Angína a antibiotika

Mám prý zánět nosohltanu od steptokoka a beru již dva dny antibiotika, která má ještě na dalších 8 dní (penicilin 3x denně). Zajímalo by mě, jestli když mi bude dobře, tak jestli mohu už normálně fungovat, pokud nebudu vyloženě sportovat, ale pouze se normálně pohybovat mimo domov a jestli mohu užívat alkohol v menším množství jako je sklenka až dvě vína nebo piva třeba v poslední den antibiotik? Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Jakube, při infekci všeobecně by měl být pacient v klidu a nesportovat z důvodu správné funkce imunitního systému. S antibiotiky byste alkohol užívat neměl vůbec, 2 týdny bez alkoholu lze bez problémů vydržet.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: