Předpokládá se,že efekt nastoupí do 3.dne,ale odpověď každého lidského organismu je jedinečná.Antibiotikum by se mělo podávat minimálně 10-14 dní.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Angina | Od: jakub | 17.12.2013 20:36
Bylo to infekcni?
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: