Angína a antibiotika

Chtěla bych se zeptat když mám 3x do měsíce angíny a stále antibiotika .. A pořád se mi to opakuje a když jsem se ptala doktorů, jestli mi nemohu vzít mandle, tak mi řekli že to není potřeba .. A když jsem byla v nemocnici s Angínou tak mi řekl doktor že mám čepy chronický ..

Odpověď odborníka:

3x angína do měsíce je dost , pokud se skutečně jedná o streptokokové angíny!!Jedna z indikací k tonsilectomii/ odstranění krčních mandlí/ jsou právě časté a opakující se angíny. Doporučuji nabrat ASLO + zánětlivé parametry a v případě jejich zvýšení bych operaci doporučil. Samozřejmě se vždy volí mezi menším zlem což je vznik chronického zánětu hltanu po tonsilectomii a nebo hrozící všechny možné komplikace při chronickém zánětu tonsil při jejich ponechání.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: