Angina - stafylok - xorimax

dobrý den, před cca 3 tydny jsem mela zanet nosohltanu, lecila jsem se 6 dni s antibiotiky Duracef, po týdnu začaly opět bolesti v krku, tentokrat diagnostikovano jako angina, dostala jsem na 7 dni antibiotika XORIMAX jeste ten den mi udelali vyter z krku s tim, ze mam stafylokoka a citlivost na antibiotika. Chtěla bych se poradit a) co to je citlivost na antibiotika? b) muze vylecit XORIMAX stafylokoka? c) je 7 dni dostacujici? d) co kdyz po dalsim vyteru bude stafylokok pretrvavat, budou nutna zas dalsi antibiotika? Jaká antibiotika jsou účinná na tuto infekci? v krku me uz po 3 dnech uzivani xorimaxu prestalo bolet. e) jaky pripravek na imunitu byste mi doporučil? Zatim beru laktobacily s probiotiky a preventan děkuji

Odpověď odborníka:

a) citlivost znamená, že se přesně zjistí, jestli váš stafylokok z výtěru je citlivý na konkrétní typ antibiotika a dle toho se přesně stanoví cílená léčba b)Xorimax se používá na infekce horních cest dýchacích, ale stafylokoky se vyznačují poměrně velkou odolností a i když je antibiotikum určené na stafylokoky, někdy se nepodaří je zlikvidovat c) na nekomplikované záněty 7 dní stačí, ale jak říkám - stafylokoky jsou potvory d) pokud antibiotika nezabírají, je možné nechat vyrobit autovakcínu z vašeho výtěru a tou se pak přeléčit - resp. upravit imunitní odpověď e) laktobacily a Preventan jsou dobré, můžete ještě zkusit kapsle s hlívou ústřičnou či houbou shi-take

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x