Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. Nedávno jsem dobrala ATB Augmentin. Měla jsem je předepsána na týden. Po čtyřech dnech po dobrání ATB jsem měla nechráněný sex a přítel do mě ejakuoval. Na internetu jsem četla, že po dobrání ATB mám 2 dny počkat a poté jsem opět chráněna. Antikoncepci Lindynette beru již skoro rok a nikdy jsem si pilulku nezapomněla vzít. Beru ji správně. Vím také, že pokud beru antikoncepci, nemám plodné dny, ale na internetu jsem se podívala a pohlavní styk jsem měla jakoby ve dnech, kdy jsem měla plodné dny. Jsem již velice vynervovaná, sem tam mě zabolí v podbřišku a sem tam mám značné vlhko v kalhotkách, jakoby mokro. Jsem z toho na nervy, až mě od toho je divně, jakobych měla před důležitou zkouškou. Vím, že riziko otěhotnění je malé, spíše výjimečné, ale chci se proto zeptat, jestli mohu být těhotná. Menstruace se má dostavit přesně za týden. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užíváte pravidelně antikoncepci a tedy s nejvyšší pravděpodobností těhotná nejste. Určitě nemáte těhotenské příznaky. Vyčkejte menstruace.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: