Angína

Dobrý den paní doktorko. Já jsem měla na začátku července akutní hnisavou angínu, tak jsem dostala antibiotika. Na začátku srpna se mi to vracelo, paní doktorka dala další penicilin, a na konci srpna opět. Měla jsem 3 antibiotika po sobě. Jneže za poslední dva měsíce se mi nedělají na pravé mandli bíle čepy, ale takové červené nitky a stále mě mandle pobolívá. Stříkala jsem si tam Jox, ale už jsem přestala jelikož jsem ho používala asi měsíc a mandle by se hodně poškodila. Byla jsem na začátku října na odběrech ASLO-205, KO v pořádku. Nyní mám asi 3 týdny na té pravé straně na krku takoovu bouličku o velikosti fazole, která je volně pohyblivá a moc nebolí. A na té pravé straně už asi týden když polknu tak mi občas zalehne ucho ale hned se to vrátí zpět. Stává se to jen občas- moc ne. Vyplachuji si to šalvějí a beru na posílení imunity - Hlívu ústřičnou s rakytníkovým olejem. Právě jakmile jdu ven kde mrzne tak mam mandli olezlou takovými červenými nitkami. a hnědými občas. Mohlo yb to být něco vážnějšího? Paní doktorka mi na tu bouličku, nebo zvětšenou uzlinu či co je to nic neřekla, když mi hmatala uzlin, poradila mi kloktat tu šalvěj. Nemůže to být něco horšího, jako třeba nějaký nádor ? Dost se toho bojím. Předem mnohokrát děkuji za odpověď.:-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při opakovaných angín, opakované léčbě antibiotiky, bych doporučovala vyšetření u lékaře ORL specializace, kde lze provést i sonografické vyšetření uzlin na krku, nevím zda-li byly prováděny výtěry. Pokud na ORL bude vše v pořádku, doplnila bych imunologické i alergologické vyšetření, dle výsledků bych volila konkrétní imunomodulační léčbu. Určitě s hlívou ústřičnou, šalvějí můžete pokračovat, přidala bych ještě probiotika k obnovení slizniční imunity, která může být narušena opakovaným užíváním antibiotik. Při bolestech v krku můžete zkusit stříkat cca týden Bioparox.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: