Angína ?

Dobrý den, syn má spálu,lékař ji diagnostikoval podle vyrážky a pohledu do krku, syn bere antibiotika Ospen(od 10.12.) a je už bez příznaků.Mě asi 12.12. začalo bolet v krku,mám tam pár malých jakoby puchýřků,na fotce to ale není asi vidět. ..den na to jsem dostala rýmu a bolest v krku už skoro odezněla,puchýřky tam stále jsou.Protože kojím,beru pouze to,co mohu- septilen,bioparox a čaje s medem.Mohla jsem chytit spálový bacil od syna nebo to s tim souviset nemusí? A pokud už mě v krku nebolí, mužu se pokusit doléčit doma? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená paní, spála je vysoce nakažlivé onemocnění, vyvolané streptokoky. Vzhledem k řadě různých kmenů spálových streptokoků může člověk onemocnět spálou vícekrát za život. Standardním léčebným postupem je léčba penicilinem a fyzický klid. K upřesnění příčiny Vašich obtíží doporučuji vyhledat praktického lékaře nebo ORL specialistu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: