Antibiotika a pivo

Dobry den. Mam dotaz, dnes jsem byl na chirurgickem odstraneni zubu a Dostal jsem Antibiotika Dalacin C. Muzu si dat pivko....Dekuji....

Odpověď odborníka:

Jedno malé pivo by nemělo vadit, jinak ale doporučuji počkat až 2-3 dny po doužívání antibiotik. Kombinace Dalacinu a alkoholu zvyšuje zátěž jater. Pití alkoholu obecně není vhodné po chirurgických výkonech a v období rekonvalescence (zotavení se ze zákroku nebo nemoci).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: