Antibiotika a probiotika

Dobrý den, obracím se na Vás s tímto dotazem:3letý syn užíval troje antibiotika po sobě. Po skončení léčby jsem mu nasadila HYLAK FORTE a teď začal brát LACTOVITU(dávám mu 1/2 tablety). Každé ráno vypije Actimel a ještě mu dávám vitamínový preparát PREVENTAN. Chtěla jsem se zeptat, zda se všechny tyto přípravky mohou libovolně kombinovat, jestli mu LACTOVITU mám dávat před nebo po jídle a zda je podle Vašeho názoru Actimel skutečně tak účinný, jak nám sděluje reklama. Děkuji předem za Vaši odpověď. Jana Klapková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinnost Actimelu bych rozhodně nepřeceňoval, jedná se především o marketingový tah, stejně dobře může posloužit normální jogurt se živou kulturou. Kombinace těchto preparátů možná je, je však otázka, zda je potřeba Vašeho syna takto sytit. Probiotika se mají podávat především v průběhu a krátce po užívání antibiotik, po jejich dobrání se bakteriální osídlení střeva během pár dnů obnoví a nahrazování bakteriální flóry již ztrácí význam.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: