Angiom

Dobrý deň. V prosinci 2014 utrpel manžel úraz (spadol na terase z rebríka z 2,5 m výšky). Pád som nevidela, ale hneď som za nim pribehla, našla som ho na zemi v kŕči a v bezvedomí. Vrtuľníkom ho záchranári odviezli do nemocnice. Mal otras mozgu a ochrnutú jednu nohu – do ktorej sa mu postupne cit vrátil. Na magnetickej rezonancii počas hospitalizácie mu našli v hlave krvnú zrazeninu s tým, že sa to má sledovať. NA MR 4/2016 mu našli venozny angiom. Prosím Vás, je angiom v sekvencii v T2 nebezpečný, môže prasknúť? Čo môže prasknutie spôsobiť? Dá sa urobiť niečo preto, aby sa vyvaroval prasknutiu, čo by NEMAL robiť? Má zmysel užívanie nejakých prípravkov, vitamínov?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude dobré se poradit s neurologem. Dle doporučení, pokud se jedná o náhodný nález, který nezpůsobuje potíže, může se léčit konzervativně. Je zde riziko vzniku epilepsie, krvácení. Vše se musí probrat s lékařem, který vašeho manžela vyšetření, vyhodnotí nález MRI mozku a rozhodne o dalším postupu.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: