Antibiotika a antikoncepce

Dostala jsem antibiotika na mocovy mechyr Ciplox 500. Uzivam antikoncepci Lindynette a behem lecby jsem mela pohlavní styk. V průběhu pohlavního styku si pritel vsiml, ze ze me neco vyteka. Nevedeli jsme co to muze byt, kdyby ejakuloval, tak by to citil. O tri dny pozdeji jsem mela dostat menstruaci a pouze "spinim". Chci se zeptat, zda muzou mit antibiotika vliv na menstruaci nebo to muze byt i neco jineho. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Marie, antibiotika Ciplox a hormonální antikoncepce by spolu neměli nijak interagovat, resp. neměla by být snížena účinnost antikoncepce při užívání těchto antibiotik, co se týče vlivu antibiotik na menstruaci, resp. možnému oddálení menses, nebo snížení intenzity krvácení, ani to by nemělo nastat. Je teoretická, velmi malá možnost, že byste mohla být těhotná, jelikož žádná antikoncepce není 100%, takže Vám doporučím provedení těhotenského testu, pokud bude negativní a menstruace do týdne nepřijde, navštivte svého gynekologa. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: