Angína

Večer mě začalo škrábat v krku na mandlích bílé flíčky, ale bez teploty, mírně zvětšená levá uzlina pod čelistí. Ráno polykání bez potíží, jen bílé čárky a flíčky na mandlích. Vzhledem k tomu že za týden odjíždíme na dovolenou jsem si pro jistotu zašla na pohotovost. Udělán výtěr (výsledek bude v pondělí) a nasazena ATB OSPEN, prý je to angina. Prosím o info, pokud výsledek výtěru bude negativní je nutné dobrat ATB? A jak je to s pobytem u moře je možné se koupat, slunit ... ihned po dobrání? Cítím se dobře bez únavy....Nemůže se jednat jen o virovou angínu, kdy by stačil klid na lůžku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vendulko,
bohužel, negativní výsledek nemusí diagnozu angíny vylučovat.
Čili ATB doužívejte, jak máte předepsáno, slunit a koupat se můžete, ale šetřte síly.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: